Reviews

Mee op reis - mijn favoriete haarverzorging van Moroccanoil

Regelmatig heb ik jullie mijn liefde voor Moroccanoil gedeeld in favorieten video's en artikelen, maar gek genoeg moest ik voor een echte review echt lang terug, te lang. Tijd om mijn favoriete shampoo, conditioner, masker en treatment eens extra in het zonnetje te zetten. Letterlijk dit keer, want momenteel staan ze te shinen onder de Italiaanse zon!


Momenteel vind jij bij de kapper of webshop handige reissetjes van Moroccanoil, perfect om mee te nemen maar eigenlijk ook heel fijn om eens kennis te maken met de producten. Ik heb volgens mij het Volume & style setje, de prijs ligt rond de EUR 45,00, de inhoud zie je zo maar het mooie tasje is al een eyecatcher!

In het setje vind je in totaal 6 producten, waarmee je het haar prima kunt wassen, verzorgen en stylen. De hoeveelheden zijn meer dan voldoende, zeker met het masker, styling cream en de treatments kun je een paar weekjes doen. Zelf gebruik ik de shampoo en conditioner twee keer per week en dan zijn de flesjes toch wil binnen twee weken leeg (maar je kunt ze natuurlijk weer vullen).

De Moroccanoil Extra Volume shampoo gebruik ik zelf in combinatie met de Extra repair shampoo, ik gebruik ze niet tegelijk natuurlijk maar ik wissel ze af. De Extra volume shampoo maakt mijn haar schoon en fris, maar geeft het inderdaad een mooi volumineus effect. Mijn haar wordt dikker, iets stugger maar is toch mooi glanzend en voelt zacht. De conditioner maakt het nog iets duidelijker, maar zorgt er ook voor dat ik mijn haar goed kan doorkammen. Toch skip ik de conditioner ook weleens als ik echt veel volume wil.

ingrediëntenlijst Moroccanoil Extra Volume shampoo - met natuurlijk arganolie, vitamine E en andere verzorgende ingrediënten. Opvallend is de hoge notering van parfum, dat merk je ook direct omdat de geur best overheersend is. Nu vind ik de geur zalig en hou ik ervan om aan mijn pasgewassen haar te ruiken, maar ik kan mij ook voorstellen dat het iets teveel van het goede kan zijn.

ingrediëntenlijst Moroccanoil Extra volume conditioner - zoals je ziet bevat de conditioner behoorlijk wat siliconen, maar eerlijk gezegd vind ik dat zeker geen nadeel, die maken mijn haar tenminste goed doorkambaar en glad. Daarnaast zijn het goede siliconen, ze hopen zich niet op in het haar maar laten zich goed uitspoelen., doe dat wel zorgvuldig, vaak duurt het uitspoelen van de conditioner het langste. Eigenlijk moet het haar niet meer glad aanvoelen, maar juist weer wat stugger.


ingrediëntenlijst Moroccanoil Hydrating styling cream - dit is een luchtige creme die ik aanbreng nadat ik mijn haar even heb drooggedept met een handdoek. De creme zorgt ervoor dat mijn haar makkelijker te stylen is, maakt het niet zwaar, vettig of plakkerig en hydrateert mijn haar nog net een beetje meer. Echt een aanrader!

ingrediëntenlijst Moroccanoil Weightless hydrating mask - iedere week probeer ik een keer een haarmasker in te plannen, maar ik moet eerlijk zeggen dat het toch weleens oversla, meestal neem ik er geen tijd voor. Toch hoeft het niet veel tijd te kosten, de maskers van Moroccanoil hoeven nl. maar 5 tot 7 minuten in te trekken, langer is echt niet nodig. Dit lichte, hydraterende masker is perfect omdat het mijn haar niet verzwaard en toch wat extra's geeft als mijn haar wat droger is door bijvoorbeeld zon of airco. Wist je dat je na het uitspoelen van het masker beter nog een conditioner kan aanbrengen om te haarschubben te sluiten? Tip van de kapper! 

Moroccanoil treatment is misschien wel het bekendste product van het merk, als je het over Moroccanoil hebt dan denken mensen eigenlijk altijd dat je dit product bedoelt. Dat is natuurlijk ook zo, maar zoals je hiervoor heb kunnen zien heeft het merk nog veel meer producten. De treament is een haarolie, die je kunt gebruiken om het haar net even wat extra verzorging te geven. Ik gebruik het eigenlijk altijd direct na het wassen, zeg maar tegelijk met de Hydrating Styling cream, waarbij ik mij vooral concentreer op de haarpunten. Ik gebruik zelf de lichte versie, maar als je echt droog haar hebt kan de originele versie net iets meer doen.

Ik ben blij met de travelset, dat scheelt weer lege flesjes vullen of grote potten en flessen meesjouwen! Natuurlijk deed ik dat wel braaf, maar ik vind het toch fijner als ik "echte" flesjes of tubes van een merk kan meenemen, ik vul ze vanaf nu zelf wel (nou ja, in elk geval de shampoo en conditioner). Er zijn verschillende travel setjes te vinden trouwens, dus als je juist liever de Extra repair producten wilt proberen kan dat ook. Momenteel heb ik de setjes als gezien bij HQHair.com (al lijkt de inhoud daar iets anders) en natuurlijk kun je voor de andere setjes ook terecht bij de kappers die Moroccanoil verkopen (check even www.moroccan-oil.nl)

Na drie jaar ben ik nog steeds groot Moroccanoil fan, eerlijk gezegd kan ik echt niet zonder, al wissel ik het heel soms weleens af met wat andere producten. Tenslotte moet ik ook weleens iets anders testen, toch ga ik altijd weer terug naar mijn favorieten, een goed teken natuurlijk. Heb jij de producten van Moroccanoil weleens getest?

Deel dit artikel
Back to top