Reviews

Fijne, dunne fluides met SPF - perfect over make-up als extra bescherming

De komende dagen wordt er prachtig weer verwacht in Nederland, wat heerlijk! Natuurlijk betekent dat ook dat we onze huid goed moeten beschermen tegen de zon, want hoe fijn en warm de zon ook aanvoelt, de onzichtbare UV straling kan onze huid flink beschadigen. Natuurlijk weten we dat allemaal wel, maar welke producten zijn nu handig om te gebruiken als je 's middags nog even op het terras wilt zitten en je je toch goed wilt beschermen? Ik heb 6 dunne zonnefluides met een hoge beschermingsfactor op een rijtje gezet, kijk je even mee?

Waarom beschermen?
De zon geeft UV straling af die we niet zien, maar ze beschadigen onze huid wel, zeker als we onze huid langdurig aan de zon blootstellen. UVA straling zorgt voor onzichtbare schade, de stralen dringen diep de huid in en beschadigen de huid waardoor er pigmentvlekken, een slappe huid en rimpeltjes kunnen ontstaan op de langere termijn. UVB straling zorgt voor de bekende verbranding, de huid wordt rood en gevoelig en er kan in ernstige gevallen zelfs blaarvorming voorkomen, dat effect zie je vrijwel direct.
Natuurlijk kun je uit de zon blijven, maar dat is in de praktijk toch niet echt handig en ook ongezellig, het is veel beter om de huid goed te beschermen tegen de schadelijke stralen, door een product met SPF te gebruiken. Voor het lichaam vind je in iedere drogist en parfumerie prima producten, je kiest simpelweg voor het product dat je lekker vindt en waarvan je de prijs goed vindt voor het resultaat dat het geeft.


v.l.n.r. Chanel UV Essentiel SPF 30 EUR 50,00, La-Roche-Posay Anthelios XLfluid SPF50+ EUR 17,65, Lancaster Sun Control Radiant glow fluid SPF 50 EUR 47,00, Clinique Even better dark spot defense SPF45 EUR 31,25, La Mer the SPF 50 UV protecting fluid EUR 80,00 en Biodermal zonnefluide SPF50 EUR 15,49

Ik heb een zestal dunne gezichtsfluides getest die elk een vrij hoge beschermingsfactor hebben, ze zijn speciaal geschikt voor het gezicht al kan het uiteraard geen kwaad ze ergens anders te gebruiken. Doordat het dunne fluides zijn, die vrijwel allemaal vetvrij zijn, zijn ze perfect geschikt om te combineren met make-up en geven ze een mooi natuurlijk resultaat en een goede bescherming. Dat is namelijk toch wel altijd een probleem, we willen onze huid wel goed beschermen maar we zitten niet te wachten op dikke, plakkerige, vette cremes op ons gezicht, dat is gewoon niet fijn.

De fluides bevatten bijna allemaal een combinatie van chemische en natuurlijke filters, die mix zorgt voor een natuurlijk resultaat met een goede bescherming tegen zowel UVA als UVB stralen, natuurlijke filters hebben namelijk de neiging om wit uit te slaan waardoor je vaak een witte sluier op de huid krijgt. Doordat de fluides zo dun zijn, kun je ze ook prima aanbrengen over make-up heen. Dat doe je uiteraard 's ochtends niet, dan breng je de fluide gewoon aan over jouw dagverzorging (of je gebruikt de fluide als dagverzorging als je een vette huid hebt). Maar als je tijdens lunchtijd even van de zon gaat genieten, dan kun je dus prima een laagje extra aanbrengen, dep de fluide voorzichtig over het gezicht en wrijf vooral niet. Let bij aankoop van een beschermend product voor het gezicht altijd dat het beschermt tegen UVA stralen, dat staat er specifiek op! Voor het lichaam is dat uiteraard ook belangrijk, maar ik vind het voor het gezicht nog iets belangrijker.

de zonnefluides zitten allemaal in een kleine, platte verpakking met een klein tuitje, perfect om mee te nemen in jouw tas. De formules zijn allemaal heel dun, door de kleine opening kun je ze toch goed doseren. Zorg er wel altijd voor dat je ze goed schudt voordat je ze gebruikt om de filters goed met elkaar te mengen. Zorg ervoor dat je niet te weinig aanbrengt, denk aan de hoeveelheid ter grootte van een euro muntstuk voor jouw gezicht en vergeet de hals ook niet mee te nemen.

v.l.n.r. Chanel UV Essentiel SPF 30 (blijft ietwat wit, is iets vetter), La-Roche-Posay Anthelios XLfluid SPF50+ (zeer dun, waterachtig en absoluut niet vet) en Lancaster Sun Control Radiant glow fluid SPF 50 (blijft wat glanzend, zeker niet vet, beschermt ook tegen Infrarood, wel sterk geparfumeerd)


v.l.n.r. Clinique Even better dark spot defense SPF45 (geeft ietwat kleur/dekking, werkt extra tegen pigmentvlekken en is niet vet), La Mer the SPF 50 UV protecting fluid (geeft een fris gevoel en een gezonde glans zonder vet te zijn) en Biodermal zonnefluide SPF50 (matteert, is niet vet en voelt licht)


Kortom, keuze genoeg! Ik vind alle zes de zonnefluides goed van kwaliteit, ze doen wat ze beloven en zijn praktisch in gebruik. Ik heb zelf altijd (!!) een van deze fluides in mijn tas als ik wegga. In de ochtend breng ik (uiteraard) een creme met SPF op, maar als ik later op de dag nog veel/lang buiten ben, dan dep ik wat van de fluide over mijn gezicht, gewoon over mijn make-up heen. Het mooiste resultaat krijg ik dan met de Sun Control Radiant glow fluid van Lancaster of the SPF50 UV protecting fluid van La Mer, die zijn voor mijn huid het best geschikt en ik hou wel van de glans die ze achterlaten, het moet niet te mat worden allemaal voor mij. Maar als je een vette huid hebt, dan kies je misschien toch liever voor de La-Roche-Posay fluid of de variant van Biodermal. De versie van Clinique vind ik vooral fijn als basis, over mijn make-up heen vind ik deze iets minder prettig doordat er toch wat meer pigment in zit, draag je geen make-up dan is dat uiteraard geen probleem.

Niet vergeten dus, allemaal aan de dunne zonnefluide vanaf nu, en vooral lekker deppen de komende dagen, want dat betekent dat het mooi weer is. Geniet ervan! 

Deel dit artikel
Back to top