Reviews

Chanel Les Beiges healthy glow multi-colour & all-in-one fluid - review

De Healthy glow sheer powder van Chanel Les Beiges kennen jullie ongetwijfeld al, een transparant poeder dat de huid een mooie gezonde glans geeft. Willen we dat niet allemaal? Een product dat de huid mooier maakt, zonder dat het er als zichtbare make-up uitziet...het kan dus echt wel, zeker als je de poeder combineert met de nieuwe Healthy glow fluid met SPF 15 van Chanel. Kijken jullie mee naar mijn review?


Ik hou van de creme-kleurige verpakkingen van Les Beiges, ze ogen net iets moderner dan de klassieke zwarte Chanel verpakkingen

Nieuw in het assortiment zijn de Healthy glow multi-colour poeders in twee kleuren en de All-in-one healthy glow fluid SPF 15 in drie kleuren, de bekende Les Beiges poeders blijven gewoon ook beschikbaar, er is zelfs een kleur bij gekomen.

Zoals altijd zijn de doosjes van Chanel verpakt in een zwart fluwelen hoesje om het doosje te beschermen, gek genoeg haal ik die er altijd af en neem de doosjes zonder hoesje mee...niet handig eigenlijk. Toch beschadigen de doosjes vrijwel niet, ze zijn echt van een stevig materiaal gemaakt.

In de doosjes vind je een grote spiegel, op zich allemaal niet zo heel spannend, maar misschien heb je zelf geen Chanel product en ben je gewoon nieuwsgierig naar hoe het aan de binnenkant eruit ziet.

Bij alledrie de poeders krijg je een "halve maan" borstel van zachte, maar stevige haren die de poeder goed over de huid verdelen. Hou de kwast plat op het poeder en veeg van de ene kant naar de andere kant, zo neem je voldoende poeder op en knoei je niet teveel.

Chanel Les Beiges Healthy glow sheer powder SPF 15 in no. 40 is "mijn kleur", het is een fijn, vrij mat poeder dat best donker is, maar goed verdeelt over de huid juist een heel subtiele kleur en gezonde glans geeft. Het lijkt dan wel te transformeren! Ik vind het fijn, want zo kan ik de poeder als contourpoeder gebruiken (met een andere kwast trouwens) maar ook als "all over" poeder die de huid fijner, mooier en gezonder laat ogen zonder dekkend te worden. 

Je ziet dat het poeder best gepigmenteerd is, het poeder is zacht maar blijft wel stevig in de "pan" zitten, het laat niet snel los uit de pan (althans, niet teveel) wat natuurlijk heel fijn is omdat het zo zuinig in gebruik is, mijn versie van vorig jaar is nog steeds niet leeg, al zie ik wel de metalen pan inmiddels.

links zie je de poeder (no. 40) opgebracht met mijn vinger, best dekkend en geconcentreerd, rechts zie je de kleur aangebracht met de kwast, een stuk subtieler

Het poeder van Les Beiges geeft de huid een mooie kleur, glans en structuur, maar daarnaast is de poeder ook verzorgend door plantenextracten, beschermt het de huid met een SPF15 en ruikt het echt zalig!

Maar...er zijn nu ook gekleurde versies, die je kunt gebruiken als bronzer, blush en highlighter, er zijn twee versies.

links Chanel Les Beiges Healthy glow multi-colour no. 1 en rechts no. 2, het zijn beide limited editions en dus maar tijdelijk te koop.

Ook bij deze poeders krijg je een halve maan kwast, handig!

Chanel Les Beiges Healthy glow multi-colour no. 01

deze versie is echt heel licht, zeker voor mijn getinte huid, je ziet de kleuren bijna niet. De poeders zijn zacht en fijn van textuur, laten zich goed blenden en hebben een lichte glans maar geen glitters. Op zich kun je poeders inderdaad apart gebruiken, maar dan kies ik zelf liever voor een ander soort kwast zoals de MAC 116 (een kleine ronde kwast met lang handvat)

Chanel Les Beiges Healthy glow multi-colour no.02

het nummer 02 is de kleur voor mij, het zijn mooie warme tinten die qua kleuren mijn huid een mooie, warme kleur en glans geven. De donkerste kleur kan zeker voor ene bronzer doorgaan, de medium kleur zeker voor een blush maar de lichtste kleur is echt geen highlighter, daarin zou ik iets meer glans willen zien. Ik meng het poeder en breng het aan op mijn wangen, mooi voor een subtiele natuurlijk look in de zomer.

Nieuw is ook de Chanel Les Beiges All-in-one healthy glow fluid SPF 15, een lichte gel met daarin verwerkt de poeders van Les beiges. Het is een fluid die je aanbrengt over een verzorgend product, het is dus geen BB cream die echt verzorgend is. De fluid hydrateert wel iets, maar niet echt, op een droge huid is het effect niet mooi, een goede verzorging eronder gebruiken is een must. Heb je een vette huid, dan kun je de fluid misschien juist wel gebruiken zonder verzorging, misschien is dat voor jou wel perfect? Mocht je de fluid als zonbescherming willen gebruiken, breng dan wel voldoende product op, anders heeft het nog geen nut.
ingrediëntenlijst Chanel Les Beige All-in-one healthy glow fluid

Eigenlijk is het effect van de fluid ongeveer gelijk aan die van de poeders, maar door de frisse gel in de fluid voelt het wat frisser en is het effect net iets minder poederig. De huid krijgt een hint van een kleur, maar je moet niet echt aan een dekkende fluid of foundation denken, het effect is vrij mat maar niet overdreven.

voor de Les Beiges fluid

na de Les Beiges fluid, iets meer kleur die mooi geblend is, maar je ziet niet al teveel verschil naar mijn idee

mijn look was lekker simpel vandaag met een eye pencil van MAC en één van Charlotte Tilbury, mijn lipstick is de Firecracker van Tom Ford. Ik heb de All-in-one healthy glow fluid in de kleur 03 gebruikt, met de Healthy glow multi-colour in kleur 02 op mijn wangen. De donkerste kleur heb ik extra onder mijn jukbeenderen aangebracht.

Prachtig om de producten zo bij elkaar te zien, Les beiges nummer 40 is bij mij al sinds vorig jaar een "staple" ofwel een product dat ik vrijwel dagelijks gebruik. Ik weet niet of ik de fluid ook echt dagelijks zal gaan gebruiken, ondanks dat het effect gewoon heel mooi is. Misschien wel als zomerfoundation, dan hou ik niet van al teveel dekking maar gebruik toch graag iets op mijn huid. Even wachten tot het echt wat warmer wordt!


De mini kabuki is geweldig leuk, heel zacht en toch stevig! Toch vind ik het geen echte musthave voor deze poeders, doordat het een vrij kleine kwast is brengt deze de kleur erg geconcentreerd aan en dan heb je toch kans op vlekken als je het niet goed blendt. Het komt heus wel goed, maar blend vooral goed na het opbrengen!

Chanel Les Beiges is een mooie toevoeging aan het Chanel assortiment, perfecte producten als je houdt van een natuurlijke look die een chique maar natuurlijk uitziet. Zeker als je niet graag een echte foundation of poeder gebruikt kunnen deze producten weleens iets voor jou zijn, de multi-colour poeders zijn een leuke aanvulling al had ik er best nog een mooie peachy/koraalkleurige bij willen hebben en misschien toch ook wat mooie bijpassende lipproducten? Maar aan de andere kant heeft Chanel die natuurlijk wel in haar assortiment!

Je vindt de Chanel Les Beiges producten nu in de winkels, o.a. bij De Bijenkorf, de prijzen zijn als volgt:
  • Les Beiges Healthy glow sheer powder SPF15 EUR 48,50
  • Les Beiges Healthy glow multi-colour no.01 & 02 EUR 52,00
  • Les Beiges All-in-one healthy glow fluid EUR 40,00
  • Les Beiges Retractable kabuki brush EUR 42,50
Welk product staat op jouw verlanglijstje? Heb jij al ervaring met Les Beiges van Chanel?
Deel dit artikel
Back to top