Reviews

Look of the day met Armani CC cream, Maestro liquid summer & fusion blush (met korte reviews)

Begin dit jaar was ik een tikje sceptisch over de CC creams die op de markt verschenen, maar inmiddels ben ik toch langzaam heel enthousiast aan het worden. Vandaag heb ik voor jullie een combinatie-artikel met daarin een review van de Giorgio Armani Luminessence CC cream en de look die vandaag droeg gemaakt met o.a. Armani Maestro. Op mijn ogen en lippen draag ik nieuwe producten van MAC, kijk je even mee?

Allemaal nieuwe producten, hoe leuk is het om daarmee te gaan experimenteren! Ik heb alle producten ook al eerder getest, dat doe ik altijd al achter de schermen, de meeste producten krijg ik vroeg binnen en kan ik dus uitgebreid testen. 

De Giorgio Armani Luminessence CC Color control bright moisturizer SPF 35 (EUR 45,00 tube 30 ml) combineert een breed spectrum zonbescherming (beschermt tegen UVA en UVB straling) met een hydraterende, corrigerende creme die de huid laat stralen. Het is een transparante creme met pigmenten die mijn huid egaler maakt zonder een laagje achter te laten, het voelt ook niet al make-up maar juist als huidverzorging.

ingrediënten Giorgio Armani Luminessence CC Color Control bright moisturizer SPF 35 - ik zie glycerine, macadamia olie, vitamine E en jojoba olie

Armani laat nog even weten hoe belangrijk bescherming tegen de zon is, breng de CC cream na twee uur opnieuw aan als je in de zon zit, ligt of loopt. Je kunt de CC cream dus ook gebruiken als je naar het strand gaat of als je de hele dag buiten bent.

Ik gebruik kleur nummer 03, misschien een tikje te licht voor mij al valt het in het echt wel weer mee, op de foto van mijn gezicht oogt de kleur wat lichter, misschien toch het oplichtende effect? Op de laatste foto zie je dat de CC cream vrijwel transparant is

voor de CC cream, geen make-up op

na een laagje Armani CC cream nr. 3, verder heb ik geen andere make-up op

Verderop zie je nog een complete foto, waar ik dus alleen een laagje CC cream draag en verder niets qua poeder of foundation. Wel heb ik daar inmiddels de liquid bronzer & blush op. Je ziet dus dat het resultaat mooi, natuurlijk en verfijnd is, mijn huid ziet er net iets egaler en mooier uit. Na een dag dragen vind ik wel dat de Armani CC cream wat gaat glimmen, dan zou ik persoonlijk toch een beetje poeder gebruiken maar als je lekker buiten bent dan is dat ook weer niet echt nodig. Pas alleen wel een beetje op met een vette huid! De CC cream voelt licht en luchtig aan, zoals ik al zei niet als make-up, maar wel als huidverzorging en dat is voor sommigen zeker een voordeel. Het is een prima product om te gebruiken als je houdt van een iets egalere huid met een natuurlijke finish en tegelijk een goede bescherming tegen de zon zoekt.

MAC Studio Sculpt shade and line Oliveblend EUR 21,50 - een trio oogschaduw met twee glanzende kleuren en één wat mattere oogschaduw die je in principe zou kunnen gebruiken als liner. Toch heb ik dat niet gedaan omdat ik de kleur net iets te licht vind, de middelste kleur had wel wat dieper en matter mogen zijn. De oogschaduws zijn wel heel fijn van textuur, glanzen mooi en zijn goed op te brengen en te blenden, fijn!

swatches Oliveblend

een simpele look, een mooie combinatie van koper en olijfgroen, ik heb de middelste kleur in de arcadeboog aangebracht en de donkerste kleur als eyeliner

Armani Maestro fusion blush 300 EUR 40,00 & Maestro liquid summer SPF 15 EUR 55,00

Maestro Liquid Summer is een vloeibare bronzer op oliebasis, net zoals de foundation uit dezelfde range. Dat klinkt misschien een beetje "eng" maar geloof me, de bronzer is en wordt juist helemaal niet vet op de huid, maar trekt juist mooi in. De bronzer is een mooie bronzen kleur met fijne gouden shimmer, je hoeft maar een druppeltje aan te brengen en verdeelt het met de vingers. Dat gaat prima en zorgt voor een vlekkeloos resultaat! 

Maestro fusion blush is opnieuw een blush op oliebasis die zeer intens gepigmenteerd is. Ik heb zelf vandaag één druppel gebruikt op mijn wangen, 1 druppel voor beide wangen om precies te zijn en dat is zelfs nog iets teveel. Ook deze blush kun je prima verdelen zonder dat het een vlekkerig resultaat geeft, dat komt door de zeer prettige structuur.

MAC Patentpolish lip pencil Teen Dream EUR 18,00 - eindelijk heeft MAC ook een echt lippenpotlood die fijn aanvoelt op de lippen, een mooi semi-transparant resultaat geeft met een mooie glans. Het aanbrengen gaat simpel (kan ook prima zonder spiegel), de pigmentatie is prima en op zich blijft de kleur best lang zitten, handig dat je het ook niet hoeft te slijpen.


De complete look, met de Armani Luminessence CC cream nr 3, een beetje Maestro liquid summer SPF 15 als bronzer en de Maestro Fusion blush 300 als blush. Op mijn lippen heb ik dus de MAC Patentpolish lip pencil in Teen dream en op mijn ogen de Oliveblend van MAC.

CC Cream is wat mij betreft toch wel een fijn product, de hoge beschermingsfactor is natuurlijk geweldig en vooral de natuurlijke uitstraling zal veel vrouwen aanspreken. Ik vind een complete dekking echt niet altijd nodig, je mag mijn sproetjes en vlekjes heus wel zien, en dan is een CC Cream als basis juist wel mooi. Het geeft de huid een iets mooiere uitstraling en werkt vaak prima als basis voor andere make-up, dat zie je bij deze van Armani ook weer. Zoals ik al aangaf, deze CC cream gaat wel iets glanzen na verloop van tijd, maar met een beetje matterende poeder is dat ook zo weer verholpen (ik gebruikte de MAC CC poeder trouwens...zo bleef ik een beetje bij het thema). En de vloeibare bronzer en blush zijn echt heel fijn in gebruik, maar of ze nu beter zijn dan een poederblush of -bronzer? Het is maar net wat je leuk of fijn vindt!

Heb jij inmiddels ook al een fijne CC cream gevonden? Is het wat jouw betreft een typisch zomerproduct of zou je een CC cream gerust het hele jaar door gebruiken?

Deel dit artikel
Back to top