Reviews

Eerste hulp bij witte, droge en doffe armen en benen

Oh help....de eerste zomerdag heeft zijn intrede gedaan in Nederland, die kwam heel onverwacht! Vandaag wordt het zelfs warmer dan gisteren en dat was al een zalige dag! Zijn jullie al, achterin de kast, op zoek gegaan naar shortjes en jurkjes en heb je ze (gekreukt en wel) gewoon aangetrokken? Of durfde je het niet aan omdat jouw benen en armen echt nog in de wintermood zijn ofwel wit, droog en dof? Gelukkig is dat simpel te verhelpen met mijn tips, gebruik ze vanavond nog en morgen loop je stralend in jouw favoriete zomerse outfit!

Scrub, boen en epileer
Waarschijnlijk ben je best al een beetje voorbereid, ik neem aan dat je jouw benen best al onthaart hebt (als je dat tenminste nodig vindt), maar misschien moet er hier er daar nog een haartjje weghalen. Ik zweer zelf al heel lang bij de Braun Silk-Epil, een elektrisch epileerapparaat dat haartjes snel en goed verwijdert, de haartjes blijven veel langer weg dan als je ze afscheert. Geheel pijnloos is het niet, maar als je het een beetje bijhoudt valt het best mee, het went ook!
De witte waas op droge benen en armen zijn dode huidcellen, die moeten echt weg, ze maken de huid dof en laat deze er ouder en ongezonder uitzien, scrubben is de oplossing! Natuurlijk kun je dit het beste regelmatig doen, maar nu is het extra belangrijk! Je kunt natuurlijk ook regelmatig met de bodybrush van de Clarisonic gebruiken, dat kan gewoon met een douchegel of eventueel een lichte scrub voor een extra stevig effect. Collistar heeft ook een speciale scrub om te gebruiken voordat je een zelfbruiner gaat aanbrengen, maar ook als je niet gaat zelfbruinen is dit een fijne scrub. Over zelfbruiner horen jullie binnenkort meer, zo ga ik deze Lancaster Self Tan Beauty 03 Intense voor julie uittesten.

Onmisbaar : olie
Een mooie, glanzende en gezonde huid is een gehydrateerde huid, het is dan ook een must om een goede bodylotion, bodycreme of bodyolie te gebruiken. We hebben vast allemaal onze eigen favoriet, maar ik vind het toch het mooiste om een goede olie te gebruiken, dat geeft zo'n mooie finish aan de huid. Er zijn veel varianten, zowel van natuurlijke oliën zonder geur als fijne, geparfumeerde varianten die het zomergevoel nog eens versterken, deze van Bulgari Omnia Indian Garnet is zalig om te gebruiken in de zomer door de "Indiase parfum" en de Legendary Tan van Lancaster is ook echt legendarisch. Sommige oliën hebben ook shimmers en dat zorgt weer voor een fijne extra, tegenwoordig zijn de meeste bodyoliën gemaakt van zgn. droge oliën, ze trekken snel in de huid en de huid wordt niet al te vet. Pas altijd wel een beetje op met bodyolie in sprayvorm, spray de olie altijd op de hand en niet direct op het lichaam. Zo voorkom je glijpartijen in de badkamer.

Bronzer of onzichtbare panty's
Misschien klinkt het een beetje gek, maar je kunt ook make-up gebruiken om jouw benen, armen, decolleté of rug mooier te maken. MAC heeft de bekende face & body foundation die perfect is omdat hij vrij licht is en waterproof, zeer geschikt voor het lichaam. Natuurlijk hoef je niet jouw hele lichaam te voorzien van een laagje foundation, maar je kunt best wat plekjes camoufleren als je wilt. Sally Hansen heeft ook de bekende Airbrush legs, een watervaste spray die het effect geeft van een mooie, dunne panty, het is geen zelfbruiner maar echt make-up voor jouw benen. En natuurlijk kun je ook een bronzer, highlight of ander product over jouw armen en benen aanbrengen, je kunt ze zelfs shapen als je zou willen (zo lijken ze slanker mocht je naar dat effect op zoek zijn), op de foto zie je de body bronzer van Laura Mercier (via Skins).

Natuurlijk is het ook belangrijk om armen, benen, rug, decolleté, hals, voeten en handen goed te beschermen tegen de zon, deze L'Oréal Paris Sublime Sun Perfect Bronze combineert een goede bescherming en hydratatie met een mooie gouden glans! Geniet nog even van dit prachtige weer, voor je het weet regent het weer....maar dan heb jij wel mooie glanzende benen!

Deel dit artikel
Back to top