Nieuws

Verslag - persdag bij Skins in het Conservatorium Hotel

Twee keer per jaar organiseert Skins Cosmetics een persdag waar ze alle nieuwe producten en merken introduceren, het is altijd één van de hoogtepunten van mijn job. Bij Skins verkopen ze de mooiste merken zoals Diptyque, Laura Mercier, Aesop, Creed, Rahua, Christophe Robin, Byredo, Fornasetti en Le Labo. Ben jij er weleens geweest? Ik neem je vandaag even mee in mijn verslagje van het open huis van Skins in het Conservatorium Hotel in Amsterdam.....

De persdag werd gehouden in het filiaal van Skins in het Conservatorium Hotel in Amsterdam, dat is een van de vele vestigingen van Skins in Nederland. 

In het Conservatorium Hotel vind je ook de mooie Akasha Spa & Gym, ik heb nog steeds een keer een bezoekje op de planning staan, alleen de tijd ontbreekt

Het Conservatorium Hotel is gevestigd in het oude schoolgebouw van het Conservatorium, de typische gangen maken het hotel een tikje mysterieus, de sfeer is echt heel bijzonder. Je kunt ook heerlijk lunchen op de oude binnenplaats die nu overdekt is, maar er is ook een fijn terrasje, kortom...de moeite waard en om de hoek van het Museumplein.

Skins zit vlakbij de ingang aan de Van Baerlestraat, je kunt dus snel even binnenstappen zonder dat je echt het hele hotel hoeft door te lopen. In de kelder van de winkel zit de mooie Meraki salon, een prijswinnende kapsalon!

Babette Lepke, eigenaresse van de Skins winkel in Laren heeft sinds kort haar eigen parfum, Babël, die ze zelf heeft samengesteld samen met parfumeur Anne McClain. Een frisse, aardse en groene geur die na verloop van tijd zacht wordt als een kasjmieren sjaal of trui, de geur ontwikkelt zich heel bijzonder op de huid.

Babël is een uniseks geur, prima voor mannen als vrouwen en wordt verpakt in een mooie, leren etui die je in verschillende kleuren kunt krijgen. De eau de parfum is zeer geconcentreerd en bestaat voor 50 % uit natuurlijke ingrediënten, de geur wordt exclusief bij Skins verkocht voor EUR 149,00.

Rahua is een haarverzorgingsmerk dat geheel natuurlijk is, het is vrij van sulfaten, siliconen, parabenen en het is zelfs glutenvrij....Wat er wel in zit is een olie van de Rahua noot uit het Amazone gebied, een herstellende olie die verwerkt is in de shampoo en andere producten van Rahua. Nieuw is de Hair wax en het Omega 3 haarmasker, ik ga de producten weer eens even goed testen, dat wordt 2 weken lang geen andere producten gebruiken!

Ik heb geen idee hoeveel parfummerken er verkocht worden bij deze vestiging van Skins, maar het zijn er echt enorm veel o.a. By Terry, E. Coudray en YS.Uzac, maar er zijn er nog veel en veel meer!

Christophe Robin is een zeer beroemde kapper uit Parijs, één die de haren kleurt, knipt en styled van beroemde vrouwen zoals Catherine Deneuve. Dat doet hij in een suite in hotel Le Meurice in Parijs, ik heb een uitnodiging om langs te komen, nu even tijd vinden! Ik gebruik verschillende producten van dit merk, zalige producten en ik ben dan ook benieuwd naar de nieuwe stylingwax die je ook kunt gebruiken op de huid!

Mijn favoriete producten zijn die van de "rozenlijn", de haarverzorgingslijn die het haar zichtbaar voller en handelbaarder maakt, natuurlijk met zalige, lichte rozengeur!

Piero Fornasetti was een beroemde kunstenaar, dichter en ontwerper uit Milaan, zijn designs zijn wereldberoemd en worden sinds een paar jaar gebruikt op de prachtige design geurkaarsen. De designs zijn prachtig, je zet deze Fornasetti kaarsen niet alleen neer voor de fijne geur, maar juist ook als decoratie. Er zijn inmiddels 4 geur varianten, de nieuwste is de "Giardino segreto di Fornasetti" ofwel de geheime tuin van Fornasetti en daar ruikt deze groene kaars dan ook echt naar. Ik ben verlliefd op het uiltje!

Sole di Capri is de zomergeur van Fornasetti, vol citrus, bergamot, pijnbomen en hars, je ruikt Italië als je de kaars aansteekt, het design is lekker vrolijk! De prijzen van de geurkaarsen in de prachtige verpakkingen zijn EUR 130,00 voor een kaars van 300 gram, maar er is ook een kaars van 1,9 kilo voor EUR 395,00.....beetje prijzig maar wel prachtig!

Maison Francis Kurkdjian heeft één van mijn meest favoriete, "clean" parfums uitgebracht, Aqua Universalis, ik heb er zelfs wasmiddel en wasverzachter van....erg he? Het assortiment is uiteraard groter dan deze geur, daarom brengt het huis nu een mooie, navulbare reisverpakking uit, één in goud en één in zink.

Pretty fancy! Goud is misschien wat vrouwelijker, maar ik hou echt van de stoere versie van zink!

Je vult de houder simpel met jouw favoriete Francis Kurkdjian geur, van elke geur is een navulverpakking te koop, je kunt ze ook prima afwisselen omdat de glazen flesjes er simpel weer uit kunnen.

Aesop is een mooi Britse merk huidverzorging op natuurlijke basis, ze hebben fijne oliën en nieuw is de lippenbalsem met SPF15, die geen witte waas achterlaat.

Kilian maakt ook heerlijke parfums, er zijn er inmiddels zoveel dat ik het bijna niet meer kan bijhouden en ze hebben allemaal wel iets bijzonders. Ik zou onmogelijk een favoriet kunnen kiezen, de zwarte flacons zijn ook al zo mooi!

De befaamde niche parfumerie/kunst galerie uit Greenwich Village in New York, Aedes de Venustas, heeft sinds 2012 ook hun eigen parfum. Een geur die de sfeer van de winkel probeert te vangen en echt waanzinnig ruikt, ik kan het maar moeilijk omschrijven, maar ik was echt betoverd! Nu moet ik zeker een keer naar de winkel als ik in New York ben, alleen de foto's zijn al geweldig! Er zijn inmiddels ook twee nieuwe geuren uitgebracht.

Mooi, deze reisverpakking die duidelijk geïnspireerd is op een ouderwetse aansteker!


Byredo heeft ook speciale reisverpakkingen, volgens mij zijn deze van leer gemaakt.

Kennen jullie Kjaer Weiss al? Een bijzonder make-up merk dat je eigenlijk altijd met de vingers moet aanbrengen, het is er speciaal voor ontwikkeld. Binnenkort komt er de eerste Cream foundation uit, die voelde prima aan, ik ga testen en wie weet komt er nog een review van.

Laura Mercier is inmiddels voor velen een bekend make-up merk en ik moet je eerlijk zeggen dat ik er te weinig over schrijf, maar ik ga mijn best doen er meer over te schrijven, de foundation die ik pas zo fijn vond is onderweg. De New Attitude collection met mooie minerale oogschaduwpalettes zien er mooi en rustig uit, volgens mij is deze nu al verkrijgbaar.

De Sensual reflections collectie komt later (augustus 2014) en er komen ook nieuwe kleuren Caviar Stick eye colour, samen met een nieuwe niet-vette foundation. De Bonne Mine stick face colour zijn een soort NARS Multiples en er is zo'n mooie kleur bij, die moet je binnenkort echt even gaan bekijken, ze liggen vanaf juni in de winkel.


Marie-Stella-Maris is een nieuw, Nederland merk huidverzorging dat jullie qua naam misschien bekend voorkomt, het is al een bekend watermerk dat je misschien weleens op een terrasje gedronken hebt. Er is een complete lijn lichaamsverzorging en er zijn ook wat gezichtsverzorgingsproducten, goed om te weten dat er altijd een percentage van de opbrengst gaat het zorgen voor schoon water voor iedereen. Binnenkort meer!

Hee....nieuwe Diptyque eau de toilettes, blijkbaar op basis van geranium en lavendel, interessant! Ik heb ze niet geroken trouwens, geen tijd!

Mooie flesjes van Keiko Mecheri

Le Labo, waar je volgens mij ook een unieke eigen geur kunt maken...maar hoe het precies zit weet ik niet?

RMS Beauty is een organisch make-up merk dat zeer geschikt is voor mensen met een zeer gevoelige huid, de oprichtster heeft de producten daar speciaal voor ontwikkeld omdat zij er zelf veel last van kreeg. Het ziijn vaka multifunctionele producten die je bijvoorbeeld zowel op wangen als lippen kunt gebruiken, leuk!

Creed bestaat al eeuwen volgens mij en nu brengen ze vijf nieuwe eau de parfums uit die een ode zijn aan de natuur, plezier, geluk, water, bos en gras. Frisse geuren dus met elk hun eigen karakter, van Aberdeen Lavander tot Iris Tubéreuse, prachtige flacons ook die elk EUR 170,00 kosten.

Leuk nieuws, Hans Ubbink (de Nederlandse mode-ontwerper) introduceerde zijn eerste parfum, een AM & PM geur, geschikt voor resp. de dag en de avond. Volgens mij wordt de geur in beperkte oplage gemaakt, maar meer informatie heb ik er nog niet over, wellicht binnenkort meer, eerst maar even ruiken.

Dit is ook zo'n fijn olietje, speciaal bedoeld voor mannen en compleet natuurlijk, een aanraders voor mannen die houden van een stoer maar fijn product. Mijn man was er enorm fan van, het flesje was zo leeg!

Dit moet ik toch echt gaan testen, de gezichtsverzorgingslijn van Diptyque, ik heb de testers al in huis, maar ja...wanneer heb ik ooit tijd?

Goed nieuws, Kiehl's producten zullen ook worden verkocht bij Skins. Vanaf juni 2014, maar meer informatie heb ik nog niet, ik weet dus niet exact in welke filialen, dat horen jullie vast snel!

Nog even een sfeerimpressie van het prachtige Conservatorium Hotel, dit is toch de beste decoratie die je kunt bedenken?

En wat dacht je van deze bloemenkunst? Je ziet het goed, prachtige pioenrozen en rabarberstelen...hoe verzin je het? Maar het ziet er echt geweldig uit, ik hoorde op Instagram dat Menno Kroon de bloemen in het hotel verzorgd.

en ik heb weer genoeg om te testen!

Dat is weer heel veel mooi nieuws, ik kan hier altijd zo enthousiast van worden, de mensen van de merken die Skins uitnodigt zijn ook altijd zo inspirerend en aardig. Ik hoop dat jullie zo een klein beetje een idee krijgen van de nieuwe producten en merken die Skins gaat krijgen, het is zeker een bezoekje aan één van de winkels waard. Je vindt de winkels o.a. in Amsterdam, Den Haag, Laren, Breda, Oosterbeek, Groningen, Rotterdam en sinds kort ook in Ibiza, handig als je daar op vakantie gaat. Meer informatie over de adressen vind je op de website van Skins, daar kun je de meeste producten ook online shoppen : www.skins.nl

Ga jij weleens langs bij Skins en welke merken zijn dan favoriet bij jou?

Deel dit artikel
Back to top