Reviews

Yves Saint Laurent Baby Doll Kiss and Blush - review & swatches

Gebruiken jullie weleens een lipstick op jouw wangen bij gebrek aan een (passende) blush? Al eeuwenlang gebruiken vrouwen hetzelfde product met een kleurtje op zowel hun wangen als lippen, praktisch en mooi. Yves Saint Laurent heeft nu een nieuw product uitgebracht dat hier perfect geschikt voor is, de Baby Doll Kiss & Blush. Ik heb drie van de twaalf kleuren voor jullie getest en op de foto gezet, kijk je even mee?

De verpakkingen van de Yves Saint Laurent Baby Doll Kiss & Blush (EUR 35,50) zijn prachtig, de vierkante vormgeving van het flesje wordt doorbroken door de lange, ronde dop in goud. De uitstraling van het product is daardoor zowel stoer als glamourous, maar gelukkig ook nog eens lekker praktisch, ik hou ervan!

In dit eerdere artikel kon je lezen dat er twaalf kleuren Baby Doll Kiss & Blush zijn, van zacht nude tot knallend fuchsia, rood of oranje. Je kunt de kleuren prima mixen en matchen, zo kun je gerust een felle lipkleur combineren met een zachtere roze op de wangen of je doet het juist andersom. 

De applicator doet je denken aan die van een lipgloss, het formaat is ook ongeveer hetzelfde, het materiaal lijkt wel van fluweel, het is enorm zacht. Het aanbrengen van de Baby Doll Kiss & blush op mijn lippen gaat perfect, het puntje zorgt ervoor dat ik de lijntjes netjes kan inkleuren en de platte kant verdeelt de kleur goed over mijn lippen.

In de applicator zit een bolling, geen idee waar die precies voor dient, maar ik denk dat het te maken heeft met het aanbrengen van de Kiss & blush op de wangen, zo kun je goed doseren. De applicator is wel een beetje klein voor de wangen, maar het lukt natuurlijk wel. Tenminste, het aanbrengen dan, om de kleur goed te verdelen gebruik ik toch liever mijn vingers, met de applicator vind ik dat minder fijn.

v.l.n.r. Yves Saint Laurent Baby Doll Kiss & Blush 1 Fuchsia Désinvolte, 9 Rose épicurien en 10 Nude insolent
Baby Doll Kiss & Blush geeft een intense, matte kleur aan mijn lippen, ik ben behoorlijk onder de indruk van de pigmentatie en de textuur. Die is namelijk heel zacht, niet droog en geeft een mooie gladde finish, de kleur gaat niet in de lijntjes zitten. De houdbaarheid is ook nog eens geweldig, ik heb de Fuchsia Désinvolte verschillende dagen gedragen en de kleur lijkt amper van mijn lippen te verdwijnen, niet gek! Zelfs na eten en drinken zie je de kleur nog goed, na verloop van tijd vervaagt de kleur licht, bijwerken is geen probleem. Het fijne is dat mijn lippen niet droog aanvoelen, maar ik merk wel een beetje verschil met een meer voedende lipstick of lipgloss, het is net iets droger. Dit is dus zeker een aanrader!

1 Fuchsia Désinvolte

9 Rose épicurien

10 Nude insolent

Natuurlijk heb ik de Baby Doll Kiss & Blush ook gebruikt als blush en dat gaat ook prima. De applicator is wel erg klein, waardoor je een paar stipjes moet zetten voordat je gaat blenden, maar dat lukt prima. De kleur is intens, maar dat kan ook niet anders omdat het op de lippen ook het geval is. De textuur is zacht, niet glanzend en makkelijk te verdelen, de finish is mat, maar niet al te mat, er zitten geen shimmers in de kleuren die ik getest heb.
Het effect is natuurlijk je ziet de blush niet direct zitten op de huid, de kleur lijkt wel in de huid te zijn getrokken en dat maakt het echt een natuurlijke blos, afhankelijk van de kleur omdat we meestal geen fuchsia-kleurige gezonde blos hebben. De houdbaarheid is ook prima, de blush blijft gewoon de hele dag op zijn plaats, is niet vet en volgens mij prima geschikt voor alle huidtypes.


Op mijn wangen heb ik de Fuchsia désinvolte en op mijn lippen een mix van Nude Insolent en Fuchsia Désinvolte, mengen gaat prima trouwens.

De kleurenrange van de Yves Saint Laurent Baby Doll Kiss & Blush is behoorlijk uitgebreid, grote kans dat er een fijn kleurtje voor je bij zit. Ik vind het een leuk product dat doet wat het belooft, het werkt simpel en is praktisch om mee te nemen en te gebruiken. Was na afloop van het blenden van de blush wel goed jouw vingers, anders heb je grote kans dat de kleur ook in jouw vingers trekt...dat is net iets minder mooi. De Yves Saint Laurent Baby doll Kiss & Blush kosten EUR 35,50 per stuk (10 ml) en liggen deze maand in de winkels, je vindt ze o.a. bij De Bijenkorf, ICI Paris XL en Parfumerie Douglas.

Gebruik jij graag een multi-functioneel product als dit? Of kies je toch liever voor twee aparte producten? 

Deel dit artikel
Back to top