Nagel & Handen

OPI The Muppets Most Wanted collectie - swatches

The Muppets zijn sinds een paar jaar weer helemaal terug van weggeweest en ook in de beauty-wereld merken we dat, deze maand brengt OPI alweer de tweede nagellakcollectie gebaseerd op de pluizige poppen uit. Dit keer is het een typische "soft shades" collectie, die vooral bestaat uit rustige tinten en glitterende topcoats, al is er wel een heel mooie uitzondering, nl. de Gonzo blauwe Miss Piggy's big number. Kijk je even mee naar de swatches van de 7 nagellakken van de OPI Muppets Most Wanted collectie?

Direct na de zomercollectie brengt OPI al jaren een "soft shades" collectie uit, een collectie kleuren die rustig, vaak transparant en neutraal zijn. Prima als je niet zo houdt van al te felle kleuren of het juist fijn vindt als afwisseling, zo past een knalblauwe nagellak misschien wel helemaal niet bij het werk wat je doet, maar kan een neutraal roze prima.

Op zich is zo'n collectie natuurlijk prima, maar misschien is de combinatie met de kleurrijke Muppets wel een beetje verwarrend, tenslotte denk je dan toch al snel aan felle kleuren en bijzondere texturen. Met die texturen zit het op zich wel goed, in de collectie vind je 2 semi-transparante creme nagellakjes, 3 prachtige lakken met shimmer en 3 glitterlakjes of -topcpoats. Ik heb ze allemaal getest en op de foto gezet.....


OPI INT'L Crime Caper, Miss Piggy's Big Number en Kermit me to speak

OPI INT'L Crime Caper - helemaal transparant na twee laagjes, maar het effect is wel erg mooi. Het parelmoeren effect oogt fris en zeker niet ouderwets, de lak is prima aan te brengen, lakt streeploos en droogt heel snel. Natuurlijk kun je deze lak ook gebruiken over een ander lakje heen, maar zo op de "blote" nagel vind ik het echt wel mooi, het staat toch erg verzorgd.

OPI Miss Piggy's Big Number - de vreemde eend in de bijt, de knalkleur van deze collectie en dat kan ook niet anders omdat het de favoriete kleur is van de diva van The Muppets : Miss Piggy. De blauwe kleur dekt prachtig in twee laagjes, maar één laagje had waarschijnlijk ook al volstaan, en de glans is geweldig in de zon, het schittert je echt tegemoet. De lak brengt probleemloos aan, droogt snel en laat zich gewoon makkelijk verwijderen.

OPI Kermit me to speak - een bijzondere taupe kleur met een prachtige roze shimmer, ik herken er een Chanel lakje in waarvan ik de naam even niet meer weet (zal nog even verder zoeken). Prima lakje dat fijn lakt, dekt in twee laagjes (één laagje vind ik te transparant) en snel droogt, mooie kleur die mijn handen heel bruin maakte, lekker zomers en toch net even anders dan een fel kleurtje.

OPI I love applause & Chillin' like a villain

OPI I love applause - bleek roze lakje dat wel drie laagjes nodig heeft om volledig te dekken, als ik minder laagjes opbreng dan krijg ik de kleur niet streeploos op mijn nagels, jammer! Geen topper, de textuur is een beetje dun en hij droogt ook niet zo snel.

OPI Chillin' like a villain - bleek perzik lakje met creme finish, qua textuur lijkt deze exact op I love applause, er zijn ook drie laagjes nodig voor een complete dekking. Deze kleur vind ik dan wel leuker dan de roze versie, maar dat komt ook omdat deze iets warmere tint beter past bij mijn huidskleur.

OPI Let's do anything we want!, Muppets world tour & Gaining Mole-mentum

OPI Let's do anything we want! - ik heb de glitterlakjes aangebracht als topcoat, op zich kun je ze ook wel zo dragen, maar dan heb je heel veel laagjes nodig. Als topcoat zijn ze echt fijner! Dit schattige lakje over roze aangebracht ziet er zalig uit, net aardbeienijs met granaatappelpitjes ofzo, 1 laagje is voldoende voor dit effect, de textuur is vrij dik en daardoor is het lastiger deze dekkende aan te brengen.

OPI Muppets World tour - een transparante topcoat met zilveren en multi-colour pailetten in twee verschillende formaten, ze laten zich makkelijk verdelen en de topcoat droogt snel. De textuur is iets dunner, volgens mij kun je deze glitterlak in twee of drie laagjes best dekkend krijgen, al heb ik het nog niet geprobeerd.

OPI Gaining Mole-mentum - rafelige glitters, alsof er stukje zilverfolie doorheen zweven, ik hou hier zelf niet zo heel erg van, het oogt een beetje rommelig, maar aan de andere kant is het wel weer even iets anders, een beetje afwisseling mag ook best. De textuur is dik, waardoor het lastig is de glitters te verdelen, je moet ze echt schuiven over de nagel voor een goed resultaat.

Naast de grote, normale lakjes van 15 ml die EUR 14,25 per stuk kosten, is er ook nog een mini-setje te koop van deze collectie, het Only in theatres setje met daarin Miss Piggy's big number, I love applause, Kermit me to speak en Chillin' like a villain. Je betaalt EUR 19,95 voor het setje (4 flesjes van 3,75 ml).

De OPI Muppets Most Wanted collectie is misschien niet wat je verwacht en de kleuren zijn niet allemaal heel uniek, maar kwalitatief zijn bijna alle lakjes heel fijn. Mijn favorieten zijn Miss Pigg's big number en Kermit me to speak, maar ik vind Int'l Crime caper toch ook wel heel mooi en lekker fris. Gebruik trouwens de nieuwe Peel off base coat van OPI als je een glitterlakje gebruikt, het maakt het verwijderen zoveel makkelijker! De producten van OPI vind je o.a. bij Parfumerie Douglas en bij verschillende nagelsalons, ga voor meer informatie over de adressen naar www.opi.nl.

Wat vind jij van deze collectie? Zie jij nog een kleurtje dat je echt moet hebben?

Deel dit artikel
Back to top