Nieuws

Oogmake-up & een bril - waar moet je op letten?

advertorial

Weten jullie eigenlijk dat ik weleens een bril draag? Ik heb er al jaren één, die ik vooral gebruik als ik 's avonds auto rij, inmiddels is het model best wat verouderd, tijd voor een nieuwe! Snel maar eens richting opticiën om een leuk model te vinden, kiezen is nog niet zo simpel uit al die mooie modellen. Ik krijg ook regelmatig vragen over hoe je make-up moet aanbrengen als je een bril draagt, ik heb wat handige tips op een rijtje gezet, lees je even mee?

Bobbi Brown, die jullie vast kennen van haar eigen make-up lijn, is zelf brildragend en heeft onlangs een make-up collectie uitgebracht met producten die heel belangrijk zijn voor brildragers. Heel belangrijk? Nee, noem het eigenlijk maar musthaves, daar kun je dus echt niet zonder! Naast deze Perfectly Defined collectie heeft ze ook een leuk boek over make-up geschreven : Everything eyes
Eyeliner moet!

Als je een bril draagt met correctieglazen die de ogen verkleinen (min glazen) is het belangrijk om de ogen optisch wat te vergroten en vooral ook om ze wat beter zichtbaar te maken. Daarvoor gebruik je dus altijd een eyeliner of een oogpotlood, net wat je zelf prettig vindt. Zet de eyeliner langs de bovenste wimperrand aan, helemaal vanaf de binnenkant van het oog naar de buitenkant. Hoe dik de lijn moet zijn, is afhankelijk van jouw ogen, de lijn moet nog zichtbaar zijn als je jouw ogen open hebt. Gebruik liever geen eyeliner onder het oog of op de binnenkant (de waterlijn), dan verkleint de ogen alleen maar en dat wil je niet! Qua oogschaduws kun je het beste kiezen voor iets lichtere tinten of zorg in elk geval dat ze een mooie glans hebben. Heb je plus glazen? Dan kun je de ogen juist optisch verkleinen door te kiezen voor iets donkere tinten oogschaduw, matte oogschaduws werken ook prima, maar overdrijf niet. Qua eyeliner kun je hetzelfde doen, maar misschien is een dunner lijntje toch net wat mooier, eventueel breng je ook wat oogpotlood aan op de waterlijn.

Krul die wimpers
Om te voorkomen dat lange wimpers tegen jouw bril aankomen is het handig ze te krullen met een goede wimperkruller, maar ook als de wimpers wat korter en rechter zijn is een wimperkruller onmisbaar. Zoek een exemplaar die zachte kussentjes heeft, waardoor de wimper een krul krijgen en geen knik, ik heb er zelf één van Chanel maar ook andere merken hebben fijne, bespaar er echter niet op, je doet er jaren mee. Krul de wimpers altijd voordat je mascara aanbrengt, anders kunnen de wimpers beschadigen! Breng daarna een mascara op die de wimpers goed scheidt, maar daarnaast ook zorgt voor lengte. Weet je dat je ook prima twee mascara's kunt combineren? Dat doe ik zelf wel vaker en dat werkt in veel gevallen fijner dan één mascara.

Wenkbrauwen in the picture

Iedereen die een bril draagt weet hoe belangrijk het is dat de vorm van jouw bril past bij de vorm van jouw wenkbrauwen. En de vorm van jouw wenkbrauwen heeft weer alles te maken met de beenderenstructuur van jouw gezicht, uiteindelijk is dat ook de leidraad in het bepalen van het perfecte montuur voor jouw gezicht. Maar goed, daar kan een opticien je weer alles over vertellen, ga daar zeker heen voor advies. Omdat de wenkbrauwen zo bepalend zijn, is het ook belangrijk ze goed te verzorgen, zorg dus dat je de vorm goed bijhoudt, zet ze eventueel wat aan met een wenkbrauwpoeder of -potlood en houdt wenkbrauwhaartjes in bedwang met een wax of gel. 

Maar hoe kies je nu een montuur dat bij jouw gezicht past en toch lekker modieus en hip is? Daarvoor ga je natuurlijk naar een goede opticiën, liefst één met een mooi assortiment brillen, bijvoorbeeld die van het stylish merk Vogue Eyewear. Het gezicht van dit mooie merk is alweer voor het tweede jaar Eva Mendes, wat een prachtige vrouw is dat toch. Ik moet me echt even goed laten adviseren, want ik ben zelf op zoek naar een montuur wat groter is dan het montuur dat ik nu heb. 

Wat vinden jullie van dit Vogue montuur? Ik vind hem heel leuk, maar het maakt me wel een beetje streng, misschien moet ik nog wennen?

De prijs van een correctiemontuur van Vogue Eyewear is momenteel wel heel erg fijn, een Vogue montuur met glazen kun je bij de opticiën gedurende de maanden juni en juli al vanaf EUR 139,00 aanschaffen. Kortom, tijd voor een nieuwe bril! Ik ga ervoor en hou jullie natuurlijk op de hoogte, misschien ga ik mijn bril dan wel vaker dragen? Wil je weten bij welke opticiën je terecht kunt voor de brillen van Vogue eyewear? Bezoek dan hun website : www.vogue-eyewear.com

Draag jij een bril? Hoe vaak kies jij een nieuw montuur uit? En hoe bepaal je dan jouw nieuwe model? 

Deel dit artikel
Back to top