Blogs & Editorial

Editorial - note to self : vaker naar Parijs

Er zijn van die dingen die je eigenlijk veel vaker moet doen, maar waar het vaak niet van komt. Natuurlijk denk ik dan aan vervelende klusjes zoals het opruimen van de keukenkastjes, maar dat bedoel ik niet persé. Nee, ik heb het juist over leuke dingen zoals een dagje op pad gaan, gewoon omdat het kan en niet omdat het moet. Zo ging ik vrijdag naar Parijs, eigenlijk wel omdat het "moest" want ik had een interview, maar het voelde toch als een dagje uit. Dat moet ik echt vaker doen.....

Ik zat al vroeg in de Thalys, die om 7 uur vertrok vanuit Rotterdam, en iets meer dan 2,5 uur later stond ik al in Gare du Nord, middenin Parijs. En ja, dan ben je er dus echt even uit! Ik moest voor het interview op de Rue Saint-Honoré zijn, ik had dus een prachtig uitgangspunt om de stad eens lekker te gaan verkennen. Dat heb ik dus zeker ook gedaan, het was goed weer en ik vind het alleen al heerlijk om rustig rond te lopen door de stad, dan hoef ik niet eens te gaan winkelen (doe ik dan ook niet, omdat je toch alles zelf moet meesjouwen, pas op het laatste moment shop ik dan nog even). Onderweg zijn er genoeg cafeetjes waar je heerlijk kunt lunchen en dat je alleen bent moet je zeker niet tegenhouden, er zitten juist heel veel mensen in Parijs alleen te eten of te drinken. 

Al wandelend naar het Louvre bedacht ik mij eigenlijk waarom ik dit niet veel vaker deed? Ik woon vlakbij Rotterdam, ben binnen een half uur op het station en kan dus heel simpel vertrekken naar Parijs. Nu is de Thalys niet heel goedkoop, maar als je lang van te voren boekt betaal je soms maar EUR 75,00 voor een retour, kids betalen zelfs maar EUR 30,00. Dat is toch best te doen? En als je dan in Parijs loopt, dan ben je echt wel in een andere wereld! Het is er waanzinnig druk met alle touristen, maar die kun je best een beetje ontwijken. Ah, ik hoef jullie ook helemaal niet te overtuigen, iedereen weet dat het heerlijk is om er een dagje tussenuit te gaan naar een mooie stad.

Vaker doen dus! Nu maar eens kijken of ik het ook echt ga doen, want ik ben ook heel goed in het bedenken van allerlei redenen waarom ik geen tijd heb om zomaar een dagje iets leuks te doen, misschien herken je dit wel? Ik heb het druk met mijn werk of de kids hebben iets te doen, soms heeft lief het juist weer druk of hebben we iets op de sociale kalender staan....er blijft gewoon te weinig tijd over om iets leuks te doen. Jammer is dat! Of moet je het soms gewoon doen, letterlijk alles neergooien en de trein richting Parijs nemen? Gewoon even de boel de boel laten, iedereen in de trein zetten en ze gewoon meenemen....ik geloof dat dat de beste oplossing is. Hoe doen jullie dat? 

Nu de agenda's maar weer eens trekken om een dagje Parijs te boeken.......hmm, ik geloof dat ik er echt niet zo goed in ben!

Fijne week,

Deb
XXX

Deel dit artikel
Back to top