Reviews

Mascara aanbrengen in 3 stappen - mijn methode

advertorial

Mascara aanbrengen, iedereen weet toch hoe dat moet? Volgens mij de meeste vrouwen wel en toch wil ik vandaag mijn "mascara aanbreng methode" aan jullie laten zien. Op zich niet heel spectaculair misschien, maar de eerste stap is toch niet voor iedereen gebruiken, ik begin namelijk met het aanbrengen van mascara aan de bovenkant van mijn wimpers! Kijk je even mee hoe ik mascara aanbreng in 3 simpele stappen, ik heb deze manier een tijdje geleden geleerd van een make-up artist!

Ik gebruik ongeveer vanaf mijn 12e jaar mascara, inmiddels dus al meer dan 30 jaar en je zou toch denken dat ik wel weet hoe ik mascara moet aanbrengen. Toch heb ik vorig jaar een methode geleerd van een make-up artist en sinds ik die toepas blijft mijn mascara echt veel beter en mooier zitten. Het geheim (nou ja, zo geheim is het natuurlijk niet) is om ook mascara bovenop de wimpers aan te brengen, iets wat ik hiervoor nooit deed omdat ik ooit eens had gelezen dat je daardoor de wimpers te zwaar maakte waardoor de krul zou "instorten". Onzin! Het is juist belangrijk om ook boven de wimpers mascara aan te brengen, zie het als het cement wat je aan beide zijden van een steen aanbrengt, het zorgt voor een betere hechting en het frame van mascara om de wimper heen is sterker. Dat klinkt heel technisch, maar het gaat natuurlijk nog steeds over mascara...haha. Kom...kijk even mee hoe ik dit nu precies doe!

Stap 1 : breng de mascara bovenop de wimpers aan, op die manier versterk je de wimpers van alle kanten en daardoor houdt de mascara veel beter en blijven wimpers beter in model, de krul blijft beter zitten. Ik merk echt verschil sinds ik dit doe, wimpers zakken minder snel uit en de kleur is ook nog eens intenser. Het lijkt of de mascara laagjes elkaar als het ware vastgrijpen, waardoor het netwerk rond de wimpers sterker is. De mascara die ik gebruik op de foto's is de zwarte Pupa Vamp! mascara.

Stap 2 : breng de mascara zo dicht mogelijk bij de wimperrand aan, nu van onderen vandaan, kam de mascara nog niet teveel uit, maar breng vooral genoeg kleur aan op de wimperbasis, uitkammen doen we bij de volgende stap. Ga dus niet op en neer over de wimpers, maar juist meer heen en weer, je wilt genoeg kleur en mascara aanbrengen op de hele wimperbasis. 

Stap 3 : kam de mascara goed uit richting de uiteinden van de wimpers, zo verleng je ze extra. Dat is alles, simpeler kan toch bijna niet? Als je het wilt kun je natuurlijk nog wel meer mascara aanbrengen, maar ik doe dat eigenlijk niet, ik hou niet van dikke wimpers en al helemaal niet van spinnenpootjesmascara. Maar doe vooral wat je zelf wilt natuurlijk! 

Het resultaat, van zo dichtbij zie je altijd wel wat klontjes, maar ik vind dat de Pupa Vamp! mascara een prima resultaat geeft. Het fijne aan deze mascara is ook dat hij zacht blijft aanvoelen en toch de hele dag mooi op zijn plaats blijft.

Mijn wimpers zijn jammer genoeg niet zo heel lang en ook nog eens recht in plaats van mooi gekruld. Maar goed, daar is op zich niet zo heel veel aan te doen, behalve dan een goede wimperkrultang en mascara gebruiken. Op de dagen dat ik echt behoefte heb aan opvallende, goed zichtbare wimpers, kies ik een setje nepwimpers, op de andere dagen doe ik het gewoon met een fijne mascara. Soms moet je het gewoon doen met wat je hebt! Maar ik kan je wel vertellen dat deze manier van mascara opbrengen wel de hele dag lang zorgt voor mooie wimpers, dat scheelt zeker!
De complete look met de Pupa eyeshadow, Pupa professional liner in zwart, Pupa Vamp! mascara en Miss Pupa Velvet matte lipstick Cranberry red

Ben je nog op zoek naar een mascara?

Momenteel kun je bij Pupa een kortingsvoucher aanvragen voor de Pupa Vamp! mascara, je betaalt dan i.p.v. EUR 17,50 maar EUR 9,99 voor een Pupa Vamp! mascara in een kleur naar keuze (dat is meer dan 40 % korting!). Natuurlijk kun je gaan voor zwart, maar als je helemaal hip wilt zijn, dan ga je voor een felgekleurde mascara deze zomer (lees deze review nog even terug)! Je kunt de kortingsvoucher hier aanvragen, meer informatie over de verkooppunten van Pupa vind je op www.pupa.nl

Hoe breng jij jouw mascara aan? Heel zorgvuldig en neem je er de tijd voor? Of doe je het even snel? Heb jij nog een trucje dat je met ons kunt delen?

Deel dit artikel
Back to top