Reviews

Tried & tested - Lancaster Total age correction complete anti-aging eye cream SPF 15

Wekelijks komen er zoveel nieuwe producten bij mij binnen dat het vrijwel onmogelijk is ze allemaal echt goed uit te proberen. Toch vallen sommige producten mij wel op, soms door het persbericht dat erbij zit, soms omdat ze direct goed "aanvoelen" of ruiken of omdat ze heel erg mooi zijn. Die producten krijgen de kans om echt getest te worden, soms voor kortere tijd en soms langer, soms vallen ze toch nog tegen en soms juist ook niet. Vandaag in "tried & tested" een product dat ik behoorlijk lang gebruikt heb, de Lancaster Total age correction complete anti-aging eye cream met SPF 15, lees verder voor mijn review.
\"\"
Wat is het?
De Lancaster Total Age correction complete anti-aging eye cream SPF15 (EUR 50,00) is een oogcreme die de drie belangrijkste anti-aging technologieën van Lancaster combineert, waardoor je zeker kunt spreken van een complete oogcreme. Als een van de weinige oogcremes komt deze oogcreme in een tube en bevat deze ook nog eens een beschermende factor tegen de zon, dat is natuurlijk zeker te prijzen.
Lancaster gebruikt hun DNA technologie om het DNA in de cellen te repareren, waardoor ze optimaler zullen functioneren, tenslotte neemt de werking van de huidcellen na jaren af, mede door de schade die aangericht is door o.a. de zon en andere externe factoren. Het Bi-retinol complex (een afgeleide van vitamine A en een van de meest effectieve anti-aging ingredienten) helpt de huid celstructuur te verbeteren, waardoor de huid steviger wordt en je lijntjes en rimpeltjes minder zult gaan zien, maar zou volgens Lancaster er ook voor gaan zorgen dat de huid mooier, stralender en egaler wordt. Last but not least beschermt de oogcreme ook nog eens tegen infrarood, de straling die ook afkomstig is van de zon en veel onbekender is. Toch is Lancaster ervan overtuigd dat juist deze straling behoorlijk schadelijk is omdat deze diep de huid binnendringt, naast een goede bescherming tegen UVA en UVB straling, beschermt deze oogcreme ook tegen infrarood straling. 
\"\"
\"\"
\"\"

ingrediëntenlijst Lancaster Total Age Correction complete anti-aging eye cream SPF 15 met o.a. kastanjeextract, camelia-extract, vitamine C, BHA, zoethoutwortel en vitamine E. Er zit wel alcohol in de creme, maar wel pas halverwege de ingredientenlijst

Hoe gebruik je het?
De Lancaster oogcreme is erg fijn in gebruik, mede door de geweldige en hygienische verpakking! Misschien staat het minder chique, maar geef mij maar een fijne tube, die prefereer ik toch zeker boven een potje. Maar het is geen gewone tube, op de tube is een bijzondere applicator bevestigd die bestaat uit een drietal roestvrijstalen bolletjes. Je drukt in de tube en door de bolletjes (of langs de bolletjes) komt de oogcreme voorzichtig omhoog, vervolgens breng je de oogcreme direct uit de tube aan, met de verkoelende bolletjes tegen de huid. Hierdoor stimuleer je de bloedsomloop en stimuleer je ook de afvoer van afvalstoffen, die zijn namelijk vaak verantwoordelijk voor de donkere kringen en wallen. Dit voelt lekker aan, het is niet te koud en de balletjes voelen zacht aan, net zo zacht als een vinger. De applicator blijft ook na weken gebruik prima functioneren, geen last van een verstopte tube of iets dergelijks.
De oogcreme breng je zowel 's ochtends als 's avonds aan op de schone huid, eventueel na een (oog)serum, de creme is voedend maar niet vet en de combinatie met concealer of andere make-up is prima. Ik zou de oogcreme niet over make-up aanbrengen, zeker niet met de applicator, dan wordt deze toch wel een tikje viezig.
\"\"
\"\"

zo komt de creme naar boven als je in de tube knijpt. Mijn applicator is trouwens niet vies, maar er is wel een klein scheurtje in gekomen, geen idee hoe!

\"\"
Wat vind ik ervan?
Ik ben blij met deze oogcreme, ik heb hem behoorlijk lang gebruikt, toch wel bijna 3 maanden denk ik en dat zegt wel iets. Ik ben altijd behoorlijk kritisch over een oogcreme (nou ja, eigenlijk ook over andere producten) omdat ik snel merk als een oogcreme of oogserum niet zo goed werkt bij me. Dat gevoel heb ik in elk geval nooit gehad bij de Lancaster total age correction oogcreme, het is een fijne voedende oogcreme die mijn huid goed verzorgt en verstevigt. Omdat ik iedere dag concealer gebruik is het ook belangrijk dat mijn oogcreme goed combineert met make-up en dat doet deze zeker. De oogcreme voelt voedend en toch fris aan, laat geen vettig gevoel achter maar is voor mijn ouder wordende huid toch meer dan voldoende voedend, sommige oogcremes die alleen hydrateren kunnen weleens te droog worden na een tijdje.
Mijn huid ziet er niet persé beter uit dan eerst, maar wel gewoon goed en dat is voor mij prima, ik heb niet de illusie dat een oogcreme er echt voor kan zorgen dat mijn fijne lijntjes en rimpeltjes minder zichtbaar zullen worden. Maar toch gebeurt het wel dat een slechte oogcreme de huid rondom mijn ogen droog en gevoelig maakt, niet fijn en gelukkig gebeurt dat niet bij deze oogcreme. En waar ik helemaal blij mee ben, de oogcreme bevat een SPF15 en dat is geweldig, naast de bescherming van mijn zonnebril wordt de dunne huid rond mijn ogen nu toch nog extra beschermd.

Kortom, ik vind het een echte aanrader, mede door de fijne prijs/kwaliteit verhouding, de oogcreme is heel zuinig in gebruik, na 3 maanden gebruik zit er zeker nog meer dan de helft in de tube. Moet ik er wel bij zeggen dat ik meestal in de avond een andere oogcreme gebruik, je doet zeker een half jaar met een tube, een goede deal!
\"\"
Waar koop je het?
Bij de vaste verkooppunten van Lancaster zoals De Bijenkorf, ICI Paris XL, Parfumerie Douglas en andere parfumerieën en luxe drogisterijen. Je betaalt voor een tube Lancaster Total Age Correction complete anti-aging eye cream SPF van 15 ml EUR 50,00, niet echt goedkoop, maar zoals ik al aangaf is de oogcreme zuinig in gebruik en zul je zeker een half jaar met de tube doen als je deze twee keer per dag gebruikt. Vergeet ook niet te kijken naar de andere producten van de Lancaster Total Age Correction lijn, je vindt er ook een fijne dag- en nachtcreme die de huidveroudering op allerlei manieren aanpakken, complete en fijne cremes voor een redelijke prijs.

Inmiddels ben ik gestopt met deze oogcreme, omdat ik toch weer eens een andere moest gaan testen. Wie weet zien jullie die binnenkort ook wel langs komen in een tried & tested artikel? Wat is jullie favoriete oogcreme?

Deel dit artikel
Back to top