Blogs & Editorial

Editorial - of ik zelf nog weleens iets koop?

Deze en meer wat dit soort vragen krijg ik dagelijks, vaak rechtstreeks via een comment of berichtje op social media, via mail of soms in persoon. Dan gaat het natuurlijk om beautyproducten, want die deel ik graag en vaak met jullie, zowel hier op Beautyscene als op mijn social media kanalen. Tja, dat doe ik natuurlijk omdat ik inmiddels al meer dan 7 jaar beautyblogger ben, it goes with the job. En om antwoord te geven op die vraag, ja...ik koop zelf zeker nog beautyproducten, ondanks dat het misschien niet echt nodig is.

Nodig is het echt niet meer, want vrijwel iedere cosmeticamerk stuurt mij hun persberichten inclusief producten om te testen/fotograferen toe, net zoals ze ook doen naar redacties van magazines en andere beautyjournalisten. Nee, een tekort aan parfums zal ik mijn leven lang niet hebben en ook aan nagellakken, oogschaduws, bronzers en mascara's heb ik geen gebrek. Heb ik een zonnebrandproduct nodig? Ik doe mijn kast open en ik kan kiezen uit de nieuwste producten van L'Oréal of Lancaster, het lijkt soms wel een winkel. Zoek ik een roze, matte lipstick voor een look? Even speuren door mijn lipstickdoos en ik vind er één van Pupa, heel handig natuurlijk. Vrijwel alle producten die je op mijn foto's of filmpjes voorbij ziet komen, heb ik op die manier gekregen, it goes with the job

Maar toch gooi ik regelmatig mijn mandje vol bij een mooie (online) shop, ik ben nog steeds gek op producten en merken die je hier in Nederland niet kunt vinden zoals de make-up van Tom Ford, NARS of Marc Jacobs. En die koop ik dan ook gewoon als ik daar zin in heb, ook al heb ik heus genoeg zwarte eyeliner stiften, toch ben ik nieuwsgierig naar die van NARS (bijvoorbeeld). Tja, beautyproducten ontdekken en uittesten blijft nog steeds mijn hobby en of ik die spullen nu thuisgestuurd krijg van Chanel of dat ik ze zelf besteld heb, dat maakt voor mij echt niets uit. Ik doe net zo enthousiast de deur open voor de postbode, ongeacht welk pakketje zij (ja, ik heb een vrouwelijke postbode) brengt. 

Alhoewel...ik open elk pakje enthousiast, maar word natuurlijk niet van elk product dat ik krijg enthousiast, tenslotte kan het niet altijd het mooiste, beste, fijnste en leukste product zijn wat ik aantref in het pakketje. Soms zijn het (voor de zoveelste keer) shampoo's van merk X die echt niet fijn zijn, of een jaarhoeveelheid blarenpleisters (zo niet sexy, maar wel handig natuurlijk) of een parfum dat ik echt vind stinken of haarverf in de kleur knalrood, it goes with the job!
Nee, niet ieder product is even geweldig, maar het is wel zo fijn dat ik dit zelf kan ontdekken en soms vind je door deze ontdekkingstocht door de dozen die binnenkomen, weleens een pareltje. Een product waarvan je niet had verwacht dat het echt zo fijn was, maar het toch wel is. Ook dat kan ik ontdekken doordat ik zoveel spullen toegestuurd krijg. Producten die ik misschien zelf nooit had gekocht of nooit had gevonden, maar nu letterlijk opgestuurd krijg.

Met mijn enthousiasme zit het wel goed, maar wat er tegenwoordig ook bij hoort, zijn de twijfels die geuit worden hier en daar...kun je nog wel onafhankelijk zijn als je zoveel spullen krijgt opgestuurd? Want je kunt toch moeilijk iets negatiefs schrijven als je in ruil daarvoor een hele make-up collectie toegestuurd krijgt? Stel je voor dat merk X na een kritisch verhaal stopt met het sturen van producten? Tja, dat kan gebeuren, maar dat is dan toch eigenlijk hun verlies, niet de mijne? Er blijven altijd genoeg merken over om over te schrijven en anders koop ik de producten gewoon zelf, net zo makkelijk! It goes with the job..... *wink*

Zo heeft iedere job zijn voor- en nadelen natuurlijk! Wat zijn de voordelen van jouw baan? Denk daar maar aan op deze maandagochtend na het lange hemelvaartsweekend! Succes!

XXX
Deb

Deel dit artikel
Back to top