Reviews

Foundation review Hourglass Veil foundation

Jullie hebben misschien gemerkt dat ik de laatste weken erg enthousiast ben geworden over de producten van het Amerikaanse make-upmerk Hourglass. De Ambient blushes zijn prachtig, net zoals de poeders en toen werd ik ook erg nieuwsgierig naar de foundations. Ik heb nu eenmaal een foundation-tic en ben altijd op zoek naar een betere, fijnere en mooiere foundation. Of de Veil foundation dat is, dat ga ik je vertellen in deze review, lees je even mee?

Wat zegt Hourglass over deze foundation?
"De Hourglass Veil foundation is een superieure vloeibare foundation met in de formule Matrixyl Synthe'6 dat de huid een collageenboost geeft en Skin Tightener ST PH die de huidtextuur verfijnt en verbetert, waarbij de fijne lijntjes en rimpels ook minder zichtbaar zullen worden. Veil Fluid MakeUp creeert een lang-houdende, vlekkeloze dekking."

Hourglass Veil foundation is verpakt in een stevige glazen flacon met een pompje, de kleur is diep donkerbruin met gouden letters als detail
Verpakking & ingrediënten

Hourglass maakt hoogwaardige producten, dat is mij inmiddels wel duidelijk geworden en ook deze foundation is van uitstekende kwaliteit. Het is een foundation bedoeld voor een huid die wel wat extra's kan gebruiken, een huid die ook echt verbeterd kan worden en een jongere uitstraling zoekt. Het is een ideale foundation als je na je 30e-35e op zoek bent naar een foundation die een natuurlijk resultaat geeft maar wel de huid direct een betere uitstraling geeft . De verpakking is chique en praktisch, maar het is wel jammer dat je niet goed kunt zien hoeveel foundation er nog in de pompflacon zit. Alhoewel, dat kan wel als je de pomp eraf draait, dat kan nl. wel en dat vind ik heel fijn. Zo kun je ook het laatste restje nog uit de flacon krijgen, dat is niet bij alle flesjes het geval tegenwoordig, dan zit zo'n dop muurvast!

De Hourglass Veil foundation is een vloeibare foundation die zeer gepigmenteerd en geconcentreerd is, je hebt echt maar een druppel nodig voor een prima resultaat en daar ben ik persoonlijk altijd erg blij mee. Ik hou van foundation, maar ik hou niet van lagen foundation waardoor je de huid gewoon niet meer ziet. Mijn huid is niet vlekkeloos en ook met foundation mag je dat best nog een beetje zien, ik ben niet perfect tenslotte en daar helpt geen foundation tegen. Ik hou er dus van als je de foundation goed kunt opbouwen en je toch niet al teveel product nodig hebt voor een goed resultaat. Dat is zeker het geval bij deze foundation.
Opvallend is de aandacht die Hourglass besteedt aan de zonnefilters in deze foundation, die beschermt met SPF 15 door de zonnefilters Octinoxate (7,5 %), Octisalate (4,0 %) en Oxybenzone (3,0 %). Deze filters zorgen voor een breedspectrum zonbescherming die zowel tegen UVA en UVB straling beschermt, maar persoonlijk is dit voor mij niet voldoende als "echte bescherming", daarvoor gebruik ik zelf te weinig product. Maar het wel een fijne extra!

ingrediëntenlijst Hourglass Veil foundation met verschillende peptides en vitamine E
Swatches en foto's van het resultaat

Omdat Hourglass niet in Nederland verkocht wordt, moest ik ook nu weer op de gok een kleur bestellen bij Net-a-porter (waar ik toevallig schoenen bestelde) en ik koos voor de kleur no.4 Beige. De kleur is een perfecte match bij mijn huid die ook o.a. MAC NC35-40 is, dat was wel heel fijn! Er zijn in totaal 10 of 11 verschillende kleuren te krijgen, van no.0 Porcelain tot no.8 Walnut, een mooie selectie volgens mij. Ik zit qua kleur dus een beetje in het midden van het kleurenpalette.

Hourglass Veil foundation no.4 Beige

voor - geen foundation op

na - met een laagje Hourglass Veil foundation

Review

Hourglass doet het weer, ik heb weer een product ontdekt van hun merk dat ik heel fijn vind, wat goed! Nou ja, op zich minder fijn omdat je de producten niet in Nederland kunt kopen, maar ik bestel wel gewoon bij Sephora.com als ik opnieuw een flesje nodig hebt. Deze foundation is perfect voor mijn iets oudere huid, ik hou van de natuurlijke finish en de mooie dekking, de houdbaarheid is top en het is simpelweg een fijne foundation in gebruik. De foundation maakt mijn huid niet vetter of droger, maar houdt deze in prima conditie en het resultaat met een laagje foundation is heel goed, ik krijg veel complimentjes over mijn huid als ik deze draag!

Dekking - medium tot volledig, waarbij je maar heel weinig foundation nodig hebt voor de medium dekking die ik gekozen heb op de foto's. Daarvoor gebruik ik de hoeveelheid van iets minder dan 1 pompje, ik druk de pomp niet helemaal in anders heb ik teveel product en dat is zonde. Ik gebruik mijn vingers om de foundation te verdelen, dat geeft het mooiste resultaat naar mijn idee. Je kunt eventueel nog wat extra foundation aanbrengen als je iets meer dekking wilt, de laagjes blenden mooi met elkaar.

Finish - die is vrij natuurlijk en licht glanzend, een glans die ook de hele dag mooi zichtbaar blijft zonder dat deze echt meer gaat glimmen. De foundation is ook olievrij, maar wel vrij voedend voor mijn normale tot droge huid, het is zeker geen "droge foundation" maar juist een foundation die voedend en fijn aanvoelt op de Iets oudere huid. De foundation gaat niet ophopen in lijntjes en rimpels, maar geeft juist een licht "blurrend" effect, je ziet ze juist minder, net zoals poriën, die vallen ook minder op.

Houdbaarheid - prima, blijft echt de hele dag zitten, gaat geen kant op! Ik poeder de foundation niet echt af, maar breng wel wat van de Ambient poeders aan op mijn wangen en voorhoofd, wel heel luchtig trouwens en amper zichtbaar, verder gebruik ik geen poeder. Zelfs in warm weer blijft de Veil foundation netjes zitten en ik vind dat de glans ook netjes beperkt blijft, zelfs aan het eind van de dag. Ook voelt de foundation niet droog, eigenlijk voel ik de foundation niet en opvallend is ook dat de foundation niet echt afgeeft aan telefoon, kleding of iets anders, handig!

Huidtype - de iets ouder wordende huid, die misschien wat fijne lijntjes begint te vertonen en wel wat verfijning kan gebruiken. Ik zou deze in principe wel willen aanraden voor alle huidtypes, zowel voor de normale tot droge huid als de normale tot wat vette huid, tenslotte is de foundation olievrij, al kan ik mij wel voorstellen dat je de foundation dan iets zou willen matteren met een poedertje.

Prijs - EUR 60,00 voor een pompflacon van 30 ml (klik op de prijs om te kopen)

Verkooppunten - niet in Nederland nog, hopelijk gaat dat snel veranderen want Hourglass mag echt wel naar Nederland komen. Je kunt de producten in elk geval makkelijk bestellen bij Net-a-Porter.com of Sephora.com 


Hier draag ik o.a. de Hourglass Veil foundation
Welke foundations willen jullie nog meer zien in deze serie met foundationreviews? Laat het gerust weten, dan kan ik er rekening mee houden! Wil je meer foundation reviews zien? Klik dan op de artikelen hieronder of ga via deze link naar mijn foundation reviews. Lijkt de Hourglass Veil foundation jou iets?
Deel dit artikel
Back to top