Reviews

Reflets d'été de Chanel collectie - swatches & review

De zomercollectie van Chanel ziet er zo op het oog heerlijk vrolijk uit met de nagellakjes in snoeperige tinten, de siroopkleurige lipglosses en de paarse mascara. Ik heb een aantal producten gekregen om uit te testen, waaronder alle mooie nagellakjes, waarbij Chanel je vooral ook uitdaagt om een kleurrijke nailart te maken. Dat heb ik niet gedaan, maar natuurlijk heb ik wel swatches voor jullie en foto's van een deel van de Reflets d'été collectie van Chanel, kijk je mee?

Veel kleur op nagels en lippen zo te zien, de ogen blijven redelijk neutraal maar wel mooi glanzend en warm door de bronzen Illusion d'ombre

De nagellakjes van de collectie (Le Vernis EUR 23,00 per stuk) zijn allemaal mooi gepigmenteerd, prima dekkend in twee laagjes en drogen redelijk snel. Hierdoor kun je ze inderdaad wel gebruiken voor een simpele nail art als een half moon manicure of een French mancure met een twist. Ik heb de nagellakjes maar even "gewoon" voor je vastgelegd, je kunt zelf vast iets leuks bedenken qua kleurencombinatie!

613 Eastern light - een dekkende witte nagellak met creme finish, de lak heeft een mooie semi-matte glans, geen hoogglans maar zeker ook niet te mat, een prima basislak maar ook natuurlijk zo te dragen. Deze kleur is al eerder uitgekomen!

615 Sweet lilac - radiant orchid ofwel orchideepaars is de Pantone kleur van deze zomer, en eerlijk gezegd past Sweet Lilac best wel in dit straatje, een topkleur die zowel lieflijk als modern oogt. De lak heeft een hele fijne shimmer, maar die zie je eigenlijk alleen als de zon erop schijnt en je van heel dichtbij naar de nagels kijkt. Sweet Lilac dekt prima in twee laagjes!

619 Pink tonic - stralend en lekker felroze, een prachtige creme nagellak in een geweldige roze tint met een vleugje blauw, een koele kleur die prachtig contrasteert met een getinte huid. Heerlijke lak in een geweldige kleur, lakt probleemloos en dekt meer dan prima in twee laagjes!

621 Tutti Frutti - een fruitige roze/rode tint met een fijne, gouden shimmer, die de kleur lekker levendig maakt. Op zich misschien niet zo'n aparte kleur, maar wel gewoon mooi en lekker fris voor in de zomer, ook deze lak dekt in twee laagjes.

623 Mirabella - oranje nagellak, die kunnen we zeker gebruiken de komende weken, het brengt geluk om tijdens de wedstrijden van Nederland oranje nagellak te dragen, wist je dat? Dat kan prima deze lichte, tikje bleke Mirabella zijn, een perfecte match met mijn Zara pump trouwens, een fris kleurtje dat prima dekt in twee laagjes.

De Levres Scintillantes van Chanel (EUR 27,50) zijn de bekende lipglosses, vrijwel allemaal behoorlijk transparant en niet al te gepigmenteerd, maar wel heerlijk glanzend. Deze siroopkleurige lipglosses zijn niets anders, ze zijn eigenlijk vrijwel kleurloos op mijn lippen, je ziet echt amper kleur en dat vind ik toch wel weer jammer. Ik snap dat ze transparant moeten zijn, maar iets meer kleur had toch best leuk geweest, kom op Chanel, dat kan beter!

swatches Lèvres Scintillantes 186 Happy & 188 Sunny

Lèvres Scintillantes 186 Happy

Lèvres Scintillantes 188 Sunny

De ogen blijven behoorlijk neutraal in deze Reflets d'été collectie met alleen een drietal Illusion d'ombres in brons, goud en roze. Dit zijn de bekende mousse oogschaduws van Chanel die prachtig glanzen, een mooie kleur afgeven en vooral superfijn in gebruik zijn. Ik gebruik zelf altijd de MAC 217 kwast om ze aan te brengen en dan heb je binnen 2 tellen een mooie, simpele ooglook die de hele dag blijft zitten! Natuurlijk kun je meerdere kleuren gebruiken, maar dat hoeft echt niet persé.

Chanel Illusion d'ombre 95 Mirage (EUR 30,50)
swatches Chanel Illusion d'ombre 95 Mirage & Stylo yeux waterproof 911 Ambre Doré
In mijn look heb ik eigenlijk alleen de Illusion d'ombre Mirage gebruikt, samen met de gouden waterproof eyeliner (Stylo yeux waterproof Ambre Doré EUR 24,00), wat een heerlijk kleurtje is dat! Ik heb al heel wat kleuren van deze Stylo yeux en echt, die zijn heel erg fijn en vooral ook heel erg waterproof, ideaal om mee te nemen op vakantie. Op de bovenste wimperrand heb ik Teddy eyekohl van MAC aangebracht, ook één van mijn favorieten!

Echt spannend vind ik de look niet moet ik eerlijk zeggen, de Reflets d'été de Chanel collectie moet het vooral hebben van de leuke nagellakjes, al ben ik ook blij met de mooie bronstint van de Illusion d'ombre. Dat zijn toch wel perfecte zomeroogschaduws eigenlijk, ze blijven zelfs met warm weer perfect op hun plaats en hebben gewoon een prachtige uitstraling! Op mijn lippen heb ik Happy!

Ik heb de paarse mascara nog niet getest, maar nu ben ik er toch wel nieuwsgierig naar geworden, tenslotte kleurt paarse mascara heel goed bij groene ogen. Maar aan de andere kant, ik ben niet zo'n fan van de Inimitable waterproof mascara, what to do? Ik ga maar snel even de winkel in om de kleur van dichtbij te bekijken, misschien 

De Reflets d'été de Chanel collectie ligt nu in de winkels, je vindt de producten van Chanel o.a. bij De Bijenkorf, ICI Paris XL, Parfumerie Douglas en andere luxe parfumerieën. In dit artikel kun je nog even terugzien welke producten en nog meer deel uitmaken van deze collectie, let er ook op dat sommige producten limited editions zijn en dus snel uitverkocht zullen zijn.

Mijn favorieten zijn de Sweet Lilac en Pink Tonic nagellak, de Stylo yeux waterproof in Ambre doré en de Illusion d'ombre Mirage. Wat vind jij het mooiste product uit deze collectie?

Deel dit artikel
Back to top