Nagel & Handen

Essie gel - de toekomst van kleur, veilige gel nagellak nu ook in Nederland

Essie nagellak kennen we inmiddels allemaal wel, misschien koop jij jouw favoriete kleurtjes wel bij de drogist of online shop of ken je het merk van jouw nagelsalon? Wist je trouwens dat er in de nagelsalon gewerkt wordt met de professionele producten van Essie? Deze professionals hebben nu een mooie uitdaging gekregen, Essie brengt de eerste gelnagellak uit, speciaal voor gebruik door professionals en dus (helaas) niet voor thuisgebruik. Lees je even mee voor meer informatie?

Zeg nooit nooit
Essie Weingarten, oprichtster en Internationaal creatief directrice van Essie, dacht eigenlijk nooit dat ze een gelnagellak zou ontwikkelen. Ze was namelijk best een beetje terughoudend omdat ze bang was voor schade aan de natuurlijke nagels na het gebruik van gelnagellak, iets wat inderdaad echt weleens voorkomt helaas. Toch veranderde ze van gedachten na ze met de wetenschappers van L'Oréal had gebrainstormd over de mogelijkheden, een veilige gelnagellak behoorde echt wel tot de mogelijkheden. Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en kunnen wij nu kennis maken met de veilige gelnagellak met het keratin-care systeem die de natuurlijke nagel respecteert en beschermt tegen afbreken en irritatie

Professionals only
Essie ontwikkelde deze gelnagellak speciaal voor de professional, het is dus geen gelnagellak voor thuisgebruik, je moet voor deze semi-permanente nagellak echt naar een salon of naar een Essie counter (de eerste vind je in de vernieuwde V & D in Leiden). Het 2-in-1 LED-gel systeem bestaat uit 5 producten en natuurlijk een onmisbare lamp die de gelnagellak uithardt. Essie heeft gekozen voor een LED lamp, een lamp zonder UV straling dus omdat dit schadelijk kan zijn voor handen en nagels op de lange termijn. De gelnagellak bevat, zoals ik al vertelde, de unieke keratin-care technologie, een formule met provitamine B5 en vitamine E die de nagels versterken bij het gebruik. In principe hoef je dus niet bang te zijn dat jouw nagels onder de gelnagellak lijden, goed nieuws natuurlijk omdat de Essie aangeeft dat de gelnagellak wel 14 dagen een mooie kleur en glans geeft aan de nagels.

het Essie gel systeem bestaat uit de prep + finish nail cleanser, base coat, gekleurde gelnagellak, top coat, gel polish remover en een professionele, prachtige LED-lamp
36 kleuren & meer in het verschiet

Dat Essie mooie kleuren nagellak heeft weten we allemaal, niet voor niets hoort Essie al jaren tot de top van de trendy nagellak merken. Gelukkig zien we een flink aantal van de tijdloze Essie kleuren als Ballet Slippers, Chinchilly, Licorice, Sugar daddy en Mint Candy apple terug in het Essie gel assortiment. Er zijn momenteel 36 kleuren, maar in het najaar komen er nog een flink aantal bij, let er wel op dat de gel nagellakken wel een andere naam hebben dan hun "normale" nagellakken. Er is een lijstje van, dus het nazoeken is simpel, zo heet Sugar Daddy bijvoorbeeld Deep pockets en Mint candy apple heeft Fashion crowd, even zoeken dus!


In de test
Gisteren was ik op bezoek bij Essie en daar heb ik de Essie gel laten opbrengen, ik heb gekozen voor Fashion Crowd, een lekker kleurtje voor de komende zonnige dagen. Natuurlijk ga ik testen hoe de Essie gelnagellak mij bevalt, momenteel valt mij vooral op dat het resultaat mooi en natuurlijk is, de Essie gel is behoorlijk dun van textuur en daardoor heb je niet zo'n enorm dikke laag nagellak op de nagels. Dat vind ik persoonlijk namelijk niet zo mooi aan gelnagellak. Het effect is echt mooi van kleur, glanzend en heel sterk, handig ook dat je binnen een minuutje echt weer alles kunt doen, dat is toch het grote voordeel van gelnagellak. Over een tijdje zal ik jullie zeker laten weten wat mijn ervaring is met Essie gel, natuurlijk moet ik het over een tijdje ook weer laten (!!) verwijderen bij een salon, dat vind ik dan wel weer lastig, maar voor een goede test moet ik het ook wel goed en veilig laten verwijderen, tenslotte wil ik wel graag gezonde nagels houden!

Edit : inmiddels zijn we een week verder en heb ik de gelnagellak van mijn nagels afgehaald (zelf gedaan), dat was toch wel een kleine teleurstelling. Maar in een week tijd zijn mijn nagels zoveel gegroeid dat er een behoorlijke uitgroei ontstond, daardoor raakten de randjes los en kon ik de gel zo van mijn nagels af halen/peelen. Dat ging overigens best gemakkelijk en mijn nagels zien er nog redelijk uit, de gelrestjes heb ik met wat aceton weggehaald en vervolgens heb ik mijn nagels heel goed gepamperd. Toch zijn mijn nagels minder mooi en sterk dan voor de gelnagellak en dat is wel een beetje jammer. Persoonlijk vind ik het echt teveel gedoe voor een week mooie nagels (dat wel namelijk), eerst moet je naar een salon om het te laten aanbrengen, dat kost op zijn minst een half uurtje plus de reistijd en na een dag op 10 moet je dan zeker weer een tijdje uittrekken en dan komen er nog de kosten bij. Nee, ik hou het echt bij normale nagellak, een goede kwaliteit nagellak houdt bij mij zeker 5 dagen en ik kan ieder moment van de dag mijn nagellak eraf halen en opnieuw aanbrengen, dat kost mij misschien een kwartiertje inclusief droogtijd. Waar vind je Essie gel?
Essie gel is dus niet voor thuisgebruik, je kunt de producten niet kopen als consument, maar je kunt natuurlijk wel terecht bij de instituten, nagelsalons, kapsalons en nailbars die ermee werken. Met de professionele producten van Essie werken momenteel zo'n 100 professionals, ongeveer 50 hebben inmiddels ook Essie gel. Hieronder enkele adressen (er zijn er echter nog meer, maar die adressen heb ik niet gekregen van Essie):

 • Evie Style, Binnenrotte 117, 3011 HB Rotterdam
 • Erna de Wilde Hair, Nails & Make-up, De Eglantier 330, 7329 DK Apeldoorn
 • Knapp Skincarecenter Domburg, Weststraat 12, 4357 BM Domburg
 • Beauty Junkies, Molenstraat 26, 7551 DC hengelo
 • Divine, Kerkstraat 17, 6901 AA Zevenaar
 • Jenny Gloss, Aalsmeerweg 67HS, 1059 AD Amsterdam
 • Schoonheidssalon Afra, Boeriijendijk 8a, 7141 HB Groenlo
 • Beauty 81, Jan Maystraat 19, 1363 LK Almere
 • Fort Resort Beemster, Nekkerweg 24, 1461 LC Zuidoostbeemster
 • Het Kniphuys, Tuingracht 3, 1483 AP De Rijp
 • Alinde van den Hoorn, Matseweg 2, 3883 TD Putten
 • De Woudfennen, Woufennen 10, 8503 BA Joure
 • Nath's nails, Ruysdaelstraat 15, 1071 WX Amsterdam
 • Thuy-Hang Nails, Gele Rijdersplein 34, 6811 AP Arnhem
 • Van Iersel Wellness & beauty, Maalsteen 19a, 4901 ZZ Oosterhout
 • Carina Stijl & Harmonie, J. Homan vd Heijdenplein 68, 3604 DK Maarssen
Wil je zelf Essie gel gaan ontdekken, dan is het misschien leuk om de eerste Essie nailbar in de vernieuwde V & D Leiden te bezoeken, daar kun je uiteraard een gelmanicure laten aanbrengen, maar kun je ook jouw nagellak laten laten lakken met de normale, professionele nagellak van Essie. Je betaalt voor een gelnagellak meestal tussen de 30 en 40 euro, maar dat is per salon verschillend. 
Deel dit artikel
Back to top