Reviews

Collistar Twist XL blush/bronzer/highlight sticks - review & swatches

Blushes, bronzers en highlighters - ze zijn er in verschillende kleuren en natuurlijk ook in verschillende soorten. Collistar brengt nu fijne sticks uit die je voor verschillende doeleinden kunt gebruiken, de Twist XL sticks. Ze zijn handig om mee te nemen en praktisch aan te brengen omdat je geen aparte kwast of applicator nodig hebt. Ik heb ze voor je getest en natuurlijk heb ik swatches gemaakt van de kleuren, kijk je mee? Ik ben enthousiast!

Collistar heeft al verschillende producten in stickvorm uitgebracht, zo kun je de Twist lipglosses/lipbalms in de winkels vinden die heel leuk zijn maar ook oogschaduws in Twist vorm (die ik minder geslaagd vind). Nu komen er dus ook sticks voor het gezicht, vier gekleurde voor de wangen in mooie, maar niet zulke verrassende, tinten en twee highlights/bronzers die het ook goed doen bij de ogen. 

De Twist XL sticks (EUR 21,95 per stuk) zijn groter dan de andere Twist sticks, dikker vooral want in lengte zijn ze net zo groot (of klein). 

ingrediëntenlijst Collistar Twist XL 1 Petalo - ze bestaan vooral uit siliconen, wassen, gekleurde pigmenten, mica en zelfs wat verzorgende stoffen zoals lecithine en vitamine E. De sticks zijn vrij van parabenen en niet vet, in principe zijn ze geschikt voor alle huidtypes

Ik was even nieuwsgierig hoeveel product er nu eigenlijk in de stick verstopt zit, dat is niet erg veel zo te zien. In de Twist XL zit 5,5 gram blush of highlighter, misschien lijkt het wat weinig, maar in gebruik zijn de Twist XL sticks heel zuinig, na een tijdje gebruik lijkt de stick helemaal niet te slijten, ze zijn vrij stevig van textuur.

Ik ben persoonlijk fan van blushes en bronzers in stickvorm, vooral van The Multiples van NARS, die echt een prachtige kleur en vooral effect geven op de huid. Creme blushes zorgen meestal voor een mooie, natuurlijke en levendige glans op het gezicht, over het algemeen vind ik dat vaak mooier dan een poederblush. Maar weet je wat, eigenlijk hou ik van blushes, bronzers en highlighters in alle vormen en soorten, ik heb echt wel een kleine verslaving...ik zou het aantal producten dat ik heb en gebruik niet kunnen tellen. 

Collistar Twist XL Illuminante 2 Bronzo Dorato & 1 Beige Dorato - beide behoorlijk glanzend, maar dat is uiteraard ook de bedoeling van de "illuminante" Twist XL sticks. Ze zijn beide geschikt als highlighter, afhankelijk van jouw gezichtsteint, toch kan ik de Bronze Dorato ook als contour/bronzer gebruiken, ook als blijft deze wel iets glanzend.

swatches Collistar Twist XL Illuminante 2 Bronzo Dorato & 1 Beige Dorato

Collistar Twist XL satin blusher 1 Petalo & 2 Orchidea - een zacht roze of behoorlijk felle roze blush geeft je altijd een frisse uitstraling, kies de lichtste kleur als je licht van huidstint bent en de fellere kleur kan je zeker hebben als je wat donkerder van kleur bent. Toch is de kleur altijd goed uit te blenden, ook de felle kleur kun je dragen als je een lichtere huidskleur hebt, gewoon goed vervagen en dan kan het prima.

swatches Collistar Twist XL satin blusher 1 Petalo & 2 Orchidea

Collistar Twist XL satin blusher 3 Legno di Rosa & 4 Geranio - roze/bruin als blush geeft een zeer natuurlijk resultaat, maar kan ook wel een tikje saai zijn, persoonlijk vind ik deze kleur de minste van de vier. Geranio is dan weer behoorlijk fel, maar wel een mooie koraaltint die goed staat bij mijn getinte huid. De Twist XL sticks zijn licht glazend en bevatten een kleine hoeveelheid shimmers, het zijn zeker geen glimbommen en ze zijn goed draagbaar, ook overdag.

swatches Collistar Twist XL satin blusher 3 Legno di Rosa & 4 Geranio

Je kunt de kleuren natuurlijk los van elkaar gebruiken, maar ik heb vandaag drie producten tegelijk gebruikt op mijn wangen, de Beige dorato (als highlighter), de Geranio (als blush) en de Bronzo dorato (als contour/bronzer). Ik heb ze alledrie als een streep op mijn wangen aangebracht en ze vervaagtd en met elkaar geblend met mijn vingers. De bronzer blend je alleen naar beneden, richting kin, de blush mag juist iets meer omhoog geblend worden en de highlighter laat je eigenlijk op dezelfde plaats zitten.

Ik voelde me net een indiaantje! Jullie zien hier goed dat de Twist XL sticks mooi glanzend zijn, de pigmentatie ziet er best indrukwekkend uit, maar toch valt het best een beetje tegen als je ze eenmaal hebt uitgeblend. De felle Geranio wordt dan toch redelijk subtiel!

Het effect is best subtiel, de kleuren zijn goed gepigmenteerd maar niet al te extreem, hierdoor zijn ze prettig om mee te werken, je brengt niet snel teveel aan en je kunt natuurlijk altijd nog wat extra kleur aanbrengen als je dat wilt. Ik heb de Twist XL's geblend met mijn vingers, dat gaat prima, maar mijn vingers worden wel vies....een kwast pakken kan natuurlijk ook!

De glans van de Twist XL sticks is mooi, ze blijven de hele dag netjes op hun plaats, ook tijdens het warme weer van de afgelopen dagen en dat is toch wel een groot voordeel. Ik vind het dan ook echt aanraders om mee te nemen op vakantie, ze zijn niet zo gevoelig voor warmte, zijn makkelijk op te brengen met de vingers waardoor je geen extra kwasten hoeft mee te nemen. En de glans en kleuren passen goed bij een zomerse look!
Even een foto op Instagram geplaatst, het lijkt een beetje gevlekt maar dat komt door de filter! Kijk ook even naar mijn lipgloss, die is ook van Collistar!


De Collistar Twist Mania zomer collectie, waar deze Twist XL sticks deel van uitmaken, ligt nu in de winkels, de sticks kosten EUR 21,95 per stuk en zijn slechts tijdelijk verkrijgbaar. Als ik zou moeten kiezen dan zou ik zeker de Beige Dorato in huis halen, een prachtige highlighter in een warme beige/gouden tint die ook prachtig is aan te brengen in de binnenste ooghoek of onder de wenkbrauw. De highlighter blijft echt goed zitten en glanst subtiel, maar wel prachtig zichtbaar als het licht erop valt. Dat is zeker mijn aanrader! De blushes zijn op zich prima, maar ik hou zelf van iets meer pigmentatie en van kleuren die wat sprekender/meer bijzonder zijn, in gebruik zijn de (geurloze) sticks wel fijn.

Kies jij ook graag voor een make-up stick? Of hou je het liever bij poeders en een kwast? Heb je deze Collistar Twist XL sticks al gezien in de winkels? Je vindt ze o.a. bij ICI Paris XL, Parfumerie Douglas en diverse luxe drogisterijen en parfumerieën.

Deel dit artikel
Back to top