Reviews

Hourglass Ambient Lighting palette - eindelijk heb ik hem!

Afgelopen winter was ik, op afstand, helemaal verliefd op het Hourglass Ambient Lighting palette, een palette met drie poeders dat eenmalig zou uitkomen. Nu wordt het merk Hourglass niet verkocht in Nederland, maar als je buitenlandse blogs volgt, dan heb je er ongetwijfeld weleens van gehoord. Nu kocht ik onlangs al 2 blushes en toen ik vorige week mijn Sephora.com bestelling deed, moest het Ambient Lighting palette natuurlijk ook meebesteld worden, het zit nu in de vaste collectie. Maar wat zijn het nu eigenlijk voor poedertjes?

Het Hourglass Ambient Lighting palette (ca EUR 58,00bestaat uit drie poeders, in drie tinten die dichtbij elkaar liggen. De poeders zijn ook te koop in een full size verpakking, althans de twee buitenste kleuren, het poeder in het midden is een unieke kleur. Dit zijn de poeders in het palette:

  • Dim light - een neutrale perzik/beige poeder dat imperfecties wegblurd en de teint een mooie glow geeft
  • Incandescent light - een vrijwel transparante highlighter in een lichtbeige tint die de huid een engelachtige glans geeft, je kunt deze ook plaatselijk gebruiken
  • Radiant light - een zonnige gouden beige poeder die de huid een warme, subtiele glow geeft

Het palette is handig qua formaat en is gemaakt van glanzend, donkerbruin kunststof dat redelijk stevig aanvoelt en het sluit wel heel goed (zo goed dat soms lastig is open te maken). De poeders zijn vrij van parabenen, talk, parfum, nanodeeltjes en gluten, de producten van Hourglass worden niet op dieren getest. In het palette vind je 3 keer 3,3 gram (0,116 oz), voor een fullsize Ambient Lighting powder betaal je ongeveer EUR 42,00 (dan krijg je 0,35 oz/10 gram). Op zich is het palette niet goedkoop in aanschaf, maar kun je wel voor een redelijke prijs 3 verschillende tinten testen.

Dim light

Incandescent light

Radiant light

v.l.n.r. Hourglass Ambient Lighting powders Dim light, Incandescent light & Radiant light

 
De poeders zijn stuk voor stuk prachtig qua tint, maar ook wel redelijk glanzend, het zijn geen poeders die je gebruikt om de huid te matteren, dat is vrij snel duidelijk. Maar wat doe je er dan wel mee? Eigenlijk hetzelfde wat je zou doen  met een beautypowder van MAC of met de Météorites van Guerlain, je brengt ze plaatselijk of helemaal over het gezicht aan om wat extra glans toe te voegen, waardoor je echt gaat stralen (en dat is wat anders dan glimmen). Op de foto's hieronder kun je zien wat het effect is van de Radiant light over mijn foundation van Armani.

voor - detail

voor 

na - detail met Radiant light

na met Radiant light

de bijna nude make-up look met Armani Maestro compact foundation, Hourglass Ambient Lighting powder Radiant light, Luminous Flush blush van Hourglass en mascara van Chanel

De kleuren van de poeders zijn voor mij heel natuurlijk, de donkerste kleur komt nog het dichtsbij mijn huidskleur. Ik vind het effect echt prachtig, ik hou enorm van een mooie glow op mijn wangen, maar dat is helemaal nog niet zo makkelijk om voor elkaar te krijgen. De Radiant Light is er prachtig voor, maar ook Dim Light is prima, zo kun je bepaalde delen van het gezicht iets meer oplichten. 
Ik gebruik de poeders dus niet om mijn huid te matteren, laat dat direct duidelijk zijn, maar eerlijk gezegd kies ik daar ook vrijwel nooit voor, een matte huid maakt direct een stuk ouder vind ik altijd (tenzij je 18 bent natuurlijk). Het poeder lijkt imperfecties wat weg te blurren en benadrukt fijne lijntjes niet omdat de lichtweerkaatsende deeltjes heel fijn zijn, je krijgt een soort soft focus effect op de huid.

De poeders zijn zacht, heel makkelijk op te brengen en zelfs een klein beetje poeder geeft al een prachtige glans, breng ze daarom het liefste licht aan (met een MAC 187 kwast bijvoorbeeld) en test vooral even uit waar je ze het beste kunt aanbrengen, kwast niet direct jouw hele gezicht onder. Glim je bijvoorbeeld van nature veel op jouw voorhoofd, dan zou ik ze daar niet aanbrengen, maar juist op de delen die wat matter blijven komen ze prachtig over. Ik beperk de poeders ook tot mijn wangen, mijn neusbrug, boven mijn cupidoboog en onder mijn wenkbrauwen, ze kunnen ook mooie in de decolleté! Ik heb wel het idee dat de poeders behoorlijk kwestbaar zijn, neem dus niet het risico om ze onderweg mee te nemen in jouw tas, grote kans dat je ze in kruimels terugvindt en dat zou zonde zijn. Laat ze dus lekker thuis!

Ik ben blij met mijn aankoop, als je ook houdt van soortgelijke poeders dan is het zeker een aanrader omdat je zo drie tinten kunt gaan combineren met elkaar. Ik denk dat de kleuren prima zijn voor alle huidstinten, het zijn tenslotte geen dekkende poeders, maar ze blijven juist transparant en geven een prachtige glans af die met maar weinig te vergelijken is. De Beauty powders van MAC zijn soms ook prachtig en redelijk vergelijkaar, al zijn deze Ambient Lighting powders toch wat glanzender. In de Météorites van Guerlain zitten juist vaak wat meer glitters en die vind je nu juist niet in deze Ambient Lighting powders, het maakt ze net wat praktischer.

Ik heb mijn Hourglass Ambient Lighting palette voor ongeveer EUR 58,00 (incl. de extra fee) gekocht bij de Amerikaanse webshop van Sephora, in Europa kun je de poeders ook vinden bij Net-a-porter en Space NK (die hebben het palette ook!). Wil je meer weten over hoe je moet bestellen? Lees dan dit artikel of laat jouw vraag hieronder achter.

Hoe vind jij dit Hourglass palette? Ga je ook graag voor een glanzend poeder of wil jij het liever wat matter?

Deel dit artikel
Back to top