Reviews

Glamglow Thirstymud hydrating treatment - ideaal voor de vochtarme huid (aanrader in het vliegtuig)

Weten jullie dat een vochtarme huid iets heel anders is dan een droge huid? Ik heb er wel eens eerder iets over geschreven, maar ik weet dat er toch nog steeds onduidelijkheid over is. Een vochtarme huid mist vocht in de huidlagen waardoor deze trekkerig aan kan voelen en er fijne lijntjes kunnen onstaan, een droge huid is vaker schilferig, ruw en soms ook rood, natuurlijk kun je ook een combinatie van deze huidtypes hebben.Voor de vele mensen die een vochtarme huid hebben, heb ik een leuke en fijne tip, een hydraterende treatment van Glamglow, lees je mee met mijn review?

Glamglow is een huidverzorgingsmerk uit de USA dat vooral bekend is door zijn maskertjes, ze zijn er inmiddels in een aantal varianten waarvan deze Thirstymud hydrating treatment (EUR 49,95 pot 50 gram) de laatste nieuwe is. Het is een treatment die je in principe gebruikt als een masker, maar je kunt er wel iets meer kanten mee op, bijvoorbeeld ook als extra hydratatie tijdens een lange vliegreis.

Over de verpakking is behoorlijk nagedacht, Glamglow producten lijken het uit te schreeuwen dat ze echt geweldig zijn en je wordt ook altijd "begroet" met hun "Hello sexy"....leuk hoor, maar van mij hoeft dat eigenlijk niet, tenslotte gaat het om de inhoud van een product of, belangrijker nog, de werking!

De Glamglow Thirstymud hydrating treatment is een hydraterend masker dat zowel op korte als middellange en lange termijn de hydratatie in de huid verbeterd. Dat is op zich heel belangrijk omdat een goed hydrateerde huid ook een betere barriere is tegen schadelijke invloeden van buitenaf, een gezonde huid moet altijd voldoende gehydrateerd zijn. Om daarvoor te zorgen is het nodig een goede, vochtinbrengende creme te gebruiken die naast vocht inbrengt er ook voor zorgt dat het vocht in de huid blijft.

Bij de Thirstymud treatment krijg je een heel uitgebreide leaflet waarin Glamglow exact uitlegt welke ingrediënten zorgen voor de hydratatie, dat ziet er heel goed en op zich wel duidelijk uit, al lijkt het ook wel een beetje to good to be true, is het dat ook?

Op de korte termijn zorgen kokosnootolie, oranjebloesemhoning en gemberwortel direct voor een stralende, energieke huid. De kokosnoot ruik je trouwens direct terug in het masker, dat ruikt namelijk zalig naar kokos, erg tropisch en lekker. Honing is zeker een goed ingrediënt voor de huid, het werkt als een anti-oxidant en heeft een herstellende werking. Gemberwortel is niet voor iedereen even fijn, het kan namelijk irriterend werken, maar dat is uiteraard heel persoonlijk.

Op de middellange termijn zorgen het Botanimoist Apple Moisturizing saccharide en de Hydraclay ervoor dat het vocht goeed vastgehouden wordt, aldus Glamglow. Als ik op de ingrediëntenlijst kijk, dan zie ik inderdaad appel op de lijst staan, vrij hoog ook nog, maar ik weet niet of er wetenschappelijk kan worden bewezen dat appel zorgt voor een betere hydratatie van de huid. Dat geldt trouwens ook voor Hydraclay, een kleisoort die normaal gebruikt wordt om de huid te zuiveren. Kortom, het klinkt heel interessant, maar misschien maakt Glamglow het net wat sexier dan het is...

Hyaluronzuur is een topingrediënt dat ervoor zorgt dat ook de diepere huidlagen goed voorzien worden van vocht en dat ook daar vasthouden, iets wat de totale uitstraling van de huid ten goede komt en tevens zorgt voor een weldadig gevoel. Het is zeker een onmisbaar ingrediënt als je een product zoekt voor de vochtarme huid!

Naast de hydraterende ingrediënten zitten er in de Thirstymud hydrating treatment ook anti-oxidanten uit de olijfboom, deze komen de huid zeker ten goede, maar het nadeel is dan weer dat de anti-oxidanten in werking zullen verminderen door de verpakking. Anti-oxidanten zijn nl. nogal gevoelig voor blootstelling aan zuurstof en dan is een verpakking in een potje weer niet echt een aanrader.

ingrediëntenlijst Glamglow Thirstymud Hydrating treatment

De Thirstymud is een romige, vrij dikke gelachtig substantie met een beige/bruine kleur die zalig ruikt naar kokos. In de Thirstymud zie je kleine zwarte spikkeltjes waarvan mij niet helemaal duidelijk zijn waar ze vandaan komen? Zijn het de olijfbomenblaadjes? Of toch een restje kokos? 

Het potje ziet er leuk (en sexy) uit met de turquoise kleur en zilveren rand, maar eigenlijk had het masker beter verpakt kunnen worden in een tube, dat had ook wat hygienischer geweest. Maar ja, minder sexy misschien?

Wat vind ik van de GlamGlow Thirstymud Hydrating Treatment?
Ik heb de Glamglow Thirstymud al een paar keer gebruikt, op zich tot volle tevredenheid! Ik heb het als hydraterend masker aangebracht, het een kwartiertje laten intrekken en het daarna weer afgespoeld. Maar ik heb het ook als nachttreatment gebruikt, in beide gevallen voelt het masker prettig aan, het trekt behoorlijk snel in de huid (als masker lijkt het na 10 minuten vrijwel verdwenen terwijl ik een behoorlijk dikke laag heb aangebracht) en daarom is het verwijderen ook eenvoudig. Het masker blijft licht vochtig en plakkerig de eerste tijd, maar zoals ik al zei, na 10 minuten merk je daar niets meer van. De Thirstymud voelt in het begin fris aan op de huid, maar na een tijdje onstaat er wat warmte onder het masker en dat is nu precies het voordeel van een masker, de bloedsomloop in de huid gaat iets omhoog en de werkzame ingrediënten kunnen hun werk doen. Ondanks alle beloftes van Glamglow heb ik alleen niet het idee dat dit een wondermiddel is, ja...mijn huid voelt lekker gehydrateerd aan en ziet er vol en glad uit, maar dat is meestal het geval na een hydraterend masker op basis van glycerine. Kortom, een prima masker dat lekker aanvoelt en doet wat het belooft, namelijk de huid diep hydrateren, maar verwacht geen wonderen. Wat ik dan wel weer fijn vind, de treatment bevat ook oliën die fijn zijn als je een echt droge huid hebt, wel is het jammer van de verpakking, daardoor zullen de anti-oxidanten hun werkzaamheid verliezen na de opening, zonde!

Ik kan mij ook voorstellen dat het een prima masker is om in het vliegtuig aan te brengen, tijdens een lange vliegreis kan de huid door de airconditioning in het vliegtuig behoorlijk oncomfortabel aanvoelen, een fijne hydraterende creme of masker in een dikke laag aanbrengen helpt echt. Je kunt de Thirstymud daar prima voor gebruiken, je hoeft dan echt niet zo'n enorm dikke laag aan te brengen, dan zit je er ook niet als een glimworm bij. Oh ja, als je dit doet, gebruik dan ook even een hydraterende neusspray, dat helpt enorm tegen verkouden worden in een vliegtuig!
De GlamGlow Thirstymud Hydrating treatment kost EUR 49,95 voor een potje van 50 gram, ik denk dat je zeker wel een keer of 8 tot 10 kunt doen met de treatment, de prijs per masker is dus niet echt goedkoop maar ook niet onbetaalbaar naar mijn idee. Een potje kan, eenmaal geopend, nog zo'n 9 maanden gebruikt worden. Je koopt de producten van Glamglow o.a. bij Parfumerie Douglas.

Heb jij weleens producten van Glamglow getest? Wat is jouw ultieme tip voor het tegengaan van een gedehydrateerde huid?

Deel dit artikel
Back to top