Reviews

Guerlain spa experience in het Waldorf Astoria in Amsterdam

Sinds enkele maanden is Amsterdam (en Nederland) een prachtig hotel rijker sinds het Waldorf Astoria haar deuren opende op het mooiste deel van de Herengracht. Sinds 1 mei 2014 is het hotel, dat gevestigd is in zes grachtenpanden uit de 17e en 18 eeuw officieel geopend en het is echt een aanwinst voor de stad! Uiteraard kun je er in één van de 93 hotelkamers overnachten of eten in het restaurant Librije's zusje maar in het hotel vind je ook de eerste Guerlain Spa van de Benelux en ik werd er vorige week verwacht voor een treatment.....

Voorafgaand aan mijn treatment werd ik door het team van de Guerlain Spa onder leiding van Lucy Griffith rondgeleid in de Spa die je vindt op de onderste verdieping van één van de historische panden van het Waldorf Astoria. Het interieur is verrassend rustgevend, luxe maar toch vrij neutraal, ik moet zeggen dat ik toch iets meer Guerlain pracht en praal had verwacht. Bij binnenkomst werd ik ontvangen in de receptie die zalig rook, nieuwsgierig als ik ben moest ik weten waar die geur vandaan kwam en tot mijn vreugde zag ik een Guerlain geurkaars staan.....daarover later meer!


De spa

In de spa vind je 4 behandelkamers, elk iets anders qua grootte en indeling, er is zelfs een extra grote waar je met zijn tweeen tegelijk een behandeling of masssage kunt krijgen. Na de treatments kun je even relaxen in een aparte, kleine, relaxruimte waar je kunt genieten van een thee, watertje, zalige koekjes of nootjes. In spa vind je ook het zwembad en de sauna van het hotel, het is een kleine ruimte,  maar wel heerlijk om in te vertoeven, al is mij niet helemaal duidelijk of je hier ook gebruik van mag maken als je een behandeling ondergaat? Hier vind je ook de kleedruimtes van de spa, het is namelijk wel de bedoeling dat je je helemaal uitkleedt voor een behandeling, ook al heb je alleen een gezichtsbehandeling zoals ik. Maar geen zorgen, de ultrazachte Guerlain badjas en slippers hangen al voor je klaar in de locker en als je omgekleed bent wil je het donzen dekbed a.k.a. de badjas nooit meer uitdoen.


Orchidee imperiale Prestige treatment (1,5 uur)
In de Guerlain spa kun je uit een behoorlijk uitgebreid menu van behandelingen kiezen, deze treatments staan ook bij alle andere Guerlain spa's op de wereld op het menu met uitzondering van twee 'exclusives'. Ik werd uitgenodigd om de Orchidee imperiale treatment van 90 minuten te ondergaan, een behandeling van gezicht en decolleté dacht ik eigenlijk, maar de treatment strekte zich echt wel verder uit. Tijdens de treatment wordt gebruikt gemaakt van de prachtige Orchidee Imperiale producten die de huid echt transformeren en een jeugdige uitstraling geven. Na binnenkomst in de behandelkamer stond er een voetenbad met reiniger (de cleanser van de Secret de purete lijn Guerlain) klaar, het welcoming bath. Dit is een manier om rustig kennis te maken met de behandelaar (in mijn geval Paulina) en natuurlijk helpt het ook enorm je te relaxen. Na een scrubbeurt werden mijn voeten en onderbenen ingemasseerd met de fantastische body cream van Orchidee imperiale (ik heb hem ook en ik ben verliefd op deze bijna onbetaalbare creme), inderdaad ik was volkomen relaxed.


Op naar de behandeltafel, die werd afgedekt met het zachtste dekbed dat je maar kunt bedenken, de dekbedbadjas ging uit en in ondergoed van Guerlain (stel je er niet teveel bij voor) stapte ik onder de dekens...en dat om 11 uur in de ochtend. Ik lag er heel comfortabel bij toen Paulina begon met de treatment, na het verwijderen van mijn make-up met de producten van Guerlain Secret de Pureté overigens. Bijzonder was de eerste fase waarbij Paulina de dikke cleansing cream opbracht op mijn gezicht met twee zachte kabuki kwasten van Guerlain, wat een luxe gevoel gaf dat, dat ga ik dus zeker een keer thuis uitproberen. Een luxe gevoel is wat ik zeker kreeg van deze treatment, alle producten worden zeer royaal opgebracht en uitgebreid ingemasseerd om optimaal gebruik te maken van de producten. Na een reiniging, volgde nog een zachte peeling en werden er twee maskers na elkaar opgebracht, waarvan één op maat geknipt sheetmasker, een bijzondere ervaring ook omdat de ogen helemaal bedekt worden en je dus echt zeer relaxt op de tafel ligt. Welke masker er precies wordt gebruikt is afhankelijk van de behoeften van de huid. De treatment die ik heb ondergaan bevat geen gezichtsmassage, maar de langere treatment wel, je krijgt dan de bijzondere "face gymnastics" van Guerlain, een zachte massage die de circulatie in het gezicht een enorme boost geeft, Paulina heeft deze nog wel even gedemonstreerd en ik vond het heel fijn, niet te heftig maar precies goed. De treatment eindigde met het aanbrengen van het serum , de oog/lipcreme en de (dag)creme van Orchidee Imperiale.

Compleet relaxed stapte ik wat rozig van de behandeltafel af en kon ik mij weer hullen in de zalige badjas (die ik het liefste mee naar huis had genomen). Na een korte tijd relaxen kon ik mij weer aankleden en opmaken, want dat zit dus niet in de treatment inbegrepen, al kun je eventueel wel een make-up laten opbrengen. Ik wil wel een kleine kanttekening maken, de creme die werd opgebracht bevat geen SPF en eigenlijk kun je niemand zonder SPF de deur uit laten gaan op een zonnige dag zoals vorige week. En als ik dan toch kanttekeningen zet, persoonlijk vond ik het minder fijn om mij te moeten opkleden in een vrij open ruimte die vrijwel grenst aan het zwembad, nu was er niemand en zal het er ook nooit druk zijn, maar toch had een kleedcabine wel beter geweest.

Mijn huid zag (en ziet) er wel echt geweldig uit, heerlijk zacht en diep gevoed, fijne lijntjes leken helemaal verdwenen en zelfs donkere kringen waren minder zichtbaar, zou het dan toch die geweldige oogcreme zijn? Ik ben er thuis maar direct mee verder gegaan, zalig! Ja, dit is een treatment die ik zeker vaker zou willen ondergaan, een echte aanrader als je je eens echt goed wilt laten pamperen!Spa exclusives

Ik vertelde net al even kort iets over de geurkaarsen die ik zag staan bij de receptie, maar ik had nog niet verteld dat er twee mee naar huis zijn gegaan! Deze geurkaarsen worden exclusief verkocht in de Guerlain Spa's (en vast ook in hun flagshipstore in Parijs) en ik hoorde zelfs dat er nog veel meer exclusieve producten worden verkocht, zoals speciale lichaamsproducten van de Super Aqua lijn die niet bij de parfumerie worden verkocht en er schijnt ook een lijn te zijn die de huid van het lichaam verstevigd. Ik hoop dat binnenkort meer informatie te krijgen! Je kunt er ook terecht voor exclusieve Guerlain geuren, al moet je er wel naar vragen want alles staat verstopt in kasten, jammer eigenlijk want vooral de geuren zijn prachtig om te zien. Volgens mij is er ook geen boutique in het hotel waar je de producten kunt kopen, vraag er dus even naar als je er bent, alle dames die er werken zijn heel aardig en kundig. De kaarsen kosten EUR 67,00 per stuk en ruiken echt waanzinnig lekker!

De Guerlain Spa in het Waldorf Astoria heeft een zeer uitgebreid menu van behandelingen, de Orchidee Imperiale Prestige treatment die ik onderging duurt 1,5 uur en kost normaal EUR 190,00. Je kunt er ook terecht voor complete lichaamsmassages, voor/na zwangerschapstreatments en diverse handen en voeten treatments maar ook voor een bruidsmake-up of waxing, zowel mannen als vrouwen zijn er welkom, er zijn zelfs speciale treatments voor mannen. Het complete Spa menu kun je hier vinden en natuurlijk kun je voor informatie terecht bij de Guerlain Spa in het Waldorf Astoria, Herengracht 542-556, 1017 CG Amsterdam, tel. +31 20 718 46 25, email guerlainspa.amsterdam@waldorfastoria.com. Meer informatie kun je vinden op de website : www.guerlainspaamsterdam.com

Ben jij inmiddels al even binnengelopen bij het Waldorf Astoria? Het is zeker de moeite waard, je kunt er ook heerlijk (licht) lunchen in de lobby van het hotel of een gezellige meet houden met een paar vriendinnen, het is echt een prachtige locatie net achter het Rembrandtplein! En de kamers zijn helemaal geweldig, ik heb er een paar gezien, waaronder de grootste suite die er is en ja....ik zou er best een nachtje in kunnen slapen volgens mij?

Deel dit artikel
Back to top