Nieuws

Get ready for summer - Mooie zomervoetjes

40 graden of niet, zodra de zon ook maar even de kop opsteekt trekken Nederlanders slippers of open schoenen aan! De keuze in de schoenenwinkels is enorm, sandaaltjes met hak, romeinse sandaaltjes, kleurrijke teenslippers of model badslipper! Je kunt alle kanten op, mits je jouw voeten goed verzorgd, dat is iets wat "we" nogal eens vergeten. In deze serie "Get ready for summer" artikelen zet ik handige tips op een rij, zodat jij echt klaar bent voor de Hollandse zomer. Lees je even mee?

Schone voeten
Na een herfst, winter en lente opgesloten te zijn in warme, vochtige schoenen kunnen jouw voeten best wat frisse lucht gebruiken, trek dus zeker fijne slippertjes aan. De regel bij het dragen van slippers is dat de voeten schoon moeten zijn, let daar dus op als je weer voor het eerst op pad gaat met blote voeten. Die rouwrandjes onder de teennagels zie je niet als je sokken en schoenen draagt, maar nu kijkt letterlijk iedereen erop neer.....niets iets om blij van te worden. Was iedere dag jouw voeten goed, dat kan gewoon onder de douche met wat douchegel of zeep, maar het is ook heerlijk om een voetenbadje te nemen. Zet een grote plastic teil neer, doe er een speciale voetenbadbruisbal/tablet in en ga een kwartiertje poedelen. Je kunt ook een stuk van een "normale" badbruisbal gebruiken of een lekkere olie (oppassen met uitglijden als je klaar bent). Maak de nagels ook even schoon met een krabbertje of of bokkenpootje, zo verwijder je het vuil onder de nagels ook direct. Na het wassen of het badje, droog je de voeten goed af, vergeet het ook niet te doen tussen de tenen! Loop lekker even met blote voeten rond en smeer ook nog wat voetencreme op voordat je naar bed gaat, laat de creme maar op het nachtkastje staan....morgen moet je weer smeren!
Eelt verwijderen
We hebben allemaal eelt op onze voeten, de één wat meer dan de ander, maar er is niets geks of raars aan. Het is simpelweg een laag dode huidcellen die we nodig hebben om niet iedere oneffenheid onder onze voeten te voelen, het is zeker goed om eelt op jouw voeten te hebben. Toch kan een teveel aan eelt ook een teken zijn dat je de voeten teveel of verkeerd belast, bijvoorbeeld door verkeerde schoenen of juist omdat je graag op blote voeten loopt. Soms kan eelt ook pijnlijk zijn omdat er zich plaatselijk een te dikke laag eelt ontstaat, waar je dan kloven van in de huid of een eksteroog kan krijgen. Geen fijn gevoel, maar ook geen prettig gezicht...alle reden om het teveel aan eelt te verwijderen. Dat kan door het eelt weg te raspen met een speciale eeltvijl (ik vind de Scholl Velvet Smooth electronische voetvijl van EUR 29,99 geweldig!), maar er zijn ook verschillende voeten-/eeltcremes die helpen het eelt los te weken. Natuurlijk kan een pedicure de eelt ook, professioneel, verwijderen, iets wat zeker een aanrader is als je er veel last van hebt. Haal niet teveel eelt weg, maar alleen de delen die hard en pijnlijk aanvoelen en gebruik geen scherpe mesjes of andere hulpmiddelen, een eeltvijl kost misschien wat meer moeite, maar je loopt geen kans op wondjes. Ben je diabetes patiënt, ga dan niet zelf aan de gang, maar ga naar een speciale pedicure, ook kun je bepaalde eeltcremes & eksteroogpleisters beter niet gebruiken.
Scrubben & smeren
Nu jouw schoenen schoon en vrij van overtollig eelt zijn is het zaak dit de hele zomer (of liever nog het hele jaar) zo te houden! Blijf de voeten schoonhouden en blijf ze vooral goed insmeren met een lekkere voetencreme of bodycreme/-lotion om de huid soepel en gehydrateerd te houden. Een droge huid op de voeten oogt ook niet zo fraai in die mooie sandaaltjes, pumps of slippertjes....vergeet jouw voeten dus echt niet. Ben je het toch vergeten en heb je een beetje handcreme bij de hand, dat voldoet ook prima. Weet je wat ook heerlijk is? Voeten lekkere scrubben met een fijne, grove bodyscrub of met een speciale voetenscrub, het kriebelt misschien wel een beetje...maar dat moet je er dan maar voor over hebben. Oh ja...kijk wel even uit met een scrub op oliebasis, dat kan glibberig worden!

Voetproblemen
Ben je nu klaar met jouw voeten verzorgen? In principe wel, maar soms is er wat meer aandacht nodig, vooral als je problemen met jouw voeten of tenen hebt. Voetschimmel, zweetvoeten, eeltknobbels, eksterogen, wratten of kalknagels....allemaal kwaaltjes die kunnen voorkomen, ook bij jou en mij! Er is één regel : loop niet te lang door met een probleem, maar pak het aan, des te makkelijker is het op te lossen. Bij voetschimmel of wratten ga je naar de huisarts, eksterogen en eeltknobbels kun je eens laten bekijken door een pedicure, voor kalknagels zijn er verschillende middeltjes te koop en zweetvoeten kun je prima aanpakken door iedere dag schone sokken te dragen, goede (liefst) leren schoenen te dragen en eventueel een voetpoeder te gebruiken. Schaam je niet om naar een oplossing te zoeken, je bent echt niet de enige met een probleempje! Juist als je er niets aan doet wordt het vaak alleen maar erger en durf je misschien helemaal niet meer in open schoenen te verschijnen en dat zou zonde zijn. Ga dus op zoek naar een oplossing!
Nagel verzorgen & lakken
De laatste stap voor summerproof voeten is misschien wel de leukste stap! Nagels lakken! Zorg ervoor dat jouw nagels in goede conditie zijn, je kunt de teennagels ook versterken en verbeteren met producten die je op jouw vingernagels gebruikt. Knip de nagels met een goede nagelknipper kort, vijl ze daarna vrijwel recht en nooit rond om ingegroeide teennagels te voorkomen. Heb je ribbelige nagels? Zorg er dan voor dat je de nagelriemen losmasseert als je voetencreme aanbrengt en gebruik eventueel een paar keer een buffervijl om ze gladder te maken. Ribbels lossen niet zomaar op, die moeten er als het ware uitgroeien en dat kost tijd! Tot die tijd kun je een ridgefiller als basecoat gebruiken, die vult de ribbels een beetje op zodat er een glad oppervlak ontstaat.
Gebruik altijd (!!) een basecoat omdat je nagellak op tenen vaak langer laat zitten en verkleuringen kunnen ontstaan, niet vergeten dus! Verder kun je alle kleurtjes gebruiken die je maar leuk vind, ga wel voor een lekker fris kleurtje in de zomer, dat steekt lekker af...het mag best even uitbundig! Neem wel even de tijd om de nagels netjes te lakken, met een teenspreider gaat het wat makkelijker en haal eventuele uitschieters weg met een wattenstaafje en remover. Na een goede laag topcoat moet je de nagels goed laten drogen en uitharden, lak jouw nagels dus het liefst als je direct slippers aantrekt of helemaal niets...in elk geval geen lastige schoenen met bandjes of dichte schoenen. Gelnagellak zoals die van Orly of OPI is zeker ook een aanrader voor op de teennagels, zeker als je er niet zoveel tijd aan wil of kan besteden.

mijn schoenen zijn van Zara, wel van vorig jaar!

Mijn favorieten zijn momenteel de volgende producten:
  • Scholl Velvet Smooth voetvijl EUR 29,99 - een paar keer per week verwijder ik mijn eelt voordat ik ga douchen met deze geweldige voetvijl, de ideale oplossing omdat het moeiteloos gaat en een goed resultaat geeft! 
  • Collistar smoothing foot scrub EUR 19,95 - een stevige, niet-vette scrub die de voeten lekker glad maakt en niet zorgt voor een glibberpartij in de douche. Je kunt de scrub inmasseren met de puimstenen applicator, maar eigenlijk vind ik dat minder fijn werken, ik scrub gewoon met mijn handen.
  • Collistar nourishing regenerating foot cream EUR 19,95 - een verzorgende, voedende creme die niet extreem vettig is, maar neem wel even de tijd om de creme goed te laten intrekken, zorgt er echt voor dat de huid mooier en zachter wordt
  • KOH buffervijl - doorloop alle stappen om de nagels wat gladder te maken, de teennagels zijn meestal wat dikker en die kun je dus best wat "bufferen", met de vingernagels mag je de grofste vijl maar één keer per maand gebruiken.
  • Trind glazen vijl EUR 18,49 - ideaal is zo'n glazen vijl, let alleen op dat je hem niet laat vallen! Gelukkig zit er een handig doosje bij, een glazen vijl is goed voor de nagels en vooral ook hygiënisch.
  • Essie Ridge filling basecoat (EUR 12,99) & Super duper topcoat (EUR 12,99) - een prima basecoat die de nagels mooi glad maakt en een basic beige kleurtje geeft, de topcoat houdt prima voor minstens een week maar twee weken houdt deze ook wel vol.
  • Bourjois Nail polish remover hands & feet EUR 8,00 - supersnel nagellak verwijderen kan altijd al met zo'n potje met daarin schuimrubber, maar tenen erin stoppen is vrijwel onmogelijk. Gelukkig heeft Bourjois nu in de dop ook een applicator waarmee je de nagellak van tenen en lastige plekjes kan verwijderen, ideaal en ook helemaal niet uitdrogend, ik ben fan!
  • Hansaplast Herstellende voetcreme EUR 6,59 EUR 4,61 - als je echt droge voeten hebt, dan kun je het beste deze voedende creme in de avond in een dikke laag aanbrengen en 's nachts goed laten intrekken!
Zijn jouw voeten al zomerklaar? Welke producten gebruik jij graag om jouw voeten te verzorgen? Ga je weleens naar de pedicure?
Deel dit artikel
Back to top