Blogs & Editorial

Editorial - vacature voor een beautyblogger

Soms, als ik 's avonds om half één nog achter mijn computer zit om te werken, vraag ik het mij weleens af, waar ben ik nu eigenlijk mee bezig?  Beautybloggen is een eenzaam beroep, je moet het helemaal zelf doen en "iedereen" heeft commentaar op het resultaat, zoals Louis van Gaal zich moet verantwoorden voor 17 miljoen coaches die aan de zijlijn staat, zo moet je als beautyblogger rekening houden met heel veel lezers en kijkers. Dat is één onderdeel van het eisenpakket voor een beautyblogger, maar dat lijstje is nog veel langer, kijk je even mee naar de vacature voor een beautyblogger?

Eisen:
 • passie voor beauty *wink*
 • geheel zelfstandig kunnen werken vanuit huis, je hebt geen collega's, eventueel kan het ook vanuit een andere werkplek, maar de kosten zullen niet apart vergoed worden
 • een verzorgd uiterlijk, op ieder moment van de dag dus ook in de tijd dat je niet aan het werk bent, je bent het visitekaartje van de beautyblog. Kleding moet passend, netjes en fashionable zijn, passend bij de beautywereld waar je je in begeeft op de momenten dat je voor Beautyscene aan het werk bent, er is geen aparte vergoeding voor. Uiteraard is het dragen van make-up, nagellak en parfum een must op de momenten dat je Beautyscene vertegenwoordigt, een verzorgd kapsel evenzeer, ook daar krijg je geen vergoeding voor (eventueel wel producten om je te verzorgen)
 • in het bezit van een goede computer met snelle internetverbinding en een smartphone met toegang tot onbeperkt internet 
 • je moet iedere dag van de week bereikbaar zijn, op ieder moment van de dag, maar in elk geval op werkdagen van 8 uur tot 18 uur, pauzes zijn variabel en vakanties zijn er alleen indien het werk het toelaat
 • je moet een eigen auto hebben of toegang tot het openbaar vervoer om persevents te bezoeken, de reiskosten zoals brandstof en parkeerkosten zullen niet worden vergoed, de persevents vinden over het algemeen in het centrum van Amsterdam plaats
 • dagelijks minstens 2 artikelen kunnen produceren in een prettige schrijfstijl die zowel informatief als entertainend moeten zijn, uiteraard is het belangrijk dat je de Nederlandse taal goed beheerst, foutloos schrijven is gewenst en belangrijk, er is geen eindredactie, maar de lezers zijn geduldig en de spellingscontrole ook. De artikelen moeten een lengte hebben van minimaal 500 woorden, maar langer is altijd beter.
 • jouw kennis over beautyproducten moet meer dan algemeen zijn, zo moet je moet een ingrediëntenlijst (INCI lijst) kunnen begrijpen en persberichten vol wetenschappelijke onderzoeken kunnen omzetten in begrijpelijke taal
 • je moet met alle gangbare beautyproducten ervaring hebben, van mascara tot shaping powder, van een stijltang tot wimperkrultang en van exfoliant tot anti-cellulite creme. Je moet over alle producten wat kunnen vertellen, wat maakt de een beter dan de ander en waar gebruik je ze precies voor?
 • goed kunnen omgaan met foto- en videoapparatuur, in het bezit zijn van een goede spiegelreflexcamera en videocamera (of een combinatie van beide). Daarnaast moet er je een ruimte beschikbaar hebben waar je foto en video opnames kunt maken, liefst met voldoende daglicht en voorzien van goede filmverlichting.
 • ervaring met het maken van productfoto's is zeer noodzakelijk, uiteraard is het noodzakelijk dat je ervaring hebt met Photoshop om de foto's te bewerken. Je moet ook gevoel voor compositie hebben, de sfeer of uitstraling van een foto is van groot belang.
 • fotogeniek zijn en geen angst hebben voor de camera is een pré, ook het spreken voor de camera moet moeiteloos gaan, er is geen tijd voor verschillende takes, een filmpje moet in korte tijd worden opgenomen.
 • ervaring met een filmbewerkingsprogramma is noodzakelijk, net zoals ervaring met YouTube
 • goed bestand zijn tegen kritiek, die zowel op social media, via de website, Youtube en via mail kan binnenkomen. Wees ook voorbereid op persoonlijke aanvallen, bedreigingen en  beledigingen, niet alleen aan jou gericht maar ook aan jouw familie, vrienden en zakelijke contacten.
 • goed om kunnen gaan met stress en deadlines
 • ervaring met het bouwen van websites, eventueel kun je dit ook uit handen geven aan een ander bedrijf, uiteraard dien je de kosten zelf te voldoen
 • ervaring met samenwerken met een media-bureau, dat zorgt voor de sales, je moet op elk moment bereikbaar zijn en meedenken over de mogelijkheden van eventuele samenwerkingen. 
 • je moet zelfstandig kunnen factureren, boekhouding bijhouden en op de hoogte blijven van de regels als zelfstandige
 • contact onderhouden met de PR afdelingen van bedrijven, PR bureau's en zakelijke contacten is noodzakelijk, zowel via de mail als telefoon, zowel in het Nederland als in het Engels, kennis van de Franse taal is gewenst
Wat bieden we je?
 • regelmatige toevoer van persberichten over de nieuwste beautyproducten, zowel via mail (ongeveer 150 mails per dag) als via post of koerier. De persberichten moeten worden gesorteerd (op soort product, op releasedatum of op belangrijkheid) en dagelijks moeten het oud papier worden weggebracht of opgeslagen.
 • van tijd tot tijd zul je meekunnen met persreizen, de kosten zullen worden vergoed maar uiteraard levert zo'n reis geen extra vergoeding op, je zult ook tijdens de reis moeten doorwerken aan de artikelen en er is vrijwel nooit vrije tijd. Ook kosten die je eventueel thuis maakt (kinderopvang etc) zul je moeten betalen uit jouw eigen zak, er is geen vergoeding voor kleding of andere benodigdheden op de reis.
 • het ondergaan van treatments in wellnesscenters, spa's, pedicures, manicure- of kapsalon maakt deel uit van de baan, die zul je zeker regelmatig ondergaan, de tijd en de reiskosten er naar toe zullen niet worden vergoed, de treatments uiteraard wel.
 • beschikking over de nieuwste beautyproducten die uitkomen in Nederland, producten die alleen buiten Nederland worden verkocht zullen op eigen rekening moeten worden aangeschaft
 • je werkt als zelfstandige en krijgt dus een variabele vergoeding, die afhankelijk is van het de sales van de betreffende maand, de vergoeding wordt altijd achteraf betaald en er staat geen vaste termijn voor, soms kan het weleens een paar maanden duren voor de vergoeding wordt betaald. 
 • direct contact met de lezers en volgers, iets wat over het algemeen erg leuk en inspirerend is, hou er wel rekening mee dat dit contact de hele dag door zal gaan, ook in de weekenden en tijdens de vakanties.
 • een platform om jouw passie voor beauty te kunnen uiten, zowel op de website als op social media

Voldoe jij aan het "eisenlijstje"? Natuurlijk is alles te leren, ook beautybloggen, dat zie je wel aan mij, ook ik heb het zelf moeten leren en ontdekken en ik ben nog steeds niet klaar naar mijn idee. Als ik mijn eerste artikelen lees en de foto's bekijk, dan zie ik duidelijk dat ervaring ook erg belangrijk is. Zo gaat het natuurlijk bij iedere job, alle begin is moeilijk en na een paar jaar heb je vast je draai gevonden. Ik ga voorlopig nog wel even door en als er echt een vacature vrij komt, dan laat ik dat natuurlijk als eerste weten aan jullie!

Toen ik het lijstje aan het maken was moest ik ook even denken aan dit filmpje, kennen jullie het?

Moeder (of vader) zijn is echt de belangrijkste en zwaarste baan in de wereld, maar ook zeker de allermooiste! Is het niet geweldig dat ik twee van zulke topjobs kan combineren? Director of Operations & Beauty blogger..... I'm blessed! Werk ze deze week, welke baan je ook hebt!

XXX
Deb

Deel dit artikel
Back to top