Reviews

L'Oréal Revitalift Magic blur - mijn review

Enige tijd geleden was ik samen met een filmploeg op een zonnige dag in Breda, op zoek naar vrouwen die de nieuwste anti-aging creme van L'Oréal Paris wilde testen. Deze Revitalift Magic Blur creme is namelijk wel even anders dan andere dagcremes, de creme vervaagt direct rimpeltjes en fijne lijntjes door het optische effect en is ook een anti-veroudering dagverzorging door o.a. Pro-retinol A. Tijdens het filmen merkte ik dat de dames die ik aansprak eerst sceptisch waren, maar na de test waren ze eigenlijk allemaal overtuigd!


Dat kan ook niet anders, want de L'Oréal Pari Revitalift Magic blur creme heeft direct na het aanbrengen effect op de huid, dat zag echt iedereen en ook het gevoel op de huid is heel prettig. Niet voor niets heet de creme de Magic Blur, want de creme lijkt fijne lijntjes en poriën wel op magische wijze weg te "blurren" een techniek die we allemaal wel kennen van Photoshop. De blurringtool is een veel gebruikte tool bij foto's die we zien in magazines, op die foto's heeft iedereen een perfecte, gladde huid, zonder zichtbare poriën en fijne lijntjes. Jammer genoeg laat de spiegel ons in de meeste gevallen echt niet zo'n huid zien, zeker niet als je langzaamaan richting 40 gaat. Niet getreurd, wij hebben nu Magic Blur!

Hoe werkt het?
De Revitalift Magic Blur is een dagcreme die geschikt is voor alle huidtypes, maar richt zich wel vooral op de ouder wordende huid, tenslotte moet je wel wat rimpeltjes hebben om ze te laten verdwijnen. Toch vind ik dat je de creme ook prima kan gebruiken als je houdt van een perfecte gladde, ietwat gematteerde huid, ook al ben je nog wat jonger. Door de opti-blur technologie wordt de huid voorzien van een gladmakend, opvullend filmpje dat zeer mooi oogt en zijdezacht aanvoelt. De Pro-retinol A is één van de belangrijkste anti-aging ingrediënten en zorgt ervoor dat de huid ook op langere termijn zal verbeteren doordat het de collageen in de huid zal stimuleren, waardoor deze steviger zal blijven en worden. Natuurlijk zitten er nog veel meer ingrediënten in de creme, kijk even mee naar de ingrediëntenlijst:

  • aqua - water, de basis voor de creme
  • dimethicone - een silicone die zacht aanvoelt op de huid
  • glycerine - houdt vocht vast in de huid
  • octyldodecanol - verdikkingsmiddel/emolient
  • methyl methacrylate crosspolymer - vormt filmpje op de huid, absorbeert talg en oliën
  • alcohol denat. - is nodig om de creme smeerbaarder de maken, vervliegt direct na het aanbrengen
  • dimethicone crosspolymer - ook een silicone, die zorgt voor een zacht en prettig gevoel van de huid

Deze ingrediënten zijn in wat grotere hoeveelheden aanwezig in Revitalift Magic Blur, maar de werkzame ingrediënten vind je juist wat verderop in de lijst, zo vind je er boron nitride (absorbeert talg en matteert de huid), sojaboon extract (een anti-oxidant die tevens het collageen in de cellen stimuleert waardoor deze steviger zal worden), een vorm van salicylzuur die de huid exfolieert en Retinyl Palmitate (een combinatie van palmitic acid & vitamine A dat fungeert als een anti-oxidant en het collageen in de huid stimuleert beter te functioneren). In de creme vind je ook een kleine hoeveelheid parfum, maar die staat echt helemaal onderaan de lijst.

In de test
Revitalift Magic Blur creme is een romige, zachte, een tikje stugge lichtroze creme die iets lastiger laat verdelen over de huid dan de andere cremes die ik gebruik. Dat komt natuurlijk vooral door de ingrediënten zoals siliconen die voor het zachte, gladde gevoel moeten zorgen, op zich lukt het prima, maar de creme versmelt niet direct met de huid, je moet hem echt even goed uitsmeren. Gebruik niet teveel creme, omdat je dan kans hebt op rulletjes, een bekend verschijnsel bij cremes of producten met siliconen. Zie je ze toch ontstaan? Gebruik dan de volgende keer minder product, dan gaat het prima. 


L'Oréal Paris Revitalift Magic Blur creme voor het uitsmeren

L'Oréal Paris Revitalift Magic Blur creme na het uitsmeren

De creme ruikt vrij sterk, toch is parfum maar in een zeer kleine hoeveelheid aanwezig, het zijn waarschijnlijk gewoon de ingrediënten die zo ruiken, het is op zich wel een prettige geur. 
Direct na het uitsmeren zie je verschil, de huid is direct matter, ziet er "vager" uit, alsof je een filter over jouw gezicht hebt gelegd, oneffenheden zoals pigmentvlekjes, sproetjes, pukkeltjes en vlekjes zie je nog wel, maar minder scherp en daardoor vallen ze minder op. Mijn poriën (die al vrij klein zijn) worden ook minder zichtbaar en de huid voelt heel zacht aan, zijdezacht.


voor Revitalift Magic blur

na Revitalift Magic blur - de fijne lijntjes in mijn gezicht lijken minder zichtbaar

detail voorhoofd - voor Revitalift Magic blur

voorhoofd - na Revitalift Magic blur - het effect is matterend, maar ook lijken de lijntjes minder zichtbaar, het is subtiel als je van zo dichtbij kijkt, maar het is zeker zichtbaar

Mijn review

Ik heb de creme een tijdje getest, het magische effect is echt direct zichtbaar en vooral het matterende effect doet heel veel voor mij. Ik ben inmiddels 44 jaar, maar met lijntjes valt het best nog wel mee, een enorm verschil maakt de creme dan ook niet, maar ik zie toch wel duidelijk een gladdere huid voor mij als ik in de spiegel kijk na het aanbrengen. Jammer genoeg zit er geen SPF in deze Magic blur creme, want nu moest ik die nog apart aanbrengen en dat doet het effect eigenlijk weer wat teniet. Maar de creme doet wel wat hij belooft, rimpeltjes vervagen direct en dat blijft ook de hele dag zo, totdat je jouw gezicht weer reinigt.
Of de creme op de lange termijn ook zorgt voor een betere huid, dat heb ik niet getest, maar er zitten we een aantal interessante ingrediënten in die bewezen zorgen voor een verbeterde huidconditie. Aan de andere kant zit er ook wel alcohol in de creme en dat is minder fijn voor de huid, al begrijp ik dat het soms noodzakelijk is voor de formule van een creme zoals deze die toch behoorlijk uniek is. Het blijft natuurlijk altijd geven en nemen tijdens het samenstellen van zo'n product.
Natuurlijk heb ik over de creme ook gewoon make-up aangebracht en dat gaat prima, zonder dat het rulletjes oplevert op mijn huid, maar ik heb wel mijn primer geskipt, mede omdat die ook siliconen bevat en dat zou wat teveel van het goede zijn wat mij betreft.
De Revitalift Magic Blur is in principe geschikt voor alle huidtypes, zowel voor de wat vettere als de normale huid, al zou ik de creme misschien niet aanraden voor een droge en extreem gevoelige huid, de aanbevolen leeftijd is vanaf 30 jaar. Je betaalt voor een (glazen) pot van 50 ml EUR 18,99, een mooie prijs voor een creme die direct effect laat zien en de hele dag prettig aanvoelt en mooi mat blijft.

Wil je de film nog even zien? Ik heb uiteraard nog veel meer dames geïnterviewd, maar het filmpje is teruggebracht tot ongeveer een minuut, inmiddels hebben 150.000 mensen het gezien!

Heb jij de Magic Blur creme weleens getest? Lijkt het je een ideaal product of geloof je niet in wonderen?

Deel dit artikel
Back to top