Inspiratie & Tutorials

Natural Dior look met Bo door Wim Thompson

Dior kennen jullie al het prachtige luxe cosmetica merk met altijd de meest prachtige promotiefoto's voor hun make-up collectie. Deze zomer was de Transat make-up collectie de blikvanger met de opvallende blauwe oogschaduw en rode lippen. Maar wat als dat niet helemaal jouw smaak ik, wat als je het liever houdt bij een natuurlijke, maar wel verzorgde make-uplook? Kun je dan ook bij Dior terecht? Uiteraard, dat ga ik je in dit artikel laten zien, de nationale make-up artist van Dior, Wim Thompson bracht een mooie look bij Bo aan....

Voor de look heeft Wim o.a. de volgende producten gebruikt:

  1. Dior Hydra Life Close-up EUR 73,50
  2. Dior Nude skin-glowing make-up SPF 15 EUR 49,50
  3. Dior Backstage eye prime EUR 30,00
  4. Diorshow Iconic Overcurl mascara EUR 34,50
  5. Diorblush My Rose EUR 44,00
  6. Dior Contour universel lipliner EUR 26,50
  7. Dior Addict Lip Glow EUR 30,00

Bo is 17 en houdt niet van (teveel) make-up, ze draagt het heus wel, maar beperkt het dan meestal tot eyeliner, mascara en concealer. Vandaag gaat ze voor een totale make-up look, maar dan wel bescheiden, het moet haar er net even mooier en gepolijster laten uitzien.

Wim begint met het aanbrengen van een hydraterende basis die de huid mooi en glad maak, de Hydra Life Close-up zorgt hier zeker voor, het is een frisse creme gel die de huid de hele dag hydrateerd en poriën veel fijner laat lijken, zelfs als ze wat wijder zijn. Nu heeft Bo daar geen last van, maar haar huid zag er direct frisser en gezonder uit, het is een perfecte ondergrond voor make-up. Heb je een vettere huid, dan zou je deze prima als dagverzorging kunnen dragen!

Bo houdt niet van foundation en heeft met haar, bijna vlekkeloze, huid ook geen dekking nodig om de huid egaal te maken. Wim heeft (op mijn verzoek) wel een kleine contour aangebracht, hij heeft een donkere kleur Dior Nude foundation (EUR 49,50) net onder het jukbeen aangebracht en die vervaagt. Handig om zo een te donkere foundation alsnog op te maken! Je zou deze "truc" ook kunnen toepassen op andere delen van het lichaam, als je maar wel altijd goed blendt, dat is het geheim voor een natuurlijk resultaat.

De Backstage eye prime (EUR 30,00) fungeerde vandaag zowel als oogschaduwbasis maar ook als concealer, dat werkt heel goed omdat de primer het ooglid ook egaliseert. Als je niet als teveel dekking nodig hebt onder het oog, dan is dit prima, het geeft een natuurlijk effect, je ziet de primer niet zitten. En het heeft natuurlijk wel zijn voordelen, oogschaduw onder het oog blijft zo ook beter zitten!

Wim heeft een minimale oogmake-up aangebracht en begon met een dun lijntje zwart oogpotlood aan te brengen heel dicht bij de wimpers, iets wat ik zelf ook altijd doe als ik ga voor een simpele look. Hij vervaagde dit met een kwastje (kan ook met vingers)  totdat je geen lijntje meer zag, maar alleen een schaduw, heel subtiel. 

Vervolgens heeft hij 2 bruintinten uit het Dior 5 couleurs Sundeck palette (EUR 57,50) aangebracht, heel licht in de arcadeboog en op het ooglid, je ziet echt alleen een heel subtiele kleur, op de Instagram foto van Bo zie je het nog wat beter. Daarna heeft Wim de Diorshow Iconic Overcurl mascara (EUR 34,50aangebracht, die zorgt direct voor een mooie krul in de wimpers zonder dat je een wimperkruller nodig hebt.

Nog een beetje kleur op de wangen, de Diorblush My Rose (EUR 44,00) is daar heel mooi voor, maar Wim adviseert ook de Diorskin Rosy Glow blusher (EUR 46,00), die geeft een zeer natuurlijke kleur aan de wangen zodat het echt lijkt alsof je zo een boswandeling hebt gemaakt, zeker een aanrader ook van mij! (ik kon hem alleen niet terugvinden in mijn Dior stash...vandaar dat deze niet op de foto staat, sorry!)

Als je jezelf dan voor het eerst in de spiegel ziet.....

Wim heeft de wenkbrauwen van Bo ook nog wat aangezet, door eerst de haartjes naar beneden te kammen en toen de bovenkant iets bij te tekenen, vervolgens kamde hij de haartjes weer terug met dit als resultaat. Het Dior wenkbrauwpotlood in de kleur Sable (EUR 24,50) is een mooie, grijzige tint die goed matcht met Bo's eigen wenkbrauwen, de poeder hecht goed aan de haartjes en aan de huid. 

De lippen zijn omlijnd met het transparante Universel Dior contour lippotlood (EUR 26,50), dat is een ideaal potlood omdat het de lipgloss of lipstick netjes op de plaats houdt en je het door de transparante kleur met alle kleuren kunt combineren. Ik vind het vooral fijn in combinatie met lipgloss omdat meer de neiging heeft om te gaan uitlopen bij mij. Op Bo's lippen zie je de Dior Addict Nude Glow gloss (EUR 30,00), volgens Dior is dat een Color Awakening Gloss, een gloss die de roze kleur van de lippen accentueert, heel fijn in gebruik!

Mooi!!! Een natuurlijke look die ook jonge meiden prima kunnen dragen, maar uiteraard voor vrijwel iedereen geschikt is als je het even wat simpeler wilt houden. 

Op deze foto zie je de oogschaduw nog het beste, maar ook de contour onder Bo's jukbeenderen komt zo heel goed uit! Wim heeft verder geen poeder of bronzer gebruikt, zo blijft de look extra fris!

Dank je wel, lieve Wim en de PR dames van Dior, jullie hebben Bo extra mooi gemaakt! En het was ook nog eens erg gezellig! Dank jullie wel!
Zo zie je maar weer, ook als je gaat voor een bescheiden look kun je bij Dior terecht, het grote voordeel is dan wel dat je niet al teveel producten nodig hebt, dat scheelt weer! Nu zijn de producten van Dior voor jonge meiden natuurlijk wat aan de dure kant, toch denk ik dat je soms best eens mag investeren in enkele goede producten, zo vind ik de Eye prime echt een aanrader en ook de Hydra Life Close-up is geweldig, net zoals de Nude glow blush, die wel een mooie kleur geeft zonder poederachtig te ogen. En het voordeel van deze producten is dat je er ook nog eens heel lang mee doet! 

Wil je meer weten over de producten die Wim heeft gebruikt, laat het dan zeker even weten! Ik ben in elk geval trots op Bo, ze was een prachtig en geduldig model! En ja, ik ben natuurlijk een beetje bevooroordeeld als moeder.....
?>
Deel dit artikel
Back to top