Blogs & Editorial

What's in my (beauty) bag?

Ik heb een kleine tassentic, hebben jullie dat weleens opgemerkt? Misschien zie je er op Beautyscene niet zo heel veel van, maar op social media kom je regelmatig mijn "babies" tegen. Ik wissel regelmatig van tas, soms wel iedere dag, en dan raakt er weleens wat zoek...lastig! Mijn beauty benodigdheden stop ik daarom maar in een aparte tas, heb ik mijn beauty essentials tenminste altijd bij me, wat zou ik zonder moeten? Kijk je even mee wat er in mijn tas & beauty tasje zit als ik de deur uit ga?

Mijn nieuwste aanwinst is de Lanvin Padam bowling bag

De tas

Mijn tassen zijn over het algemeen wat groter, ik wil wel graag het een en ander kunnen meenemen. Toch heb ik ook wel een aantal kleinere modellen, die gebruik ik als ik een dagje ga winkelen of ergens anders naartoe op pad ga, als ik echt mijn handen zoveel mogelijk vrij wil houden. Dan neem ik niet alles mee wat je hieronder ziet, maar echt alleen het hoognodige. 
Natuurlijk zit er in mijn tas een portemonnee (van Fab. maar ik moet echt binnenkort eens een nieuwe, deze is te groot en onhandig), mijn sleutels, Smintjes, mijn Mason Pearson haarborstel (meestal zitten er ook elastiekjes omheen, nu niet zie ik), zakdoekjes, de onmisbare La Prairie eye and lip perfection a porter (hier vind je de review) en altijd een zonnebril (in dit geval van Tom Ford). Dat is echt de belangrijkste accessoire op mijn sleutels en portemonnee na, ik ga nergens heen zonder zonnebril! Mijn beauty producten neem ik mee in een apart tasje, wil je weten wat er precies in zit? Ik ga het je vertellen....


De beauty tas
Mijn zachte beauty tasje is van Chanel (en niet te koop, ik heb hem cadeau gekregen) en zit vol met mijn beauty essentials. Deze producten gaan altijd mee in mijn tas en ik gebruik ze ook echt regelmatig even tussendoor. Ik zal niet snel mijn make-up compleet gaan bijwerken, maar soms kan een beetje concealer, foundation of mascara echt wel nodig zijn. Dan is het toch handig als ik iets bij mij heb, maar er zit natuurlijk meer in mijn tasje:

  1. Armani Maestro compact foundation EUR 62,00 - momenteel is dit mijn favoriete foundation, zowel thuis als onderweg. Thuis heb ik een tijd andere foundations gebruikt (ook prima trouwens) maar sinds het weer beter is geworden en dus warmer, ben ik deze compacte foundation op oliebasis (!!) weer dagelijks gaan gebruiken. Deze foundation blijft echt altijd perfect zitten, zelfs bij 30 graden en in de brandende zon...kom daar maar eens om bij een andere foundation. Binnenkort verdient deze topper een eigen artikel (al heb ik de review al eens geplaatst in dit artikel)
  2. NARS radiant concealer EUR 26,29 - meestal heb ik twee van deze concealers in huis, één die thuis blijft en één die overal mee naartoe gaat, nu is die van thuis op en heb ik deze gelukkig nog! Altijd fijn om te gebruiken als ik onderweg toch wat donkere kringen tevoorschijn zie komen...geweldige concealer!
  3. Renouve anti-aging every day defense EUR 26,00 - ik ben niet snel vies van iets, je zult mij dan ook niet vaak met ontsmettingsmiddeltjes in de weer zien, toch heb ik deze hand sanitizer met verzorgende werking wel graag mee in mijn tas. Bacteriën verdwijnen binnen no time na het aanbrengen en de verzorgende ingrediënten drogen de handen niet extra uit, een topproduct in een chique verpakking.
  4. Sephora Deodorant spray mini - gelukkig kunnen we nu bij Sephora.com bestellen, dit is namelijk mijn favoriete deodorant om mee te nemen, zo'n handig klein sprayflesje past in iedere tas. En je weet maar nooit....heel soms kun je weleens in een situatie terecht komen waar je deze deo toch wel nodig hebt. Ik kan de deodorant trouwens niet vinden in de webshop.....
  5. Benefit the porefessional Agent Zero Shine EUR 31,00 - als ik opeens op de foto moet/ga en ik heb geen zin in een glimhoofd, dan pak ik dit poedertje er even bij. Ik vind hem voor thuis een tikje omslachtig en hij valt 12829 keer om in mijn kast, maar onderweg is de bijzondere verpakking van dit extreem matterende, maar lichte poeder gewoon ideaal!
  6. Le Volume de Chanel mascara EUR 30,50 (full size) - mijn meest favoriete mascara in een mini-verpakking, die moet gewoon mee! 
  7. Molton Brown Pink pepperpod replenishing hand cream EUR 12,30 - een zalige verzorgende handcreme in een geur die zowel lekker zacht als een tikje kruidig is, trekt snel in en laat een superzachte huid achter.
  8. Elizabeth Arden Eight hour cream Nourishing lip balm SPF 20 EUR 20,95 - het is ook belangrijk dat je lippen beschermt tegen de zon en als je dat kunt doen terwijl je de lippen verzorgt is het natuurlijk helemaal handig, de geur van de lipbalm is veel minder sterk dan die van de originele Eight hour cream maar de verzorging is net zo goed!
  9. Lancaster Sun control radiant glow fluid SPF 50 EUR 47,00 - jullie weten hoe belangrijk ik het vind dat de huid goed beschermd is tegen de zon, deze dunne fluide die beschermt met SPF 50 zit dus standaard in mijn tas (al pak ik ook weleens een andere voor de afwisseling). Als ik toch besluit om een terrasje te pakken, dan dep ik deze fluide gewoon over mijn foundation heen (die beschermt ook al met SPF30, maar die bescherming is aan het einde van de dag natuurlijk minder).

Variabele inhoud

De basics neem ik dus mee in het beauty tasje, maar ik neem natuurlijk ook nog de lipstick of lipgloss die ik die dag gebruik mee in mijn tas, samen met een parfum (soms een travelflacon of klein flesje, eigenlijk nooit een full size flacon, ik zou er verdrietig worden als die kapot zou gaan in mijn tas). En als het nodig is om meer make-up mee te nemen, dan gaat er soms nog wel een apart tasje mee, met kwastjes, oogpotlood, oogschaduws en blushes, maar dat gebeurt niet zo vaak.
Na verloop van tijd zitten er dan zomaar 10 lipsticks in mijn tasje, ik denk dat iedere vrouw dit wel zal herkennen! Het viel nu eigenlijk wel mee, ik vond maar 5 lipproducten terug, die zijn er nu uit en dus is er morgen weer plaats voor een "verse".


Ik wissel graag af tussen matte lipsticks, transparante maar fel gekleurde lippencils en een gloss hier en daar. De Lip Maximizer van Dior is helemaal geweldig, maakt lippen mooi vol en geeft een "my lips but better".
De tas met deze inhoud neem ik mee zodra ik echt op pad ga, als ik even naar de supermarkt ga of even naar de sportschool, dan sleep ik dit heus niet allemaal mee, maar anders wel. Natuurlijk stop ik ook altijd nog mijn telefoon en eventueel ipad mini in mijn tas, tenslotte moet ik wel online kunnen blijven. Nu ben ik natuurlijk wel heel nieuwsgierig wat er in jouw (beauty)tas zit, gebruik je het ook allemaal of neem je het vooral voor de zekerheid mee?
Deel dit artikel
Back to top