Reviews

Biotherm Aquasource - een heerlijke, frisse dorstlesser voor de vochtarme huid

Wist je dat bijna iedereen wel op een bepaald moment een vochtarme huid heeft? Een vochtarme huid kenmerk zich door het vertonen van fijne droogtelijntjes, een strak en oncomfortabel gevoel en een doffere uitstraling. De oorzaak van een vochtarme huid is het gebrek aan vocht in de diepere huidlagen, dat weer vaak veroorzaakt wordt doordat de barriere-functie van de huid is verstoord (door bijv. uitdrogende reinigers of weersinvloeden). Gelukkig kun je hier zeker iets aan doen, bijvoorbeeld door de producten van Biotherm Aquasource te gebruiken, Leighton Meester is fan!


Aquasource van Biotherm bestaat al heel lang, ook ik heb tussen mijn 18e en 30e heel wat potjes van de intense hydraterende gel-creme opgemaakt. Op die leeftijd was ik vooral op zoek naar goede hydratatie, ik heb eigenlijk nooit echt huidproblemen gehad maar wist wel dat ik mijn huid goed moest verzorgen. Dat deed ik o.a. met producten van Lancaster en Biotherm, dat waren de merken waarvan ik mijn eerste verzorginsproducten had. Nu had ik wel het geluk dat ik een tante had die werkte bij een parfumerie, dat scheelde dus nogal.

Aquasource is ook in 2014 nog een veelverkochte moisturizer/dagcreme, tenslotte zoeken vrouwen nog steeds naar diepe hydratatie van de huid. Daar moet je echt al jong mee beginnen, ook al zie je misschien op jouw 16e of 17e nog niet echt de nut in van een hydraterende dagcreme. Toch doen, want doordat je de barriere-functie van de huid op peil houdt, zul je de huid ook echt in de beste conditie houden! Dat doet Biotherm wel 48 uur lang, door ingrediënten als glycerine, dimethicone, mannose, vitamine E. thermaal plankton en cellulair water.

Waarom plankton? Volgens Biotherm is de "Life plankton" die in de Aquasource producten gebruikt wordt, qua samenstelling vrijwel gelijk aan de NMF's in de huid (staat voor Natural Moisturizing Factor) en die zorgen ervoor dat het vocht ook beter in de huid wordt vastgehouden. 
Mannose is een suiker die je aantreft in boompulp, een ingrediënt dat helpt om de de cellen te herstellen waardoor ze het vocht nog beter kunnen vasthouden en de huid voller, stralender oogt en fijner aanvoelt.


Biotherm Aquasource gel EUR 41,00 (pot 50 ml) - een frisse gel-creme die moeiteloos uitsmeert, direct intrekt, zalig ruikt en een diep gehydrateerde huid achterlaat.

ingrediëntenlijst Biotherm Aquasource gel

de gel is vrijwel transparant

Biotherm Aquasource bestaat uit een aantal producten, die je naast elkaar kunt gebruiken om de hydratatie in de huid nog verder te verbeteren of deze op peil te houden. Natuurlijk kun je prima starten met de frisse Aquasource gel die je op de foto ziet, deze is perfect voor de normale tot gecombineerde huid. Heb je iets meer voeding nodig, dan is er ook een versie voor de normale tot droge huid (binnenkort komen er nog meer versies uit trouwens). 

In de nacht kun je de Aquasource gel of creme ook gebruiken, maar wist je dat je in de nacht het meeste vocht verliest? Dan kun je je voorstellen dat je misschien 's nachts nog iets meer nodig hebt. Daarvoor kan de Aquasource Night jelly dan gebruiken, een transparante, licht plakkerige jelly die je in de nacht kunt gebruiken over de schone huid. Het serum zit gevangen in microdruppels van olie, heel apart!


Biotherm Aquasource nuit EUR 45,00 (50 ml pompflacon) - de textuur van deze jelly is heel anders dan de gel, inderdaad meer voedend en dat is voor de nacht erg fijn. De combinatie van de jelly voor de nacht en de gel voor overdag zorgt zeker voor een goed gehydrateerde huid

ingrediëntenlijst Aquasource nuit jelly


Leighton Meester is het nieuwe gezicht van Biotherm Aquasource, een mooi en fris gezicht, geweldige keuze wat mij betreft


Het Biotherm Aquasource assortiment is inmiddels behoorlijk uitgebreid, met ook een CC en BB cream en het Deep serum dat je overdag kunt gebruiken als je nog meer hydratatie nodig hebt. Dit zijn stuk voor stuk producten die je al vanaf een jonge leeftijd kunt gebruiken, perfect voor de jongere huid. Maar vergis je niet, ook als je ouder bent zijn deze producten heel fijn, zeker op de momenten waarin je duidelijk merkt dat je merk hydratatie nodig hebt, zoals in de zomermaanden. Ik ben zelf een paar weekjes geleden begonnen met het Aquasource Deep Serum (EUR 50,00) voor wat extra zomerse hydratatie, zeker ook een aanrader, ik ben vooral verliefd op de zalige geur.

Heb jij de producten van Biotherm Aquasource weleens geprobeerd? Momenteel is er een leuke aanbieding waarbij je een sample kunt aanvragen, klik daarvoor even hier, je ontvangt dan ook een voucher van EUR 5,00 korting! 

Deel dit artikel
Back to top