Inspiratie & Tutorials

Get ready for summer - hoe kom je de reis naar de vakantiebestemming mooi door?

Ga jij deze zomer op vakantie naar een verre bestemming? Misschien vlieg je wel de halve wereld over of zit je dagenlang in de auto? Ik hou enorm van reizen en vind het helemaal niet erg om langere tijd "opgesloten" te zitten in auto of vliegtuig. Als je maar genoeg afleiding hebt en leuke dingen te doen, één van die dingen zou een beautyritueel kunnen zijn, zo kom je ook nog eens mooi en fris aan op de plaats van bestemming. Lees je mee wat mijn tips zijn?

Het is inmiddels alweer even geleden, maar vroeger ging ik regelmatig met de auto op vakantie, meestal richting Zuid-Frankrijk of Noord-Spanje. Dat betekende een lange reistijd met de nodige tussenstops, maar dat vond ik helemaal niet erg, rijden door het mooie Franse landschap is bepaald geen straf. Maar ja, die uren gaan best tellen en ondanks de airco, een fijne auto en gezellige muziekjes was ik toch altijd wel blij als ik aangekomen was. Zo'n reis gaan we dit jaar ook maken, we pakken de auto richting Italië!

Voorbereiding is alles
Natuurlijk denk je goed na wat je mee neemt op vakantie, de koffer wordt zorgvuldig ingepakt en ook de beautycase of toilettas bestaat uit producten die je echt nodig hebt. Als je met de auto gaat kun je meestal wel wat meer meenemen, tenslotte heb je dan geen last van douane-controle of een gewichtsbeperking, dat is wel heel fijn natuurlijk. Hou rekening met de soort vakantie die je gaat houden. Ben je bijna altijd in het water te vinden, zorg dan voor producten die waterproof zijn als je toch make-up wilt dragen. Ga je meer voor een flaneer- of terrasjes vakantie, dan mag je wel wat meer kleurtjes inpakken, het is altijd leuk om een matching lipstick te dragen bij jouw outfit van die dag. Wandel of fiets je graag op jouw vakantiebestemming, dan zijn zweetproof-producten zeker een aanrader! Kortom, je weet waarschijnlijk zelf prima wat je nodig hebt! Vergeet ook geen uitgaansmake-upjes mee te nemen, je weet maar nooit of je toch nog naar een gezellig feestje gaat.

Pak ook zorgvuldig in, als we met de hele familie op reis gaan, verdeel ik onze kleding altijd over de verschillende koffers. Stel je voor dat er een koffer achterblijft op Schiphol (is weleens gebeurd namelijk), dan heb je toch schone kleding voor de eerste dagen. Als ik weet dat we een tussenstop houden, bij een reis met de auto, dan pak ik een apart koffertje in met de spullen die we dan nodig hebben, zo kunnen de andere koffers dichtblijven (niet in de auto laten staan i.v.m. diefstal!). In die koffer vind je douchegel die iedereen kan gebruiken, de tandenborstel(s) en tandpasta en eventueel haarproducten. Mijn eigen make-up/verzorging hou ik bij me in mijn handtas, dat past makkelijk.
Kleed je comfortabel
Niets is vervelender dan een outfit die niet lekker zit als je op reis bent, maar het oog wil ook wel wat, wat mij betreft. Ik kies meestal voor een combinatie van comfortabel, casual en chic, mooie en fijne basics die lekker zitten zijn de beste keuze. Een losse broek met lekker zittende top of makkelijk zittende jumpsuit, altijd met een vestje in de tas omdat je nog weleens een airco tegenkomt onderweg die hard staat te blazen. Ook een dunne, maar warme sjaal van wol is heel lekker, die kun je goed opvouwen tot een klein pakketje en kan prima fungeren als dekentje of kussentje. 
Ik hou van hoge hakken, maar op reis draag ik die echt niet, ballerina's, slippers (in de auto), sneakers of andere makkelijke schoenen maken het net even iets makkelijker. In een vliegtuig heb ik het liefst geen blote benen, het kan soms zo koud worden! In de auto is dat weer anders, de zon maakt het vaak behoorlijk warm, ondanks de airco, dan kan een beetje bloot best wel.
Beauty in de lucht of onderweg
Zoals ik net al vertelde, ik heb altijd een make-uptasje in mijn handtas (zie het "what's in my bag" artikel van deze week) maar bij een lange reis neem ik wel meer mee. Ik zorg dan voor een klein pakje make-upreinigingsdoekjes, hydraterende spray, creme en oogcreme, compact foundation, concealer, oogpotlood, mascara en creme blush. Meestal kies ik voor mini's of samples, dat is natuurlijk wel zo handig en ik neem ook een klein spiegeltje mee (al zit dan bv ook al in mijn compact foundation). Voor ik op reis ga verzorg ik mijn huid goed, breng ik een basic make-up aan en dat moet in principe voldoende zijn voor de reis. Maar ja...als je toch in het vliegtuig zit of als bijrijder fungeert, dan heb je best even wat tijd over voor een beauty ritueeltje! Zie je make-up wat vlekkerig worden? Haal deze dan weg met een doekje, spray wat hydraterende spray over jouw gezicht en breng een dikke laag creme en oogcreme aan. Laat dat lekker intrekken, drink genoeg water en tomatensap, wandel van tijd tot tijd even rond of haal een frisse neus (in de auto dan...).
Wil je niet verkouden aankomen? Zorg dan dat je aan het begin van de vlucht neusspray gebruikt, doe het tussendoor eventueel ook nog een keer en laat de airco liefst uit. In de USA zijn er speciale vitamine-bruistabletten die je gebruikt voor het vliegen, een extra bescherming tegen rondzwevende bacteriën en virussen.
Vlak voordat je aankomt
Heerlijk, je bent er bijna! Klaar om het hotel, huis of appartement op te zoeken, tijd ook om de benen te strekken en de vakantiebestemming te bekijken. Ik fris mij dan even op, bijvoorbeeld met vochtige (baby)boekjes, waarna ik begin met mijn simpele make-up ritueel. Ik breng creme en oogcreme aan, eventueel wat druppels serum, daarna een dun laagje foundation en concealer, wat cremeblush en iets op mijn lippen. Mijn oogmake-up zit meestal nog prima, maar door deze update zie ik er toch net wat frisser uit. Heb je er geen zin in? Dan doe je gewoon een grote zonnebril op, dat doen celebs toch ook altijd?

Nu denk je misschien wel dat ik alleen maar met beauty bezig ben op reis? Maar dat is natuurlijk niet zo, ik ben de regeltante van het gezelschap, heb alle reispapieren bij me, zorg dat we komen waar we zijn (als in de weg wijzen op het vliegveld of de navigatie bedienen), zorg voor eten en drinken voor onderweg (in een koelbox in de auto of door een lekker restaurantje op te zoeken), hou de kids bezig als het nodig is, lees een boek, doe een spelletje, rij zelf ook graag en tussendoor vijl ik nagels, breng ik handcreme aan of werk ik mijn make-up bij. En dan ben je zo op de plaats van bestemming, fijne vakantie toegewenst!
Oh ja, ga je naar Frankrijk? Neem dan zelf toiletpapier (liefst vochtig) mee voor onderweg en stop als het even kan niet bij een parkeerplaats zonder benzinestation! De kans op de bijzondere Franse toiletten is erg groot en daar moet ik echt niet aan denken, ik heb er echt een trauma van gekregen van onze reisjes naar Noord-Spanje als kind....brrrrrr.
Deel dit artikel
Back to top