Algemeen

Beauty dilemma - wel of geen foundation?

Iedere zondag leg ik jullie een beauty-dilemma of beauty-vraag voor, die kan variëren van een luchtige vraag tot een lastig dilemma. Natuurlijk is het wel het leukste als jullie lezers hierop reageren, tenslotte kunnen we ook veel van elkaar opsteken. Ik deel in dit artikel uiteraard altijd mijn mening of antwoord op de vraag, doen jullie dit dan ook? Over foundation heeft iedereen een mening, je bent een gebruiker of je vindt het helemaal niets, een tussenweg lijkt er niet te zijn. Klopt dat? 

Beauty dilemma
Foundation, het basisproduct dat zorgt voor een mooie, egalere huid zie je in heel veel soorten, van een lichte vloeibare emulsie die een semi-transparante dekking geeft tot een dikke, compactfoundation die bijna zorgt voor een perfect masker. Het is een product waar je bij zweert of het is een product dat je echt nooit gebruikt....er lijkt soms geen tussenweg te zijn als je de meningen hoort. Volgens de "tegenstanders" draag je alleen foundation als je iets te verbergen hebt, tenslotte kan foundation natuurlijk ook het een en ander camoufleren. Maar de "voorstanders" zijn het daar niet altijd over eens, ook met een prachtige, vlekkeloze huid kiezen zij voor een foundation, gewoon omdat ze het effect mooie vinden.
Mensen associëren foundation ook vaak met een dikke, plakkerige laag in de verkeerde kleur, liefst lekker mat zodat je er echt niet persé mooier uitziet. Als je dat resultaat ziet, dan sla jij de foundation misschien ook liever over, dat is logisch. Toch is dat wel een beetje achterhaald, er zijn tegenwoordig zoveel soorten foundation dat je er altijd wel één vindt die goed bij jouw behoeftes past en waar je echt wel mooier van wordt. En wat te denken van de fabel dat jouw huid met een laagje foundation niet meer kan ademen....dat is echt niet zo, zeker niet met de moderne foundations, die ook vaak verzorgende ingrediënten bevatten. Bij welk kamp hoor jij?

Hoe denk ik erover?

Ik ben duidelijk pro-foundation, ik ben er gek op! Ik heb van mijzelf best een mooie, redelijke vlekkeloze huid met wat pigmentvlekjes. Op zich kan ik me zonder foundation echt wel vertonen, maar toch draag ik het bijna iedere dag. Ik vind het effect dat een goede foundation geeft echt heel mooi, het maakt mijn huidteint wat uniformer, egaler en vaak zorgt de foundation ook voor een mooie glans. Daarnaast vind ik ook echt dat mijn andere make-up veel beter uitpakt op een laagje foundation dan alleen op mijn dagcreme (of eventueel primer). Wie ik ook opmaak in mijn omgeving, ik kies altijd voor een (dun) laagje foundation, soms heel plaatselijk (meestal over de t-zone en de wangen) en soms over het hele gezicht. Wel kies ik altijd voor een transparante tot medium dekking in de goede kleur en blend ik de foundation goed uit, ook gebruik ik maar heel weinig. Dat zorgt net voor dat mooie laagje, dat je vrijwel niet ziet, in alle gevallen kijken mensen vol verbazing naar hun gezicht! (ook de vrouwen die nooit foundation gebruiken). Voor mij dus altijd een laagje foundation, al ben ik wel behoorlijk kritisch in de producten die ik gebruik, er zijn namelijk nog steeds foundations die niet zo'n mooi resultaat geven.

In welk kamp hoor jij, het pro- of anti-foundation kamp? Of zit jij er tussenin met jouw mening, misschien zit jij wel in het kamp BB/CC cream of gebruik je het maar af en toe. Ik ben benieuwd!

Deel dit artikel
Back to top