Reviews

Beauty op vakantie - Lancaster Sol da Bahia eau d'ete parfum, ook veilig in de zon!

Als parfumliefhebber weet je ongetwijfeld dat het dragen van parfum in de zon wordt afgeraden, het kan vlekken op de huid veroorzaken en dat wil natuurlijk niemand. Nu werd er altijd beweerd dat de alcohol in de parfum de oorzaak is van die vlekken, maar dat blijkt helemaal niet het geval te zijn. Toch kun je nu niet zomaar iedere parfum veilig gebruiken in de zon, daar heb je wel een speciale parfum voor nodig, bijvoorbeeld de Lancaster Bahia'ete parfum die naast veilig voor de huid ook nog eens zalig en tropisch ruikt.

Hoe zit het nu precies? 
In parfums zit vaak (maar niet altijd) fuccomarine, dat zijn foto toxische moleculen die afkomstig zijn uit planten en bloemen, deze moleculen absorberen uv straling en veroorzaken schadelijke, chemische reacties op de huid. Dit is volgens Lancaster dus de reden voor het ontstaan van lelijke vlekken na het gebruik van parfum in de zon. En natuurlijk vind je geen fuccomarine in deze Sol da Bahia parfum, je kunt deze dus zowel voor, tijdens als na het zonnen aanbrengen. Uiteraard is het geen beschermend product, maar dat hadden jullie vast ook niet verwacht, je moet dus tijdens het zonnen nog altijd een product met SPF aanbrengen. Gek eigenlijk dat zo'n verhaal dat alcohol vlekken veroorzaakt in de zon zo lang blijft doorwerken, vooral ook omdat er tegenwoordig in heel wat zonnesprays met SPF ook heel wat alcohol zit en daar krijg je toch ook geen vlekken van?

Maar is Sol da Bahia ook lekker?
Jaaaaa...heerlijk zelfs! Deze zomer zijn er verschillende Lancaster Sun producten voorzien van vrolijke, kleurrijke prints van het Anglo-Braziliaanse ontwerpersduo Clements Ribeiro. De grote glazen flacon ziet er al vrolijk en zomers uit en natuurlijk hoort daar een tropische, zonnige geur bij die geïnspireerd is door Brazilië. De basis voor de geur is fris kokoswater, gemixt met frisse citrusnoten en gaat later over in een warme geur door tiarébloemen, sensuele muskus en zachte vanille. Sol da Bahia is direct na het opsprayen vrij fris, maar eenmaal op de huid ruik je de kokos, tiarébloem heel goed, de basisnoten muskus en vanille komen na een paar minuten meer naar boven. De geur blijft opvallend lang ruiken, waarbij ik vooral de kokos, vanille en tiaré ruik, een romige, zwoele geur! En hoe fijn is het dat je de geur over je hele lichaam zou kunnen opsprayen als je zou willen, zelfs in de zon. Nu kan dat trouwens ook prima met de grote (glazen) fles van 100 ml eau de toilette waar je maar EUR 30,95 voor betaalt, een mooie prijs!

Van deze Lancaster Sol da Bahia geur  zijn er ook twee schattige tubes douchegel en bodylotion te koop, ze kosten bij De Bijenkorf maar EUR 5,50 en dat is natuurlijk een koopje voor van die lekker geurende producten! Ideaal ook om mee te nemen op vakantie! Welke parfum gaat er bij jou mee in de vakantiekoffer? 

Deel dit artikel
Back to top