Algemeen

Editorial - cultuur opsnuiven of compleet ontspannen?

Yes, de vakantie is geboekt, we gaan binnenkort met de auto richting Italië! Het grootste deel van de vakantie gaan we doorbrengen in Toscane en dat brengt mij wel op het volgende dilemma : gaan we (zoals het hoort) alle culturele hoogtepunten bekijken of gaan we helemaal in de relaxmodus aan het zwembad van het hotel met uitzicht op de Toscaanse heuvels. Aan de ene kant wil je als je er eenmaal bent, best het één en ander zien, maar ja...het is wel vakantie! 

Onze vakantiebestemming in Toscane Villa La Palagina

Ik bereid me altijd behoorlijk grondig voor als we op vakantie gaan, ik pluis Google Maps helemaal uit zodat ik ieder weggetje in de buurt van het hotel kan dromen en ik sla mooie en interessante adresje direct op. Zo heb ik de lekkerste gelateria in de omgeving al gevonden op Tripadvisor, staat uiteraard The Mall bij Firenze al bij de favorieten en stond ik op het punt om de rondleiding in de Vasari corridor te boeken. Oh ja, de Chanel winkel in Firenze aka Florence is ook al gevonden (al was dat wel toeval....recht tegenover het Palazzo Vecchio). Maar ja, zo'n strak en vast programma is misschien ook niet zo heel relaxed als je met de hele familie op vakantie bent...ik moet het gewoon loslaten.

Want wie weet hebben we helemaal geen zin om in het drukke Firenze rond te lopen en gaan we wel kiezen voor een kookcursussen in of in de buurt van het hotel. Of gaan we uren rondhangen op de Chianti wijnboerderijen in de buurt of is dat zwembad toch wel heel verleidelijk! Hoe lekker is het om juist even niets te moeten, maar alles te kunnen! Dat deed ik afgelopen vrijdag ook toen ik vrij kon ronddwalen door Berlijn, ook dat is weleens fijn, helemaal alleen door zo'n grote stad rondlopen met een kaart van de stad en een dagkaart voor het openbaar vervoer, zo kom je nog eens ergens. Dat is met een gezin wel anders, dan heeft iedereen wel een ander idee wat ze willen doen en moet je altijd gaan voor het compromis, als moeder geef je dan vaak toe. Geeft ook niets, het hoort erbij en ik doe het graag! Ik ben allang blij dat de kids wat groter zijn er we niet meer "verplicht" de hele dag bij het zwembad hoeven te zitten om op te letten, die tijd is voorbij.

Heb jij nog leuke vakantieplannen deze zomer? Ga jij dan voor een actieve vakantie of is het vooral heel erg veel relaxen? Mijn vakantie begint na morgen al een beetje, dan staan er voorlopig geen echte afspraken gepland, ook wel eens relaxed.

Fijne week!

XXX

Deel dit artikel
Back to top