Reviews

Dior Poison Extrait - vakmanschap in een mini-flesje

De meeste geuren die wij dragen zijn eau de toilettes of eau de parfums, echte parfum gebruiken we veel minder vaak. Het lijkt ook wel logisch, voor het bedrag van zo'n mini flesje parfum koop je wel 3 flessen eau de toilette, dat is toch voordeliger? Dat lijkt zeker zo, maar een parfum is niet zomaar een meer geconcentreerde versie van de geur, nee...een parfum zoals de Dior Poison extrait wordt zelfs gemaakt met andere, meer hoogwaardige ingrediënten zoals meirozen uit de domeinen in de buurt van Callian, Frankrijk. 

Een extrait of parfum dankt zijn rijke karakter aan de bijzondere absolues van edele bloemen zoals rozen, jasmijn, iris of meirozen. Bijzonder geconcentreerde geurstoffen die geextraheerd worden uit grote hoeveelheden verse bloemen uit speciale tuinen. Om iedere oogst dezelfde geur te krijgen uit een bloem, is het zeer belangrijk dat de omstandigdheden waarin de bloemen groeien en bloeien perfect en gelijkwaardig zijn. Wij als kopers van een parfum willen natuurlijk wel graag dat iedere fles parfum exact hetzelfde ruikt. Als je er bij nadenkt is dat eigenlijk best een ingewikkelde zaak, tenslotte is de groei van een bloem zeer afhankelijk van weersomstandigheden, grondsoort en voedingsstoffen. De bloemen die Dior gebruikt onder andere voor hun vijf nieuwe extraits zijn dan ook afkomstig van twee bijzondere leveranciers : "Domaine de Manon" en "Clos de Callian" vlakbij Grasse, Frankrijk.


J'Adore extrait in de prachtige slanke flacon die is afgewerkt met fijn goud is opnieuw gecomposeerd met ylang ylang, sambac jasmijn en meiroos, het is echt een juweeltje!
Diorissimo is misschien het minst bekend, maar het is wel een van de echte klassiekers uit 1956. De geur zit vol lelietjes-van-dalen, ylang ylang, jasmijn en meiroos. Het zilverdraad wordt handgeknoopt rond de hals van de flacon.

Vijf nieuwe extraits, van vijf bestaande, klassieke geuren van Dior...ik had er eigenlijk nooit zo bij stil gestaan dat ze die nog niet in het assortiment hadden opgenomen. Sinds dit voorjaar gelukkig wel en dat maakt de liefhebbers van bijzondere geurcreaties ongetwijfeld heel blij. Miss Dior Original (niet te verwarren met de moderne versie van deze geur) bestaat al sinds 1947 en was er al eerder al een parfum, al is het nu door Patrick Demachy iets aangepast, toch is het nog steeds de groene chypre geur met sambac jasmijn, patchoeli, meiroos, eikenmos en galbanum.


Miss Dior Original
De moderne Miss Dior extrait is een bloemige chypre met oranjebloesem, Egyptische jasmijn, meiroos en patchoeli, de grijze satijnen strik is handgeknoopt

Bekijk ook even de schattige, kleine flacons waar de 15 ml extrait in zijn verpakt, elk zijn het juweeltjes die door de Atelierdames van Dior worden voorzien van speciale strikken, stempels en/of zegels. Een bijzondere traditie die teruggaat naar het begin van de Haute Parfumerie, het geeft zo'n flacon net dat beetje extra en je weet in elk geval zeker dat jij de eerste bent die de geur ruikt. Bij de flacon Poison die ik heb gekregen zit een dun vliesje van natuurlijk materiaal dat is verzegeld met gouddraad en een zegel van was, zo chique!


de Dior extraits zijn verpakt in een simpele, vierkante witte doos van gestructureerd stevig karton, bewaar de fles er ook in, zo blijft de geur het langst goed

Poison was een behoorlijk spraakmakend parfum toen het in 1985 geïntroduceerd werd, het werd een echte rage, Poison moest je hebben! De geur was zo opvallend en sterk, dat je soms werd geweigerd in een restaurant als je teveel Poison had opgebracht. Maar ja, je wilde natuurlijk wel dat mensen roken dat jij het "it-parfum" van dat jaar droeg....beetje opvallen mocht in de jaren tachtig heus wel. En ja, ik droeg uiteraard ook Poison, misschien achteraf toch minder geschikt voor een meisje van 15....

Poison extrait is een meer intieme versie van de eau de toilette, de geur is nog steeds heel sensueel door het zwavelachtige karakter en de verpakking doet je vast denken aan de vorm van de "verboden appel". Met geurnoten als koriander, vanille, tuberoos en meiroos is de geur echt herkenbaar uit duizenden, het is bepaald geen onopvallende geur en bij mij komt de tuberoos vooral het meest naar boven.

De Dior Extraits worden verkocht in flacons van 15 ml en ze kosten EUR 198,00 per stuk (o.a. bij ICI Paris XL). Omdat de geuren zo geconcentreerd zijn hoef je echt maar een mini-druppel aan te brengen op de bekende plaatsen zoals de binnenkant van de polsen en ellebogen, maar ook in de hals of decolleté. A little goes a long way, zo ruik ik de druppel Poison aan het einde van de dag nog steeds en ik ben bij geen enkel restaurant geweigerd! 

Heb jij van jouw favoriete geur ook verschillende varianten? Dus bijvoorbeeld een eau de toilette en een parfum? Wanneer draag je welke variant dan precies?

Deel dit artikel
Back to top