Reviews

Meer & langer haar in een handomdraai bij Beauty by Roos

Een paar weken geleden kreeg ik van een PR bureau de vraag ik of misschien geïnteresseerd was in haarextensions....ik wilde eigenlijk direct antwoorden dat ik daar niet in geïnteresseerd was totdat ik mij afvroeg waarom eigenlijk niet? Ik heb van mijzelf al redelijk goed haar in een middellengte, nodig zijn de extensions dus niet. Maar aan de andere kant was ik toch wel nieuwsgierig, hoe werkt dat nu met extensions en hoe zou het bij mij staan? Deze week ging ik dus langs bij Beauty by Roos in Amsterdam en kwam ik terug met veel en vooral langer haar! Ik ga je er meer over vertellen.....

Beauty by Roos Hairextensions

Roos van Binsbergen is het gezicht en de drijvende kracht achter de vijf salons van Beauty by Roos, salons die gespecialiseerd zijn in het zetten van haarextensions. Je kunt er in de filialen in Amersfoort, Den Haag, Den Bosch, Amsterdam en Hengelo alleen terecht voor het laten aanbrengen (en verwijderen) van haarextensions, dat heeft als voordeel dat je echt in goede handen bent bij specialisten en dat merk je. Bij de salons van Beauty by Roos wordt gewerkt met verschillende merken haarextensions zoals Great Lengths (het meest bekende en duurste merk), Hairloxx (het eigen merk van Roos), Indian Gold (dikker haar, ook verkrijgbaar in krulextensions) en So Cap (een stuk goedkoper, maar kwalitatief minder goed). Er zijn enorm veel verschillende kleuren en lengtes te vinden in de salons, de meer gangbare kleuren zijn eigenlijk altijd op voorraad en de dames kunnen dus direct aan de slag als je in de stoel komt te zitten. Natuurlijk kun je ook eerst langsgaan om te overleggen wat de mogelijkheden zijn en welke extensions er het beste bij jou en jouw budget passen. Je kunt de haarextensions ongeveer 2 tot 3 maanden laten zitten, ze groeien mee met jouw eigen haar en moeten daarna weer verwijderd worden bij de salons. Op die manier beschadig je het haar niet, de extensions kunnen niet nog een keer gebruikt worden. 


Goedemorgen! Ik was nog een beetje slaperig van de gezellige avond ervoor....teveel cocktails & wijntjes!

Overleggen met Roos wat het gaat worden
Inzetten

De behandeling begon met de vraag van Roos aan mij wat ik precies wilde...verlenging van mijn haar of meer volume of een combinatie? Ik koos vooral voor verlenging, omdat ik volume niet echt nodig had, maar natuurlijk is er toch wat volume bijgekomen na het inzetten, dat kan niet anders. In mijn haar zijn 125 Hairloxx extensions van 50/60 cm aangebracht door Roos en Verginia, Hairloxx is het eigen merk van Beauty by Roos en zijn haarextensions van zeer hoge kwaliteit echt (menselijk) haar. Het haar komt (zoals van vrijwel elk merk haarextensions) uit India, waar vrouwen uit hun geloofsovertuiging regelmatig hun (lange) haren afknippen en offeren aan tempels. De tempels verkopen dit haar vervolgens na een selectie weer aan bedrijven zoals Hairloxx en Great Lengths, waarna zij er in Italiaanse fabrikanten extensions van laten maken. In die fabrieken wordt het haar bewerkt en je moet dan vooral denken aan het ontkleuren en kleuren van de donkere haren. Dat gebeurt door de haren in verfbaden te hangen, de lichtste kleuren moeten uren, zo niet dagen doorbrengen in baden met een laag percentage peroxide om de haren te ontkleuren. Op die manier blijft de kwaliteit van de extensions hoog en blenden ze uiteindelijk mooi met het eigen haar.


dit zijn de vier kleuren die er gebruikt zijn in mijn haar

Goed, het worden dus 125 Hairloxx in vier verschillende tinten in een lengte van 55/60 centimeter (je betaalt EUR 3,75 per extensions, inclusief inzetten kost dit EUR 468,75), tenslotte heeft mijn haar van zichzelf ook verschillende tinten! Maar eerst moest mijn haar even worden gewassen om het helemaal te ontvetten, dat doen ze gewoon in de salon.
Aan de dunne haarextensions zitten kleine, platte bondingen van keratine, een lichaamseigen materiaal waar ons haar ook van is gemaakt. Op ongeveer een halve centimeter van de hoofdhuid worden de extensions vastgemaakt aan een plukje eigen haar. De bondingen worden d.m.v. geluidsgolven vastgemaakt, er komt geen warmte aan te pas en je voelt er dan ook helemaal niets van. Natuurlijk voel je wel dat er aan het haar gewerkt wordt, maar pijnlijk is het helemaal niet, vooral omdat er best wat ruimte zit tussen de bondingen en de hoofdhuid. Roos werkt in lagen, waarbij ze begint aan de achterkant. Daar laat je eerst een deel van het haar vrij, de haarextensions zet ze pas na een laag haar in, zo kun je makkelijk een staart of knot maken zonder dat je de bondingen ziet. Vervolgens brengt ze telkens een nieuwe laag aan tussen de lagen eigen haar, waarbij ze ook niet te ver aan de zijkant van mijn hoofd komt, om te voorkomen dat je bondingen daar krijgt te zien. Na een uurtje of 1,5/2 waren Roos en Verginie klaar met het inzetten van mijn hairextensions, dat ging behoorlijk snel moet ik zeggen en toen opeens had ik zomaar lang haar! Amazing!


voor - mijn haar is net gewassen en drooggeföhnt, er zit geen conditioner in en ziet er wel extra droog uit nu....tijd voor extensionsEerste indruk & kappersbezoek

Toen ik na een kleine drie uur de salon van Beauty by Roos uitstapte voelde het lange haar wel een beetje onwenning, er kriebelde opeens haren op mijn armen en dat was even wennen. Roos had na het inzetten, de extensions nog in model geknipt, waardoor ik eigenlijk helemaal klaar was om te gaan en Roos had mijn haar ook even gestyled door er met de stijltang wat slagen in te maken, dat gaat natuurlijk helemaal prima. De extensions zijn wat stugger dan mijn eigen haar lijkt het, dat komt ook omdat het haar over het algemeen vrijwel onbehandeld is als het wordt aangeleverd bij de fabriek. De donateurs gebruiken vrijwel nooit haarverf, stylingproducten en tools zoals föhns, krul- en stijltangen, in tegenstelling tot wat ik zelf doe....het is logisch dat mijn haar dunner en zachter lijkt te zijn. Volgens Roos zal ik in de loop van de weken zeker gaan merken dat ook de extensions wat dunner, zachter gaan worden...dat komt ook door de slijtage van het dragen. Ik kan de haarextensions de komende weken/maanden net zo behandelen als mijn eigen haar, ik moet alleen met een aantal puntjes rekening houden (vertel ik zo nog wat over....), maar dat is echt geen opgave.
Helemaal happy kwam ik thuis, het zag er heel mooi en natuurlijk uit, de extensions waren niet te zien in mijn haar en ik voelde vrij wel geen verschil met mijn eigen haar, ook de bindingen voelde ik vrijwel niet zitten. Toch was ik een tikje ongerust voor mijn nachtrust, zou ik wel lekker kunnen slapen de eerste dagen? Ik bedoel, er zitten toch 125 plasticjes op mijn hoofd, ligt dat wel lekker? Nu....ik kan je vertellen, ik heb letterlijk geen centje pijn gehad en ik heb prima geslapen, geen extension gevoeld, ook de dagen erna niet! Perfect!
De volgende dag had ik een afspraak bij mijn eigen kapster, omdat ik toch graag mijn eigen haar even wilde laten aansluiten op de extensions (Roos heeft echt alleen de extensions geknipt) en natuurlijk heeft ze de extensions ook even nog wat geknipt hier en daar....en echt...het is prachtig geworden, dank je wel Colinda van YourStyle kapsalon in Puttershoek, je bent een kanjer.

voor & na 125 Hairloxx extensions door Beauty by Roos, wat een verschil!
Na een paar dagen

Inmiddels is het zaterdag en heb ik de extensions als een aantal dagen "in" (of op?) en het bevalt nog steeds heel erg goed, zelfs met het warme, zweterige weer! Dat voelt natuurlijk behoorlijk warm, maar daar had ik ook al last van bij mijn eigen haar, op warme dagen koos ik toch altijd vaak om mijn haren in een staart of knot te doen. Dat doe ik nu ook, maar dan heb ik wel even een geweldige lange staart...of een heerlijke grote knot! Of een mooie, dikke vlecht....ik ben er helemaal blij mee. Als ik mijn haren in een staart heb, zie je de bindingen echt helemaal niet zitten, ook iemand anders dus niet en daar ben ik heel blij mee, daar zat ik namelijk niet op te wachten. In mijn omgeving zijn de meningen duidelijk, iedereen vind het mooi en niemand ziet dat het "nep" is, het ziet gewoon heel erg natuurlijk uit. Nou ja, natuurlijk...het is meer filmsterrenhaar dan "normaal" haar, want volgens mij zijn er maar weinig mensen die echt helemaal van zichzelf zulk perfect, vol, mooi en glanzend haar hebben....alhoewel, ze zijn er natuurlijk wel, geluksvogels!


na mijn bezoekje aan de kapper is dit het resultaat!
Nog even iets over de afkomst van het haar

Zoals ik al vertelde is het haar dat Hairloxx gebruikt om haarextensions van te maken afkomstig uit India, waar vrouwen en meisjes hun haren vrijwiliig offeren aan tempels als een vorm van dankbaarheid. De tempels in kwestie selecteren het haar en verkopen dit aan bedrijven die haarextensions maken. Van de opbrengst van de verkoop zorgen de tempels dan weer voor de armlastige mensen in hun stad of dorp. Dat is althans het officiële verhaal van de verschillende merken en ik, als consument, moet daar in principe maar op vertrouwen, ik kan natuurlijk niet controleren waar het haar exact vandaan komt.
Op internet lees je namelijk ook dat o.a. Indiaase vrouwen worden "gedwongen" om hun haar af te scheren en te verkopen voor een bedrag omdat ze dat simpelweg nodig hebben om te blijven leven. Dat klinkt natuurlijk niet prettig en ik ben de laatste die deze praktijken goed wil praten, maar ik geloof (en hoop) dat merken zoals Great Lengths en Hairloxx zeer zorgvuldig hun leveranciers uitkiezen en zich niet inlaten met louche bedrijven en mensen die haar op een andere manier aanbieden. Tenslotte hebben zij ook een naam hoog te houden!
Nog even een persoonlijke aanvulling, mijn moeder heeft jaren een Indiase partner gehad en zij is ook heel regelmatig in India geweest, zij beaamde dit gebruik van haren offeren in India, het gebeurt echt wel en ook nog eens echt vrijwillig. Al twijfelde zij wel een beetje of de "donateurs" ook weten dat er haarextensions gemaakt worden voor de Westerse markt van hun geofferde haar....Hoe dan ook, het is misschien wel iets waar je even bij stil moet staan voordat je zelf kiest voor haarextensions van echt haar. Er is natuurlijk altijd het alternatief van synthetisch haar, maar dat is qua kwaliteit niet te vergelijken met echt haar. 

Onderhoud

Roos heeft mij aan het einde van de behandeling nog wel wat onderhoudstips gegeven, zo moet ik even oppassen dat ik geen shampoo's gebruik waarin fruitzuren zitten, die kunnen de bindingen nl. aantasten waardoor ze minder vast komen te zitten. Ook moet ik mijn haren goed drogen met de föhn na het wassen en mag ik niet met nat haar gaan slapen, al ben ik daar al aan gewend, dat doe ik nl. nooit. Ook is het niet echt aan te raden om te zwemmen in een zwembad of in de zee, vooral omdat de extensions dan te lang vochtig blijven en ze daar ook minder stevig van zouden kunnen worden. Ook heb ik een speciale borstel gekregen van het eigen merk van Roos, die ik gebruik om vanaf de hoofdhuid te kammen, ik moet er natuurlijk wel voor zorgen dat het haar klitvrij blijft. Op zich is dit zeker geen extra onderhoud voor mij, alleen heb ik nu iets meer en langer haar, maar volgens mij wen ik daar vrij snel aan.

Wil je meer weten over de haarextensions die ik heb gekregen bij Beauty by Roos? Neem dan zeker een kijkje op de website van Beauty by Roos of ga eens langs in één van de filialen. Op de website vind je ook de verschillende prijzen (er zijn ook maandabonnementen) en kun je meer lezen over de afkomst en behandeling van het haar voordat het haarextensions zijn. Uiteraard kun je ook bellen of mailen met de salons als je vragen hebt! www.beautybyroos.nl

Natuurlijk update ik jullie over een paar weekjes nog even, tenslotte moet ik de extensions eerst wel even goed testen. Zo heb ik mijn haren nog niet zelf gewassen (dat heeft de kapper gedaan) en ook nog niet zelf geföhnt (idem), dat ga ik zo meteen even doen! Heb je specifieke vragen, laat het mij dan weten, ik zal ze dan eventueel direct beantwoorden (als ik het antwoord al weet) of het meenemen in mijn volgende artikel! Hebben jullie weleens haarextensions gehad?

Deel dit artikel
Back to top