Reviews

Nieuwe verpakking & kleuren - MAC Mineralize Skin Finish (Natural)

MAC heeft al 10 jaar lang een zeer succesvolle range met minerale make-up, de Mineralize range die o.a. bestaat uit oogschaduws, poeders, bronzers, blushes en natuurlijk prachtige skin finishes. Ik ben vooral fan van de poeders en blushes en ben dan ook blij met de vernieuwde verpakkingen en kleuren in het MAC Mineralize assortiment. Vandaag laat ik jullie drie producten in hun nieuwe jasje zien en uiteraard laat ik jullie ook het resultaat zien. Kijk je mee?


Ook de buitenste doosjes zijn iets gewijzigd, de verpakking is nu half glanzend en half mat, zo kun je goed zien of je de nieuwe of oude verpakking koopt.


De MAC Mineralize Skin Finish Natural poeders (EUR 29,50) zijn vanaf nu verpakt in een compleet dichte compact die ook een spiegel heeft, een nieuwtje dus! De gekleurde MAC Mineralize Skin Finish Cheeky bronze verpakking heeft niet zo'n grote metamorfose ondergaan, de deksel is nog steeds (deels) transparant maar is wel wat steviger. De dekseltje sluiten nu met magneten en dat is heel fijn omdat de (kwetsbare) poeders nu wel beter beschermd zijn, het nadeel is wel dat de doosjes iets lastiger open gaan. Maar misschien is dat gewoon een kwestie van wennen! Ik vind het wel fijn dat de onderkant een beetje hol is, daardoor kun je de doosjes nu stapelen (al staan ze niet echt heel stabiel)


Bij aankoop vind je een stevig transparant dekseltje over de poeders, ik haal het er altijd snel uit, ik wil direct bij het product kunnen, maar als je de poeder goed wilt beschermen kun je het er uiteraard op laten liggen. Op de foto zie je links de kleur Medium tan en rechts de kleur Medium Golden.

De inhoud van de beide soorten poeders is gelijk, er zit elk 10 gram poeder in de verpakkingen en dat is best veel. Zeker met de gekleurde MSF's doe je enorm lang omdat je daar maar weinig poeder van gebruikt omdat je die meestal plaatselijk aanbrengt. De MSF natural is meestal iets sneller op, als je deze dagelijks of in elk geval regelmatig gebruikt. De poeders zijn vrij compact en laten niet veel poeder los, tenminste...niet teveel poeder, wel voldoende voor een goed resultaat natuurlijk!

Ik vind de spiegel in de MSF Natural heel fijn! Hou er wel rekening mee dat er geen kwastje of donsje bij de poeder zit, die moet je apart aanschaffen!

ingrediëntenlijst MAC Mineralize Skinfinish natural

Cheeky Bronze is een nieuwe kleur en wordt door MAC omschreven als "zacht koraal met een gouden glans", al vind ik de kleur persoonlijk iets meer brons dan koraal.....het is wel een topkleur en de mooie glans/glitters erin maken iedere look prachtig!

ingrediëntenlijst MAC Mineralize Skinfinish Cheeky bronze

v.l.n.r. MSF Cheeky bronze, MSF natural Medium Tan & MSF Medium Golden

De MAC MSF natural kun je gebruiken als licht dekkende (poeder) foundation, maar natuurlijk ook als ietwat matterend poeder nadat je een foundation of BB cream hebt gebruikt. De poeder heeft een mooie, natuurlijke finish, niet al te mat maar zeker ook niet te glanzend. De kleurenrange is behoorlijk groot, er zijn momenteel 15 kleuren van Light tot Dark deepest, eigenlijk vind je voor iedere huidstint wel een goede kleur. Medium Tan is voor mij in de zomer eigenlijk prima, in de winter zou ik kiezen voor Medium golden, maar ik gebruik de poeders ook wel om mijn gezicht wat te shapen. ik gebruik de lichtere kleur dan op het midden van mijn gezicht en de donkere kleur meer aan de zijkant, zo creëer je subtiel toch wat meer vorm in het gezicht. Dat heb ik op de foto's niet gedaan trouwens, daar heb ik simpelweg een klein beetje MSF Natural Medium tan aangebracht met de grote MAC poederkwast (nr. 150).voor - met een beetje Armani Maestro compact foundation


na - met MAC Mineralize Skin Finish Natural Medium Tan (aangebracht met MAC 150 kwast)

Ik ben al jaren enorm gek op de MAC Mineral Skin Finishes (EUR 29,50), ik probeer ieder exemplaar te kopen en heb inmiddels een enorme verzameling, ze zijn ook echt geweldig. Ik hou enorm van de glanzende finish en de redelijk subtiele kleuren die mij altijd een perfecte glow op mijn wangen geven. Ik maak ze zelf nooit op, daarvoor heb ik teveel verschillende maar ik heb zo wel mijn favorieten. Misschien moet ik weer eens een update doen van mijn MAC MSF stash? Cheeky bronze is de nieuwste aanwinst!

nog zonder en .....

met MAC MSF Cheeky Bronze (mijn lipstick is de Firecracker van Tom Ford)

Nog even een selfie, de glans die de MSF Cheeky Bronze geeft is prachtig, ik hou van de vrij natuurlijke tint die toch wel redelijk opvallend is, de finish die de MSF geeft is eigenlijk onvergelijkbaar met andere blushes/bronzers of poeders. Ze zijn wat mij betreft echt uniek en daarom mijn all-time favorieten!

De nieuwe MAC Mineralize producten druppelen nu binnen bij de MAC counters, er komen ook nieuwe oogschaduws, blushes, lipsticks, lipglosses, foundation en zelfs een mascara aan. Natuurlijk ga ik die zeker nog even testen en kom je die waarschijnlijk binnenkort nog wel tegen in een artikel. Online vind je de nieuwe Mineralize producten al via de online shop van MAC : www.maccosmetics.nl

Gebruik jij ook graag Mineralize producten van MAC? Wat is jouw favoriet uit de range?

Deel dit artikel
Back to top