Reviews

Fijne uitbreiding van de Guerlain Super aqua lijn - geweldig bij een vochtarme huid

Om ons lichaam goed te laten functioneren hebben we dagelijks voldoende vocht nodig, zeker in de warme zomermaanden zijn een paar liter vocht per dag toch wel een must. Maar hoe veel we ook drinken, onze huid heeft soms nog wel iets extra's nodig om niet droog en strak aan te voelen (de kenmerken van een vochtarme huid). Zo moet je de huid goed beschermen tegen tegen vochttekort, omdat het zo de barriere-functie behoudt. De nieuwe aanwinsten van de Guerlain Super-Aqua lijn helpen daar heel goed bij, lees je even mee?

De Guerlain Super aqua-cremes zijn allemaal vernieuwd, vorig jaar gebeurde dat al met de heerlijke, hydraterende serums! Wil je daar meer over lezen, ga dan even naar dit "favorieten" artikel.
In alle producten van de Guerlain Super Aqua lijn zit het aquacomplex, een complex van ingrediënten dat ervoor zorgt dat het cellulaire water in de cellen niet verontreinigt raakt door invloeden van buitenaf. Als dat het geval is kunnen de verontreinigingen er namelijk voor zorgen dat de cellen van binnenuit niet meer voldoende gehydrateerd worden, met als gevolg dat de huid niet meer soepel oogt en ook sneller fijne lijntjes en rimpeltjes gaat vertonen. Daar zit helemaal niemand op te wachten tenslotte, hydratatie is key en dat is al vanaf een jonge leeftijd het geval.
Als de huid niet meer goed gehydrateerd is, dan zal de barriere-functie van de huid niet meer goed functioneren, waardoor schadelijke invloeden van buitenaf meer invloed gaan krijgen. Dat kan er voor zorgen dat er puistjes ontstaan, een geïrriteerde huid en de huid kan er dof uitzien, in tegenstelling tot een goed gehydrateerde huid die er vol en stralend uitziet.

De Guerlain Super aqua-cremes zijn verpakt in een stevige, blauwe pot van glas met een schuine deksel. Dat staat misschien leuk, maar ik vind het toch iets minder handig, je kunt nl. niets op de pot zetten....

Bij de pot creme krijg je een spateltje van transparant kunststof, hiermee kun je de creme hygiënisch aanbrengen. Maak het spateltje wel iedere keer goed schoon als je hygiënisch wilt blijven werken. Natuurlijk had het handiger en beter geweest als de cremes in een pompflacon verpakt waren geweest, maar meestal is dit een bewuste keuze van een merk omdat de klanten nu eenmaal liever een (chique) pot hebben.

Guerlain Super aqua - creme / day gel EUR 95,38 (pot 50 ml)
Een zalige frisse gel/creme die je zowel overdag als 's nachts kan gebruiken om de huid diep en langdurig te hydrateren. Perfect voor de normale tot gecombineerd/vette huid, maar ook fijn als het weer vochtig en warm is, zoals momenteel het geval is. De creme-gel is heel zacht en romig, laat een lekker zacht laagje achter op de huid en voelt fluwelig aan. Het is wel echt een gel, maar dan één die veel minder waterachtig aanvoelt als andere gel-cremes, een fijn gevoel. De creme is wel geparfumeerd, het is een frisse, zacht/groene geur die licht bloemig en luchtig ruikt, ik vind het een zalige geur. De day gel heeft een licht matte finish en dat is natuurlijk prettig voor een vette huid!

ingrediënten Guerlain Super-aqua creme day gel met o.a. glycerine, vitamine E en hyaluronzuur
Guerlain Super aqua - creme / day cream EUR 95,38 (pot 50 ml)
Deze versie is meer geschikt voor een normale tot droge huid, mede door de toegevoegde sheaboter, een ingrediënt dat vooral prettig is voor een droge huid. De creme is echt niet vet, maar voelt net iets voedender aan dan de day gel, toch blijft een frisse creme die de huid goed hydrateert. Heb je een echt droge huid (schilferig/rood/gevoelig) dan zul je aan deze creme misschien niet voldoende hebben, je hebt dan naast hydratatie ook voeding in de vorm van oliën nodig. Die zitten dus wel in deze creme, maar niet al te veel! De geur is exact dezelfde als die van de day gel, de finish van de creme is een tikje glimmender dan die van de day gel.

ingrediënten Guerlain Super-aqua creme day cream met o.a. glycerine, shea boter, vitamine E en hyaluronzuur
Guerlain Super aqua - creme / night balm EUR 110,19 (pot 50 ml)
Je kunt de bovengenoemde cremes zowel overdag als 's nachts gebruiken, maar als je overdag liever een dagcreme of BB cream met SPF gebruikt (die zit nl.niet in de day gel en day cream) dan kun je ook kiezen om de huid 's nachts wat extra te hydrateren. Dat kun je prima doen met de Night balm, een kalmerende, vrijwel geurloze romige balsem die vrij licht is na het aanbrengen. Ondanks dat het een balsem genoemd wordt, vind ik het geen extreem voedende creme. Wel is het een lekkere romige creme die minder glad is dan de dag versie, waarschijnlijk doordat er geen siliconen in zit. Siliconen zijn trouwens niet slecht voor de huid, ze zorgen juist voor een beschermend laagje en zorgen vrijwel nooit voor irritatie, al denken mensen soms van wel. Vaak zijn andere ingrediënten de oorzaak, dat kunnen bijvoorbeeld ook natuurlijk ingrediënten zijn.


ingrediënten Guerlain Super-aqua creme night balm met o.a. glycerine, shea boter, kokosolie, vitamine E en hyaluronzuur

van boven naar beneden : Guerlain Super Aqua-creme day gel, day cream & night balm
Guerlain Super aqua - serum / BB + hydra beauty balm EUR 58,34 (tube 40 ml momenteel verkrijgbaar is licht & medium)
Het alternatier voor de day gel of day cream is de Super Aqua-serum BB+Hydra beauty balm, een BB cream die de huid extra hydrateert, beschermt met o.a. een zonnefilter met SPF 25 en de huid egaliseert door de pigmenten. Ik ben een groot fan van de Guerlain Lingerie de Peau BB cream en ik was dus heel benieuwd naar deze versie. Ze zijn echt niet vergelijkbaar, deze Super Aqua BB cream is veel lichter van textuur, heeft een veel lichtere dekking en is een stuk glanzender. Het is een prima BB cream, zeker als je van een natuurlijk resultaat houdt en niet al teveel dekking zoekt. De verpakking is prima, een lange tube met daarin 40 ml BB cream die je prima kunt doseren. Ik heb zelf een normale, vochtarme huid en vind deze BB cream net iets te glanzend en weinig dekkend naar mijn smaak. De BB cream is wel heel voedend, waardoor ik de BB cream ook kan gebruiken zonder eronder een dagcreme te gebruiken. Dat heeft wel een nadeel, aan het einde van de dag lijkt mijn huid de BB cream "op te eten", waardoor er maar weinig dekking overblijft. Het resultaat is dan niet mooi meer, in tegenstelling tot direct na het aanbrengen.
Breng ik echter weer een aparte dagcreme aan voor de BB cream, dan is het (vooral in het begin) echt too much voor mijn huid, nee...dit is niet mijn BB cream! Misschien is deze wel heel erg fijn voor een normale tot droge huid!


ingrediënten Guerlain Super Aqua-serum BB+hydra Beauty Balm
Guerlain Super Aqua-serum BB+hydra Beauty Balm in medium
Tijdens mijn bezoekje aan de Guerlain Spa in het Waldorf Astoria, constateerde de medewerkster dat mijn huid toch wel wat meer vochtarm was dan ik dacht! Ik moest dus zeker meer gaan hydrateren en natuurlijk heb ik daar naar geluisterd. Ik heb de Guerlain Super Aqua-serums weer tevoorschijn gehaald en gebruik die momenteel naast mijn La Mer serum (die ik ook aan het testen ben) en ik zie zeker verschil. De Super aqua cremes zijn ook fijn in gebruik, maar momenteel gebruik ik ze niet meer omdat ik toch kies voor een dagcreme met SPF (van La Prairie). Maar mijn dochter van 17 jaar gebruikt de Day gel wel heel regelmatig, zowel overdag als 's avonds, ze vindt het een fijne creme en haar huid ziet er direct mooier, glanzender en stralender uit als ze de creme gebruikt.

Ik gebruik de producten van deze lijn al een behoorlijke tijd, ondanks dat ik best wat alternatieven krijg van andere merken, kies ik toch heel snel voor de Guerlain Super Aqua-serum of cremes als mijn huid echt toe is aan wat extra vocht. Kortom, ik kan ze echt aanraden! De producten zijn zeker niet goedkoop, maar wat mij betreft toch echt de moeite waard om te overwegen. Je hoeft echt niet alle producten naast elkaar te gebruiken, je kunt ook prima voor 1 of 2 producten gebruiken om de huid wat te ondersteunen. Je koopt de Guerlain Super Aqua producten bij de luxe parfumerie, zoals De Bijenkorf, ICI Paris XL en Parfumerie Douglas.

Gebruik jij in de zomer ook producten om de huid extra te hydrateren? Welke producten zijn bij jou favoriet?
Deel dit artikel
Back to top