Nieuws

Beauty dilemma - vloeibare eyeliner of oogpotlood?

Iedere zondag leg ik jullie een beauty-dilemma of beauty-vraag voor, die kan variëren van een luchtige vraag tot een lastig dilemma. Natuurlijk is het wel het leukste als jullie lezers hierop reageren, tenslotte kunnen we ook veel van elkaar opsteken. Ik deel in dit artikel uiteraard altijd mijn mening of antwoord op de vraag, doen jullie dit dan ook? Wie brengt er eigenlijk geen eyeliner of lijntje langs de ogen aan als je je opmaakt? Volgens mij is dat wel een van de meest gebruikte make-up technieken, maar behoor jij tot team "vloeibare eyeliner" of team "oogpotlood"?

Beauty diliemma
Onlangs sprak ik iemand die vertelde dat ze al minstens 20 jaar lang zichzelf op dezelfde manier opmaakt : altijd met een behoorlijke lijn vloeibare of gel eyeliner. Eyeliner of oogpotlood, volgens mij is dit (met mascara) toch wel het meest gebruikte make-up product, ik heb altijd het idee dat bijna iedereen wel een of andere vorm van eyeliner gebruikt. Soms is dat misschien een subtiel lijntje dicht langs de wimpers met een oogpotlood of wordt het oogpotlood gebruikt om de waterlijn lekker donker te maken (deden we dat niet allemaal in onze puberteit?), maar natuurlijk zijn er ook echte kunstenaars die een prachtige, klassieke eyeliner kunnen neerzetten. Grafische eyeliner, smoky eyeliners, halve eyeliners, hele eyeliners met een mega wing....er is van alles te bedenken. Maar wat voor soort eyeliner gebruik je daarvoor? Je hebt de bekende vloeibare eyeliner (soms in stiftvorm, soms met een fijn penseeltje) en natuurlijk heb je ook ontelbaar veel soorten oogpotlood. Op zich doen ze allebei hetzelfde, maar het effect vind ik toch wel heel anders. Ben jij team "strakke" vloeibare eyeliner of toch team "zachte, smoky" oogpotlood? Of combineer jij beide producten?

Hoe denk ik erover?

Ik hou van allebei, al neig ik volgens mij toch wel iets meer naar team oogpotlood! Ik kan met beide soorten eyeliner prima overweg, een lijntje zetten met een vloeibare eyeliner (liefst in stiftvorm) gaat net zo snel als het trekken van een lijntje met een potlood. Qua keuze kun je beide producten in enorm veel kleuren en soorten vinden, van gewoon zwart tot knalgroen, van diepbruin tot paars....je vindt ze in alle soorten, maten en prijzen. Toch gebruik ik snelller een oogpotlood omdat ik het wat zachtere effect vaak wat mooier vind, ik vind een vloeibare eyeliner in een strakke vorm vaak iets te hard staan bij mij, al ligt het natuurlijk wel aan de complete look van die dag. Ik combineer de beide soorten trouwens ook regelmatig, ik breng nl. nooit vloeibare eyeliner aan onder mijn ogen, dat vind ik echt niet mooi, daar moet het lijntje (als het er al komt) echt wat zachter zijn omdat de look echt veel te hard wordt met een duidelijke, scherpe lijn. Hebben jullie de make-up van Kate Middleton weleens goed bekeken? Zij is prachtig, maar ze gebruikt vaak een te harde lijn onder haar ogen en dat maakt haar ogen naar mijn idee onnodig hard, streng en oud....ik zou het liefst even met een wattenstaafje of kwastje langs dat scherpe lijntje gaan! Haha...dat klinkt heel streng, zo bedoel ik het niet, maar ze kan er dus nog mooier uitzien! Team eyeliner of oogpotlood....zet mij maar in het laatste team, zonder oogpotlood kan ik dus echt niet en zonder eyeliner wel.

even een voorbeeldje van Kate's make-up (ik vind haar verder overigens beeldschoon en schattig, love her!)
In welk team zit jij dit keer? Team eyeliner of team oogpotlood? En hoe breng je dat dan het liefste aan? Welke is jouw ultieme favoriet?
Deel dit artikel
Back to top