Reviews

Hoe hou je jouw vakantie kleurtje vast?

Het is nu zeker nog heerlijk om te genieten van een paar nazomerse dagen en misschien hoor je wel bij de gelukkigen die nog heerlijk op zonvakantie gaan. Toch is de zomer wel zo'n beetje voorbij en maken we ons op voor de herfst, hoe lastig het ook nog is om te geloven op een zonnige dag als vandaag. Misschien heb je wel een lekker kleurtje gekregen deze zomer en wil je dat zo lang mogelijk vasthouden? Ik heb wat tips voor jullie op een rij gezet, lees je even mee?

After sun

Ik denk dat iedereen na het zonnen, in de avond wel een after sun product gebruikt. Ook al heb je jouw huid goed beschermd, dan nog kan de huid warm en "gloeiend" aanvoelen na een dagje strand, dan merk je altijd goed dat de zon eigenlijk niet zo best is voor de huid. Maar ja, als je op vakantie bent, dan wil je natuurlijk ook wel genieten van het mooie weer, strand en zwembad! Tijd voor after sun dus, dat voelt heerlijk verfrissend aan na het douchen. Er zijn heel wat extra verkoelende after suns, dat helpt zeker tegen het branderige gevoel, maar wist je dat plakjes komkommer ook fijn zijn om de huid te koelen? Of pak een vochtige, koude handdoek of washand en leg die op de "warme" plekken, helpt ook best wel.
Vergeet je echt niet goed in te smeren voor het slapen gaan, een after sun hydrateert niet alleen de huid (wat hard nodig is na een dag zon & warmte). Maar een goede after sun zorgt er  ook voor dat de aangemaakte melanine (ofwel pigment) in de bovenste huidcellen blijft zitten waardoor de kleur langer en beter zichtbaar blijft. Er zijn tegenwoordig ook steeds meer after sun producten die er speciaal op gericht zijn de schade die overdag is ontstaan te repareren, vaak doordat er anti-oxidanten aan de producten zijn toegevoegd.

Blijven smeren is nodig!

Als je dan weer thuis bent in het bewolkte Nederland, dan wil je jouw kleurtje misschien wel graag houden, maar aan de andere kant ben je misschien minder gemotiveerd om after sun te blijven gebruiken. Ik doe het trouwens zelf wel, ik blijf mijn after sun van Lancaster regelmatig gebruiken na de vakantie. In de eerste weken gebruik ik deze iedere dag, daarna bouw ik het af en wissel ik af met een lekker body cream of body lotion. 

Douche met een lekkere olie en vermijdt uitdrogende producten

In de zomer douche ik liever dan ik in bad zit en meestal staat de temperatuur van de douche niet zo hoog, dat is wel belangrijk omdat dit de huid kan uitdrogen en dat wil je niet. Kies om jouw kleur vast te houden liefst voor een niet uitdrogend doucheproduct, zoals een douche olie. Die van Rituals verandert van olie in een schuim en dat is heel fijn, persoonlijk vind ik de geur niet zo heel erg lekker, maar dat is heel persoonlijk. Nivea heeft ook fijne douche-olie die niet zo duur zijn en prima hun werk doen, een fijne lichaamsscrub op oliebasis is ook een aanrader. Je hoeft niet bang te zijn dat je de bruine kleur eraf scrubt, de pigmenten zitten in de huidlaag die je niet weg kunt scrubben.


huidolie is ook geweldig om de huid te voeden en glanzen
Glans, subtiele glinsters en bronzers accentueren een gebruinde huid

Het heeft niet zoveel te maken met het vasthouden van een kleurtje, maar met een fijne body-olie op jouw lichaam lijk je altijd veel bruiner. Glans is belangrijk, zeker in de zomer als we meer blote huid laten zien. Er zijn veel, droge oliëen die een mooie glans geven, soms nog met wat fijne extra glitters voor een extra zomers effect. Kortom, ga je naar een feestje of etentje bij maanlicht, smeer dan wat olie op jouw blote huid en je accentueert direct jouw kleurtje. 
Natuurlijk wil je de kleur in jouw gezicht ook accentueren, dat kan heel goed met een vleugje vloeibare bronzer of (niet te lichte) highlighter. Een poederbronzer is voor mij altijd onmisbaar, zowel in de zomer als in de winter, maar als ik wat donkerder ben dan kies ik wel een andere tint en mag er ook wel meer glans te zien zijn.

onmisbaar voor een glowy, bronzy look
Wat doe jij om jouw kleurtje bij te houden als je van vakantie terugkomt? Wat is jouw favoriete after sun en wat is jouw wondermiddel bij een oververhitte huid?
Deel dit artikel
Back to top