Blogs & Editorial

Editorial - teveel schoenen?

Vraag een vrouw nooit hoeveel paar schoenen ze heeft, grote kans dat het antwoord wat je krijgt niet klopt of ze zegt zoiets als "te weinig". Of is dit alleen het geval met de vrouwen waar ik mee omga, die hebben namelijk allemaal een behoorlijke schoenenverslaving. Toch zie je ze nog wel eens, vrouwen die jaar in, jaar uit dezelfde schoenen lijken te dragen, kopen die dan iedere keer weer een nieuw paar van hetzelfde model? Ik vind het onbegrijpelijk, maar misschien snappen die vrouwen weer helemaal niets van mijn fascinatie voor veel schoenen....

Gisteren plaatste ik weer eens een bestelling bij Zara, ik kon nog wel wat leuke spullen gebruiken als ik op vakantie ga en ja hoor, daar verdween weer een paar zwarte sandaaltjes in mijn winkelmandje. Nu waren ze wel heel erg afgeprijsd, maar toch...ik had ze natuurlijk niet echt nodig. De schoenen stapelen zich inmiddels echt op bij mij thuis, want hoe vaak ik ook door mijn kasten heen ga en oude schoenen weg doe, het lijkt wel of er toch steeds meer bij komen. Ik weet wel hoe dat komt trouwens, ik koop nl. vrij klassieke modellen die je zelfs na een paar seizoenen nog kan dragen en omdat ik zoveel verschillende paren heb, slijten ze natuurlijk ook niet. 

op de wishlist, liefst met zwarte details trouwens i.p.v. bruine, misschien in Italië?

Meestal draag ik de schoenen die ik koop direct na aankoop heel vaak, soms wel meerdere keren per week en dan komt er weer een nieuw paar binnen die mijn nieuwe favorieten worden en gaan de andere weer netjes in de doos. En zo blijft het gaan, ik moet dan soms heel bewust het "oude" paar er weer eens bij gaan pakken, anders voelen die zich misschien wel verwaardloosd? Wat een drama's spelen zich er toch af bij mij....En dan heb ik het niet eens over al die schoenen die door het huis zweven, ik schop ze natuurlijk ook uit waar het dan toevallig uitkomt, zo staan er momenteel Valentino's bij de badkamer en liggen er 6 paar slippers bij de trap naar boven, vind mijn man ook erg leuk!

Hoe stom is het eigenlijk, ook ik deed vroeger rustig een heel seizoen met een paar schoenen en ik werd daar echt niet ongelukkig van. Juist niet, doordat je geen (of in elk geval minder) keuze had hoefde je er ook niet over na te denken, gewoon aantrekken en gaan. Waarom dan toch zoveel schoenen? Omdat het kan waarschijnlijk, niet omdat ik ze nodig heb, maar wel omdat ik ze leuk vind. Het is natuurlijk het toppunt van materialisme, iets kopen omdat je het wilt en niet omdat je het nodig hebt, maar wat mij betreft mag dat gewoon, ik koop schoenen en iemand geeft zijn geld liever uit een verre reis. Of die koopt alleen schoenen als zij ze nodig heeft en kiest dan simpelweg voor haar favoriete paar, niets mis mee!

Nu ben ik wel benieuwd of jullie ook zo'n schoenenfascinatie hebben? Kan jij tellen hoeveel paar schoenen je hebt en wat jouw favorieten zijn? Ik durf niet zo goed te tellen en al helemaal geen video op te nemen van mijn schoenenstash...

Fijne week allemaal,

XXX
Deb

Deel dit artikel
Back to top