Nieuws

Eerste indruk Chanel Vitalumiere Loose powder foundation

Helemaal in het begin van mijn beautybloggersloopbaan was het helemaal hip en in, losse (minerale) foundation in poedervorm. Het was het wondermiddel voor iedereen die hield van een egalere huid met een natuurlijke finish, toch hield de populariteit niet echt aan. Toch brengt Chanel nu ook een losse foundation in poedervorm uit, inclusief schattig kabuki-kwastje en een innovatieve verpakking. Kijk je even mee naar mijn eerste indruk & korte review van de Vitalumiere Loose Powder foundation?

De nieuwe Loose Powder foundation behoort in de Vitalumiere familie die bestaat uit een aantal totaal verschillende foundations die toch een aantal gelijkenissen hebben. Ze maken de huid nl. altijd mooier en egaler, zonder een maskereffect of een zwaar gevoel, ook beschermen ze allemaal tegen de zon. Er waren al twee vloeibare varianten (Vitalumiere Aqua & Vitalumiere Fluide), een compact variant (Vitalumiere Aqua Compact) en een vaste poederfoundation (Vitalumiere Compact douceur). Nu is er dus ook een losse poeder variant, net zo hip en happening als zeg maar 5 tot 7 jaar geleden. 

Losse poeder, het is prachtig, maar niemand zit te wachten op onhandige verpakkingen die ervoor zorgen dat de poeder eerder op de toilettafel dan op de huid terecht komt. Chanel heeft goed nagedacht over de verpakking, de poeder zit in een potje met een elastisch gaasje over de poeder gespannen. Op die manier kun je de (bijgeleverde) mini kabuki vrijwel zonder te knoeien voorzien van wat poeder. Ik zal je zo nog wat foto's laten zien!

Vitalumiere Loose Powder Foundation heeft 5 geheimen:

  1. Een poeder? Een vloeibare foundation? Het is het allebei!
  2. Een stralende, zachte en gladdere huid is geen probleem meer!
  3. De magische mini-kabuki
  4. De simpele applicatie techniek
  5. Ruim palette aan kleuren De Chanel Vitalumiere range inclusief Le Blanc de Chanel
Naast de introductie van de nieuwe Loose Powder foundation, heeft Chanel ook een aantal nieuwe blushes uitgebracht, opnieuw gebakken poeders die prima zijn, maar toch hoop ik dat Chanel na een aantal jaar deze ook eens goed gaat vernieuwen, dat verdient het assortiment wel.

Joues Contraste nr. 80 Jersey EUR 39,00 (limited edition)

Joues Contraste nr. 170 Rose Glacier EUR 39,00

Dat hebben ze wel gedaan met de vernieuwde basis Le Blanc de Chanel, een echt cultproduct dat al jaren bestaat. De iets verlichtende/oplichtende basis maakt iedere huid direct frisser en is een prima basis voor de verdere make-up! Maar je kunt de basis ook mengen met foundation, als highlighter gebruiken en er zelfs donkere kringen wat mee oplichten. De extract van hazelaar zorgt voor een verfijning van de poriën, mica en silica poeders en zoethoutextract geven een matterende finish en een hydraterend complex houdt de huid mooi en glowy.


Le Blanc de Chanel EUR 42,00 pompflacon 30 ml


Op naar mijn eerste indruk! Ik heb de Chanel Vitalumiere Loose Powder foundation een keer of drie getest, misschien niet lang genoeg voor een echte review, maar zeker wel voor een eerste indruk...of moet ik zeggen, derde indruk?

Vitalumiere loose powder foundation EUR 65,00 inclusief mini-kabuki kwastje, verkrijgbaar in 5 tinten, er zit 10 gram in het potje. Je draait als eerste het potje even om als het deksel er nog op zit en tikt tegen de bodem om het poeder los te maken.

Vervolgens zie je poeder op het "netje" zitten, wellicht ook wat tegen de deksel, maar veel poeder is dat nooit. Het poeder blijft netjes zitten tegen het netje aan, met de mini-kabuki (die heel zacht, toch stevig en compact is) kun je voldoende poeder opnemen voor een eerste laagje.


zonder foundation

met een laagje Vitalumiere Loose powder foundation in de kleur nr. 40

Op deze foto zie je de voor-en nafoto even naast elkaar, de poederfoundation maakt mijn huid zeker egaler, de finish is mooi natuurlijk

Begin met aanbrengen altijd bij het midden van het gezicht en werk dan naar buiten, de meeste dekking wil je meestal toch in het midden van het gezicht. Je zet de kabuki op de huid en maakt kleine draaiende bewegingen richting zijkant van het gezicht

Met een klein beetje poeder zie je al een mooi, duidelijk effect, de huid lijkt vooral gladder, egaler en lijkt een soft-focus effect te hebben ondergaan. Ik hou wel van dit resultaat! Toch ben ik niet onverminder enthousiast, omdat de poeder toch wel een tikje poederachtig voelt en oogt, al is het misschien minimaal. Mijn huid is vochtarm en nu in de zomer voelt de poeder iets te droog aan, een vloeibare of compact foundation is voor mij meer geschikt. Maar daarentegen blijft deze foundation wel de hele dag mooi zitten en zal deze niet extra gaan glanzen of van mijn gezicht af glijden, ook niet in de warmte van de zomer. Toch wel een optie dus als jouw huid soms de neiging heeft om wat meer te glanzen dan gewenst.

Ik heb drie kleuren om te laten zien, alleen de allerlichtste (nr. 10) en de allerdonkerste (nr. 50) niet, de rest zie je op de foto. Ik vind de kleuren wat aan de lichte kant, meestal is nr. 40 voor mij goed maar iets aan de donkere kant, nu juist wat lichter van tint. Iets wat goed op te lossen is door een beetje bronzer of Les Beiges de Chanel aan te brengen, gaat prima!

v.l.n.r. nr. 20, nr. 30 & nr. 40 Chanel Vitalumiere Loose Powder foundation

ingrediëntenlijst Chanel Vitalumiere Loose powder foundation SPF 15 - er zitten zeker mineralen in deze poederfoundation maar ook talk, squalane, vitamine E, hyaluronzuur en parfum.

De combinatie met Le Blanc de Chanel en de losse poederfoundation is een hele goede, maar ook zonder de basis blijft de poeder goed zitten. Vooral het licht matte effect blijft de hele dag en natuurlijk blijft de dekking goed behouden, ook aan het einde van de dag.

Chanel Vitalumiere Loose Powder foundation SPF 15 (ook wat zonbescherming, mits je voldoende poeder aanbrengt) kost EUR 65,00 en zal vanaf 11 augustus 2014 te koop zijn (de datum is altijd onder voorbehoud) en blijft in het vaste Chanel assortiment. Het is heel fijn dat er direct een fijne kwast bij de foundation verkocht wordt, ik vind het alleen jammer dat er geen handige tasje of bedacht is voor deze combinatie. Daarnaast moet er natuurlijk ook een soort navulverpakking komen, zodat je niet iedere keer een nieuw kwastje hoeft te kopen...is op zich namelijk niet nodig, wassen moet je de kwast toch regelmatig.

Ben jij (nog) fan van losse poederfoundation? Ga je deze versie van Chanel misschien toch eens proberen?

Deel dit artikel
Back to top