Blogs & Editorial

Fotoblog deel 2 - Chianti & The Mall

We zijn nu al een paar dagen in Toscane, wat een mooie omgeving is het hier en wat hebben we geluk met het prachtige weer! Het was hier de laatste weken behoorlijk slecht weer en sinds dat wij er zijn is het geweldig, wat een geluk. In deze fotoblog laat ik je de foto's zien van twee dagen, de rest volgt in het derde deel! Kijk vooral mee naar foto's van The Mall!

Arezzo is een stadje op zo'n 40 minuten rijden van ons hotel, het is een charmant stadje met mooie oude gebouwen die bovenop de heuvel staan, je moet er behoorlijk klimmen! Maar het wordt beloond met een ijsje op de Piazza!

De Piazza Grande is, samen met andere locaties in Arezzo, ook bekend van de film Vita est Belle/Life is beautiful van Roberto Benigni. Je kunt er ook een rondleiding krijgen langs de locaties.

Helemaal bovenop de heuvel is een park met Middeleeuws fort, Sem en Bo vonden het maar warm! Niet gek, het was meer dan 32 graden en dan klimmen valt niet mee.

Grappig ook dat het plein helemaal schuin loopt, laat dus niet per ongeluk iets vallen.....het rolt helemaal naar beneden.

Ik was vergeten een elastiekje mee te nemen, niet handig als het zo warm is en ik mijn haar los had, snel even Sephora binnen voor een haarklem (elastiekjes hadden ze niet). Dit was trouwens een prachtige winkel! In dezelfde straat vind je ook nog een Kiko en een andere mooie parfumerie met o.a. Pupa & The Balm

In Arezzo zie je nu veel bijzondere kunstwerken, zoals een schedel gemaakt van stofzuigerslangen en in de straten hangen beelden met paraplu's zoals Mary Poppins.

In het hotel aangekomen wilden we lekker nog even zonnen en zwemmen, maar na een tijdje begon het flink te onweren. Deze avond konden we dus niet buiten eten, maar de tiramisu smaakte er niet minder om....jum!

De volgende ochtend zag je de mist van de regen nog hangen, maar nu een uurtje was alles weer helder in de Chianti vallei, het ziet eruit als een plaatje zo met de infinity pool!

Dit is het deel van het hotel dat wordt gebruikt als feestruimte voor huwelijken en andere feesten, die worden hier heel regelmatig gehouden. 

Deze ochtend was het weer perfect om te zonnen, tennissen en zwemmen in het water, we moeten natuurlijk wel een beetje bijbruinen...ook al doe ik dat in de schaduw.

Lekker, verse bruschetta met zalige tomaat en basilicum, een perfect lunchhapje. De zwembadbar bij het hotel heeft een behoorlijk uitgebreide lunchkaart, in tegenstelling tot het ontbijt dat een beetje tegenvalt als je het vergelijkt met lunch en diner. Ach ja, je kunt niet alles perfect hebben.

's middags gingen  we naar The Mall, het meest bekende luxe outlet center van deze omgeving met werkelijk prachtige winkels van Dior, Tom Ford, Valentino, Saint Laurent, Tods, Prada en Gucci. Ben je in de buurt en hou je van designer items, dan mag je dit echt niet missen, ge-wel-dig!

Winkels vol met kleding, schoenen, accessoires en zonnebrillen in hoeveelheden die je ergens anders amper ziet. De prijzen zijn waanzinnig, minstens 50 % korting op de oorspronkelijke winkelprijzen maar vaak krijg je daar ook nog eens korting op. Zo vind je soms schoenen die afgeprijsd zijn van 1.250 euro naar 75.....al moet je wel geluk hebben dat je een geschikte maat hebt. Het zijn allemaal oude collecties, van de vorige wintercollectie tot collecties van 2012, maar het is echt geweldig om een paar uurtjes rond te neuzen.

De merken hebben elk hun eigen winkel, alles ziet er werkelijk keurig uit en in de meeste winkels is het behoorlijk rustig. Natuurlijk is er overal airco en kun je tussendoor ook wat eten en drinken, o.a. in het Gucci caffe. Meer informatie en het adres vind je hier : www.themall.it

Natuurlijk kon ik een zonnebril van Tom Ford niet weerstaan, net zoals mijn tweede paar Tom Ford schoenen....een paar basic zwarte pumps die ik echt nodig had.....

's avonds zijn we gaan eten op het plein in Greve in Chianti, echt in het hart van de Chianti streek en alleen maar te bereiken via een slingerende weg door de bergen. Het viel ons een tikje tegen, heel gezellig was het pleintje niet en ook de restaurantjes vielen er tegen. Had ik maar naar tripadvisor moeten luisteren, het restaurant dat aangeraden werd hebben we overgeslagen...niet slim!

Dit was wel gezellig, een concert bij de kerk toen het donker begon te worden, als je ervan houdt is dit natuurlijk ultiem!

Ik hou van dit soort winkels, met bijzondere pecorino kazen die hier in de buurt worden gemaakt, die winkels loop ik het liefst allemaal in!

 
Inmiddels zijn we ook al naar Florence geweest, een stad die we allemaal geweldig vinden en daarom gaan we er vandaag zeker nog een keer heen. Morgen gaan we dan richting Duitsland, waar we een dagje naar Europa park gaan, natuurlijk zie je daar ook nog foto's van!
Deel dit artikel
Back to top