Blogs & Editorial

Fotoblog deel 4 - dwars door Europa

Afgelopen maandag kwamen we weer veilig en wel terug van onze (korte) vakantie, home sweet home! De vakantie was vrij kort, dat kwam vooral omdat het druk was op de zaak van mijn man, maar ook omdat we in de herfstvakantie opnieuw op vakantie gaan naar Orlando. Jullie hebben nog wat foto's tegoed van onze laatste vakantiedagen in Italië en Duitsland, misschien hebben jullie nog iets aan mijn tips en ideetjes?


Sem was het eerst niet helemaal eens met de manier van brood eten in Italië, want er was geen kruidenboter bij? Inmiddels is hij helemaal gewend aan de lekkere olijfolie die je met een beetje peper nog lekkerder maakt. Gek trouwens dat het brood in Toscane helemaal zoutloos is, vreemd!

We gingen opnieuw naar Florence, op de vrijdag dat wij er nu waren was het opvallend rustiger dan donderdag, er waren vooral veel minder bussen vol toeristen. Dat maakt het net iets makkelijker om rond te kijken en wat foto's te maken.

Standaard vakantiefoto met de familie bij het Palazza Vecchio, Florence is helemaal een zeer fotogenieke stad zeker als het zulk mooi weer is, alles is mooi!

Is er ergens een kerk of cathedraal, dan moeten Sem en ik even naar binnen, vinden we altijd reuze interessant. Nu viel de Duomo een beetje tegen omdat het er veel te druk was en je maar een klein gedeelte kon bekijken. Er zijn wel tours trouwens, maar daarvoor moet je een kaartje kopen en de rijen zijn niet mals. Ik geloof dat je ze ook van te voren kunt kopen op internet, maar dat weet ik niet zeker. 

Heb je Inferno van Dan Brown gelezen? Daar spreekt Robert Langdon regelmatig over dit schilderij van Domenico di Michelino waar de Florentijnse dichter/schrijver Dante Alighieri met Divina Comedia staat, apart om al die dingen nu in het echt te zien.

De koepel is geweldig beschilderd, maar er staat eigenlijk ook een aantal zeer gruwelijke dingen op, vooral in het deel van de hel...daar wordt je niet vrolijk van, maar dat was natuurlijk juist de bedoeling!

Ook apart, een 24 uurs klok die uniek was voor die tijd!

De losstaande toren naast de Santa Maria del Fiorre cathedraal (de Duomo) kun je ook beklimmen, hebben we maar niet gedaan, veel te warm!

Deze deuren van het Baptisterium zijn ook belangrijk in het boek Inferno, wisten jullie dat het replica's zijn van de bronzen deuren? De rivier Arno kan weleens uit zijn oevers treden en na de laatste overstroming hebben ze toch bepaalde dingen maar naar een veiliger oord gebracht!

Zomaar een straatje in Florence, het is allemaal prachtig, sfeervol, mooi en netjes! 

Dit is een mooi warenhuis, de beautyafdeling van La Rinascente is de moeite waard, maar ook de verdiepingen boven zijn interessant, met bijvoorbeeld de meer betaalbare lijn van Valentino, Versace en Roberto Cavalli.

Drankje doen op het plein van de republiek, een virgin mojito voor Bo en een Aperol Spritz voor mij, van 10 euro per stuk, dat wel! Beetje overdreven hoor!

Op weg naar het restaurant zag ik deze schattige Borsalino winkel, een merk dat bekend staat om zijn prachtige, unieke en klassiek hoeden, helaas was het net dicht.

Op naar Osterio Vecchio Vicolo, in een straatje vlakbij de Ponte Vecchio. Een leuk restaurantje in een half open zaakje waardoor het lijkt alsof je op een terrasje zit, waar je heerlijk kunt eten voor een behoorlijk lage prijs. Daar ging het ons niet om bij het kiezen van dit restaurant, we willen alleen graag goed eten en dat kun je hier. Dit was het voorgerecht met Toscaanse specialiteiten, ik was vooral fan van de uitjes in balsamico.

Mijn hoofdgerecht was hemels, dikke pasta met pittige saus en enorm veel zeevruchten, echt zalig en een grote aanrader. De pizza's waren ook fijn!

Zondsondergang bij de Ponte Vecchio is iets waarvoor mensen de hele wereld afreizen, het is er dan ook heel druk maar het is de moeite waard, prachtig mooi.

Dit is de Ponte Vecchio van de andere kant, op de brug vind je vooral juweliers en de winkeltjes steken soms buiten de brug uit, heel apart. Boven de winkeltjes loopt de Vassari gang....via deze gang liep de Medici familie van hun paleis naar hun werk in de Palazzo Vecchio, remember Inferno?

Dag, mooie Villa La Palagina!!! Deze gele villa zie je al van heel ver liggen en is echt de moeite waard om even langs te gaan, je kunt er dus ook heel fijn lunchen. Hou wel even rekening met de B-weg die je moet nemen om er te komen, voorzichtig rijden want de stenen vliegen er om je oren.

Op de terugweg reden we door Zwitserland, een doodstil land met weinig verkeer en mensen, maar oh wat is het er mooi! Gelukkig hadden we redelijk goed weer, al vielen er soms wat regendruppels uit de wolken die op de bergen hingen.

Deze had Sem wel willen meenemen! Leuk zo'n mega Lego mannetje voor in zijn kamer!

De laatste twee dagen brengen we door in dit "gesundheitsresort" in Freiburg, omdat we nog een dagje Europa park gaan doen de volgende dag! Dit is trouwens ook een perfecte locatie voor een tussenstop, precies halverwege Nederland en Toscane. Het Dorint hotel Freiburg ligt maar 3 kilometer van de snelweg en ligt heerlijk rustig in het bos.

De volgende dag ging ik met Bo en Sem naar Europa park, een mega pretpark dat bestaat uit verschillende landen, het was echt heel erg leuk!

En het was er heel warm die dag, meer dan 30 graden en dan kun je best wat water gebruiken......

...zoiets ongeveer? Ze waren dus allebei helemaal doorweekt, maar gelukkig ook zo weer opgedroogd en dus deed Sem het later nog even over!

Het park is prachtig aangekleed, er zijn attracties voor alle leeftijden dus ook voor de kleintjes die bijvoorbeeld in leuke waterspeeltuintjes kunnen spelen. Voor de die-hards zijn er natuurlijk ook veel achtbanen en andere enge dingen!

Wat mij opviel....er was enorm veel en lekker eten te vinden in alle restaurantjes en de prijzen zijn behoorlijk redelijk in vergelijking met andere pretparken. Wat dacht je van een lekker broodje gyros voor EUR 3,50? Of een broodje versgerookte zalm voor EUR 5,00? Heel wat lekkerder dan het eten in Disneyland Parijs bijvoorbeeld, dat mag wat echt wel anders.

Of een lekkere ijskoffie?

Nee, dan een fijn aarbeientaartje....lekker smikkelen hoor, Sem!

Laatste dagje, ontbijt in het hotel met een omeletje, bakje fruit en een vrolijke cappucino!

Terugrijden via Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en België....we hebben dus half Europa gehad! Sem heeft weer wat landen van zijn lijstje afgestreept! En gelukkig is het bij ons om de hoek ook mooi weer en dat uitzicht is toch ook best mooi?

Weer thuis, Emo dook gelijk op mijn schoot en bleef daar de hele avond liggen. Ondanks dat ze goed verzorgd zijn door oppas Roy, vinden ze het toch altijd heel fijn als wij er weer zijn.

Dat was me een reisje wel, we hebben heel wat kilometers gereden en behoorlijk wat van Europa gezien! Ik wilde weer eens rijden in plaats van vliegen, maar ik geloof dat we er toch weer een beetje van genezen zijn, volgende keer pakken we toch weer het vliegtuig. Nu gaan we de volgende vakantie naar de USA, dus hebben we geen keuze maar ook binnen Europa zullen we weer gaan vliegen, het scheelt toch weer heel wat files en vertragingen. Het enige nadeel is dan weer het inpakken van de koffers, je kunt natuurlijk altijd veel meer meenemen als je met de auto gaat.....het valt ook niet mee! 

Ben jij inmiddels ook weer terug van vakantie of moet je nog gaan?

Deel dit artikel
Back to top