Nieuws

Tips om mooi oud te worden - start vroeg met een goede verzorging

Als 40+ beautyblogger krijg ik regelmatig vragen over welke huidverzorging je het beste kunt gebruiken als je wat ouder bent. Nu laat ik jullie regelmatig fijne producten zien die hierbij kunnen helpen, maar ik heb nog wel wat andere goede tips die ik graag met jullie wil delen. Tenslotte komt er best meer kijken als je mooi en gezond ouder wilt worden dan af en toe een potje creme of serum smeren, wondermiddelen zijn er nu eenmaal niet, het is vooral een kwestie van discipline en aandacht geven. Vandaag mijn eerste tip : begin al op jonge leeftijd met een goede (huid)verzorging!

Mimi Weddell - model en actrice uit de USA (bron foto)
Persoonlijke hygiëne

Het goed verzorgen van de huid begint al op jonge leeftijd, al valt het dan meer onder een goede persoonlijke hygiëne dan onder huidverzorging. De huid van een baby is natuurlijk de ultieme huid, vrijwel altijd vlekkeloos en perfect, maar je moet er wel goed voor zorgen en dat doen de meeste ouders dan ook, niets is goed genoeg. Er worden speciale, veilige producten gebruikt, uitgebreid gebadderd en gesmeerd, zodat het babyhuidje ook babyzacht blijft. Gek genoeg, laten de meeste ouders dit verwennen en verzorgen los naarmate hun kids ouder worden. Zonde natuurlijk, want ook daarna is het belangrijk de huid goed te blijven verzorgen, al is het maar door deze van jongs af aan goed te beschermen tegen de zon en de huid extra te beschermen met een creme als het nodig is. Gebruik ook bij kinderen geen uitdrogende producten en kies het liefst voor milde producten speciaal voor (jonge) kinderen, zo houden ze een gezonde huid! Zijn er huidproblemen? Aarzel dan niet om advies te vragen aan een expert en pas de verzorgingsproducten aan, er zijn tegenwoordig heel veel fijne verzorgingsproducten die helpen bij huidproblemen en meer ellende voorkomen.

Huidverzorging
Rond de puberteit begin je dan misschien met "echte" huidverzorging, dat is ook het moment dat je er wat meer bewust mee bezig bent! Doe dat dan ook, een goede, passende huidverzorging is een must! Dat hoeft zeker niet ingewikkeld en duur te zijn, in principe heb je voldoende aan een milde reiniger, hydraterende creme en zonbescherming als je een normale huid hebt. En bij problemen moet je echt niet aarzelen een expert als een huidtherapeut in te schakelen, dat scheelt soms echt jarenlange frustratie en veel geld!
Je kunt tot je 25e prima uit de voeten met eenvoudige, kwalitatief goede producten die niet al te duur hoeven te zijn. Ik gebruikte als tiener al snel fijne merken als Lancaster, Biotherm en Chanel, vooral omdat ik een tante had die bij Douglas werkte, via haar kreeg ik korting op mijn aankopen en ze bracht ook weleens samples mee. Maar ik investeerde mijn zakgeld of verdienste uit bijbaantjes ook vrij vroeg in huidverzorging en make-up, gewoon omdat ik het leuk en interessant vond. En ik heb nooit echt heel goedkope producten gebruikt (zoals huismerken een drogisterij of producten van de markt), ik hield en houd nu eenmaal altijd al van luxe merken, noem het een onschuldige afwijking! Maar ik heb niet de illusie dat de duurdere merken ook echt zullen zorgen voor een mooiere huid dan minder dure merken, het gaat tenslotte om de ingrediënten en de zorg die je eraan besteedt.
Want dat is misschien wel het meest belangrijke, je moet altijd, consequent bezig zijn met het goed verzorgen van de huid, 24/7, 365 dagen per jaar en gedurende de rest van je leven! Dat klinkt als een opgave, maar dat is het voor mij helemaal niet, het is gewoon onderdeel van mijn leven, de dag begint en eindigt met het goed verzorgen van mijn lichaam, waaronder de huid van mijn gezicht. Het kost wat tijd, maar dat is echt met alles het geval, van het kijken naar jouw favoriete soaps tot het wandelen met de hond. En ik geloof absoluut dat de investering in tijd en moeite uiteindelijk uitbetaald, al zijn garanties nooit echt mogelijk.

Als je net zo oud bent als ik (44 jaar om precies te zijn) of misschien wel ouder, dan heb je natuurlijk niets meer aan deze tips! Maar je kunt de tips natuurlijk wel weer delen met jouw kinderen, neefjes en nichtjes, leerlingen of andere jonge mensen om je heen. Ze zullen je zeker dankbaar zijn later, al zullen ze je misschien nu weleens een bemoeial of oude zeurpiet vinden. Dat is bij mijn kids ook het geval, het hoort er gewoon bij, maar toch ben ik ervan overtuigd dat goede tips zeker zullen blijven hangen!

Binnenkort nog meer tips om mooi oud te worden, waaronder de gouden tip: stop met roken (of begin er niet aan)! En sta bij het zien van rimpeltjes en vlekjes ook even stil bij het feit dat het een voorrecht is om ouder te worden, niet iedereen heeft dat geluk.

Deel dit artikel
Back to top