Reviews

MAC Look in a box face kit : all about beige - swatches, review & look

Ik had mij voorgenomen om niets van de MAC Look in a box collectie te kopen, omdat ik echt, echt, echt niets nodig heb! Maar ja, toen ik zondag in de Bijenkorf in Amsterdam de spullen in het echt zag liggen ben ik toch gezwicht! Ik nam de Face kit : all about beige mee, niet voor mezelf trouwens maar voor jullie! Jullie willen toch wel een review zien? Vooruit dan maar, ik heb mij maar even opgeofferd! Haha...nee hoor, ik was zelf ook nieuwsgierig naar het palette, kijk je mee?

Er zijn twee varianten van de Face kit, deze All about beige en een koelere variant die All about plum heet, beide palette's kosten EUR 55,00 per stuk en zijn nog te vinden bij de MAC counters bij De Bijenkorf.
Om het palette zit een kartonnen sleeve/omslag met daarop een foto van de producten en een model dat de look draagt. Je kunt het er zo afschuiven en daaronder vind je dan het mat-zwarte palette met letterprint. Op de achterkant kun je lezen dat er 6 oogschaduws, 2 powder blushes en 2 amplified creme lipsticks in het palette zitten, samen met een dubbel kwastje, ook vind je hier de ingrediëntenlijst van de producten.


Het palette is ongeveer 10 bij 20 centimeter groot en 1 centimeter dik, het is gemaakt van kunststof (als ik het goed zie) en voelt een beetje rubberachtig aan. Je voelt de letterprint ook zitten, het palette ligt fijn in de hand, juist omdat het wat stroever is.

Over de hele breedte van het palette vind je een duidelijke spiegel, de lipsticks zijn door een plastic dekseltje beschermd van eventuele losdwarrelende oogschaduws of blushes. Je klapt het simpelweg open als je de lipsticks wilt opbrengen en weer dicht als je de oogschaduws gaat gebruiken of het palette gaat opbergen.


Het kwastje dat erbij zit heeft twee uiteinde, aan de ene kant vind je de 275 shader brush waarmee je de oogschaduws goed kunt opbrengen en aan de andere kant vind je de 316 lip brush die heel fijn is om de lipsticks op te brengen. Natuurlijk kun je ook andere kwastjes gebruiken, maar als je alleen dit palette bij je hebt, dan kun je in elk geval de producten opbrengen.

Zes oogschaduws in tinten die goed bij elkaar passen en een neutrale, basic look opleveren die mooi zal staan bij vrijwel iedereen. Ik vind de oogschaduws allemaal vrij hard en stevig overkomen, ze laten lastig poeder (en dus) kleur los, je hebt meerdere laagjes nodig voor een mooi effect. Dit is zeker een nadeel van het palette, de oogschaduws vallen echt wat tegen, al is de pigmentatie en houdbaarheid wel goed. Het opbrengen gaat dus wat lastiger dan normaal bij MAC oogschaduws.

v.l.n.r. Light study (mat), Honesty (lustre) & Sable riche eye (frost) shadows

v.l.n.r. Rocket girl (frost), Plum ember (satin) & Cocktail black (satin) eye shadows

Bij het maken van de look heb ik alle oogschaduws gebruikt, al heb ik over Light study nog wat Ricepaper (niet in dit palette) aangebracht, ik vind Light study veel te koel en licht in combinatie met de andere, warmere tinten. De finish van Light study is ook wat "chalky" of krijtachtig, dat is zeker niet mijn kleur. Op zich kan ik met de andere oogschaduws goed uit de voeten, al blijft Honesty wel wat lastig zitten.

als liner heb ik mijn favoriete eye kohl Teddy van MAC gebruikt, de mascara is de Grandiose mascara van Lancome.

De blushes in het palette zijn mooi en fijn, Love & Laughter is een perzikkleurige blush met gouden shimmers die behoorlijk op NARS Orgasm lijkt, echt erg mooi! Liberating is een lichte bronzing poeder, die je zowel als bronzer als blush kunt gebruiken, de kleur is niet te donker, ook niet voor een lichtere huid. Op mijn huid valt deze wel een beetje weg, maar als blush gaat het nog wel. De kwaliteit van de blushes is prima, al zijn deze ook een tikje aan de harde kant.

links Live & laughter en rechts Liberating blush

In het palette vind je creme lipsticks met een amplified finish, in een vrij lichte tint (What's haute?) en een mooie koraaltint (Modern Wow!). Ik ben eigenlijk nooit fan van lipsticks in een palette (al zijn er uitzonderingen) omdat ze vaak te droog zijn en niet zo'n mooie finish geven. Dat is helaas ook het geval bij deze twee kleuren, op de swatches op mijn arm zien de kleuren en mooi uit, maar op mijn lippen vind ik het effect niet zo heel mooi, al is Modern Wow! toch wel een prima kleur.

links What's haute? en rechts Modern Wow!

MAC What's Haute? lipstick

MAC Modern Wow! lipstick

De Face kit : all about beige is op zich niet zo verkeerd, de kleuren van de producten zijn mooi voor een neutrale, rustige look die je eventueel wat donkerder kan maken door wat meer Cocktail black toe te voegen. De kwaliteit is niet slecht, maar er zijn fijnere oogschaduws en lipproducten te vinden in het assortiment van MAC, maar die zitten weer niet in zo'n handig alles-in-één palette. Het is dus zeker geen miskoop, want het is gewoon een fijn en handig palette, maar een echte musthave is het nu ook weer niet. Ik zou dit palette gerust meenemen tijdens een weekendje weg of een vakantie, maar dan neem ik als extra wel een mooie lipstick mee, dat maakt het dan net iets meer af. Oh ja, vergeet ook geen blushkwast mee te nemen, die zit er ook niet in. Je vindt de MAC Look in a box collectie nog zolang de voorraad strekt bij de MAC counters in De Bijenkorf, deze Face kit kost EUR 55,00. Online vind je nog enkele producten in de webshop van De Bijenkorf, helaas dit palette niet (meer), je moet er dus even voor naar de winkel.

Heb jij ook iets gekocht uit de Look in a box collectie van MAC? In dit artikel vind je nog even alle informatie, misschien heb je het wel gemist in jouw vakantie?
Deel dit artikel
Back to top