Reviews

Givenchy Extravagancia collectie - foto's, swatches en review

Givenchy gaat deze herfst een tikje de extravagante kant op met hun Extravagancia collectie, al kan het voor sommige mensen niet extravagant genoeg zijn en zullen ze dit toch nog wat braafjes vinden. Toch moet je best houden van een opvallende make-up als je kiest voor het glanzende, in leer gevatte Extravagancia palette van deze collectie, tenslotte gaat niet iedereen iedere dag voor een opvallend glanzende look. Kijk je even mee naar mijn review van deze collectie?


Givenchy Palette Extravagancia EUR 62,50 - het palette is aan de buitenkant afgewerkt met bedrukt leer (al twijfel ik of het echt is) en ziet er inderdaad best extravagant uit aan de buitenkant. 

In het palette vind je 4 oogschaduws (elk 1 gram) en een lipstick (1,9 gram), twee applicators (1 voor de oogschaduw en 1 voor de lippen) en een grote spiegel. De lipstick kan niet worden afgesloten met een dekseltje en dat is wel erg jammer. De oogschaduws kruimelen namelijk nogal en dat zorgt ervoor dat het palette snel rommelig wordt, de oogschaduw blijft aan de lipstick plakken en dat is natuurlijk niet handig.

De oogschaduws zijn behoorlijk gepigmenteerd, de zwarte en gouden oogschaduw zijn extreem glitterig, maar hechten desondanks redelijk goed op de huid, al zul je misschien wel wat fall-out zien. De bruine en lila oogschaduw zijn wat minder los van structuur en hebben een satijnen finish, deze zijn het fijnste om te blenden.


Ik heb gekozen om de bruine oogschaduw aan de buitenkant van het oog aan te brengen (tot aan de arcadeboog) en daarnaast de lila oogschaduw, de gouden oogschaduw heb ik vervolgens vanuit de binnenste ooghoek deels over de paarse aangebracht. De zwarte oogschaduw heb ik onder mijn oog, vrij licht, aangebracht en ook voorzichtig langs de bovenste wimperrand. Ik heb de look vrij licht gehouden, je kunt echter ook "all the way" gaan voor een donkere smoky eye.


de lipstick in het palette is vrij simpel, lichtroze met een mooie glans maar echt spectaculair of extravagant zou ik deze niet willen noemen.de lipstick maakt mijn lippen wat meer roze, hij is wel wat droog van structuur.

Givenchy Noir couture 5 Violet Etonnant EUR 33,00 - de bijzondere mascara van Givenchy is nu in een diep paarse kleur te koop en is zeker een aanrader. De kleur is vrij koel paars, mooi donker en kan prima een zwarte mascara vervangen. De kleur staat heel mooi bij groene ogen, maar ook bij blauwe ogen staat het geweldig. Ik heb de mascara over een laagje zwarte mascara aangebracht, omdat ik dat zelf net iets mooier vind.


Als je heel goed kijkt zie je vooral bij de puntjes dat de mascara heel donkerpaars is. Ik vind dat een mooie kleur, omdat ik er niet zo van hou als een mascara veel rood in zich heeft, dat zorgt toch altijd voor ogen die roder lijken en dat vind ik echt niet fijn.

Givenchy Blush Mémoire de forme Rose extravagant EUR 36,00 - een felle gel-blush met hele fijne shimmers die behoorlijk roze is, breng deze echt spaarzaam op want de kleur is heftig. Je kunt het beste één stipje aanbrengen op de wangen en die dan (snel) verdelen met de vingers, hou wel rekening met felroze vingers.....de blush ruikt wel erg lekker

Givenchy Ombre couture 12 Or insolite EUR 23,50 - deze transparante oogschaduw in creme/gel vorm zit vol fijne gouden glitters, ik heb deze bij de ooglook aangebracht bij mijn wenkbrauwen, zien jullie de fijne glitters zitten?

links Givenchy Ombre couture Or Insolite en rechts Blush mémoire de forme Rose extravagante

Givenchy Le Vernis 20 Bronze Insensé EUR 22,50 - een mooie warme kleur die zowel naar goud, grijs en groen neigt, heel bijzonder en ook erg fijn in gebruik. Deze dekt prima in twee laagjes, lakt supermakkelijk en droogt snel, een beeldschone herfsttint!

Givenchy Le Rouge 316 Poupre Inouï EUR 34,50 - een diepe donkerrode kleur, oxblood of bordeaux zou je de kleur ook kunnen noemen, de lipstick is zeer gepigmenteerd en heeft licht glanzende finish, de kleur heeft een iets koele ondertoon. De lipsticks van Givenchy zijn heel fijn om te dragen, ze voeden mijn lippen goed en blijven behoorlijk lang zitten.


Givenchy heeft wel prachtige verpakkingen, ze zijn behoorlijk stoer en simpel, maar zeker ook nog steeds chique en luxe, de leren touch vind ik echt heel cool!

Over de Givenchy Extravagancia collectie heb ik gemixte gevoelens, het palette heeft prachtige oogschaduws (als je houdt van opvallende glanzende oogschaduws) maar de combinatie met de lipstick in het palette is niet ideaal, dat hadden ze echt beter kunnen skippen. De lipstick en nagellak die ik getest heb zijn geweldig mooi en fijn, zeker producten die ik zal blijven dragen deze herfst. De roze blush vind ik in gebruik niet zo heel handig, mijn vingers zijn nu nog steeds roze en het effect is niet zodanig dat ik dat ervoor over heb, de paarse mascara is wel weer top en die gekke bolletjes zorgen echt voor mooie wimpers!
De Givenchy Extravagancia collectie is niet overal te koop, maar in een aantal filialen van Douglas vind je de producten wel, net zoals in hun online shop (zolang de voorraad strekt want het is een limited edition). Wil je alle producten uit deze collectie nog even zien, ga dan nog even naar dit artikel.

Wat vind jij van deze collectie? Draag je ook weleens paarse mascara? En hoe combineer je dat dan?

Deel dit artikel
Back to top