Reviews

Foundation review Sisley Phyto Teint Expert

Sisley introduceert deze maand een nieuwe innovatie, een foundation die van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat een perfect, egaal en gladmakend effect heeft, terwijl deze toch licht en luchtig aanvoelt. Natuurlijk moest ik deze foundation gaan testen, uiteindelijk hou ik enorm van foundation, mits deze voldoet aan mijn eisen. Nu verwachte ik eigenlijk best wat van deze Sisley Phyto Teint Expert foundation, zeker omdat de prijs behoorlijk hoog is en Sisley natuurlijk ook een reputatie hoog te houden heeft. Lees je mee wat mijn ervaringen zijn?

Wat zegt Sisley over deze foundation?
"Een zeer langhoudend, egaliserend en gladmakend effect van deze foundation wordt prima gecombineerd met een vederlicht gevoel en een natuurlijk effect, alsof de foundation een tweede huid is. Doordat de foundation is gecombineerd met de expertise van Sisley op het gebied van huidverzorging, zorgt de foundation ook voor een mooie, gehydrateerde, zachte en comfortabel aanvoelende huid. De foundation is olievrij en verstopt de poriën niet."

Ik heb vier van de tinten van de Sisley Phyto Teint Expert foundation getest, handig natuurlijk want zo kan ik jullie ook de verschillende kleuren laten zien, er zijn in totaal 6 kleuren.
Verpakking & ingrediënten

Sisley Phyto Teint Expert is een traditionele vloeibare foundation, verpakt in een strakke vierkante, slanke flacon van matglas. Op de flacon vind je een pompje dat prima werkt, al moet ik wel een kleine kanttekening maken omdat de dop aan de binnenkant nogal vies wordt doordat het tuitje vies blijft. Vervolgens geeft dit weer af op de zilverkleurige dop en dat oogt gewoon niet zo netjes, op zich doet het natuurlijk niets af aan de werking van de foundation.
De foundation is behoorlijk duur, 95 euro voor een foundation is eigenlijk een tikje te gek....maar ja, als het echt een waanzinnige foundation is, dan zou ik het toch wel voor over hebben. Tenslotte doe ik normaal zeker een maand of drie a vier met een foundation, verdeeld over die weken/maanden kan de prijs dan op zich nog wel, mits het effect echt heel erg mooi is.


Door het pompje kun je de foundation hygiënisch opbrengen, voor een goed resultaat heb je iets meer dan één pompje nodig, de foundation is niet heel zuinig in gebruik.

ingrediëntenlijst Sisley Phyto Teint Expert met o.a. Vitamine E, vitamine B5, komkommer- en ginkgo bladerenextract, de foundation bevat ook parfum en helaas geen SPF
Swatches en foto's van het resultaat

De foundation is qua textuur vrij basic, hij is romig, verdeelt makkelijk en goed over de huid (ik gebruik mijn vingers) en ruikt erg lekker en fris, dat is zeker een pluspunt omdat foundations nog weleens wat muffig kunnen ruiken. De finish is wel vrij droog, als je een droge huid hebt kan ik mij voorstellen dat je de foundation iets te droog vindt, het is dan ook erg belangrijk om een goed voedende dagcreme te gebruiken of eventueel een speciale primer.
De foundation is er in zes kleuren, waarvan ik er vier heb getest en het was helemaal niet zo makkelijk om een goede kleur te vinden, ik weet nu dat ik een combinatie van kleur 2 en kleur 4 nodig heb, kleurnummer 3 Natural paste helemaal niet bij mijn huid, die is veel te roze. Nee, qua kleurenselectie kun je niet heel veel kanten uit (zeker niet als je een donkere huidskleur hebt) en dat is jammer.

swatch 2 Soft beige

v.l.n.r. Sisley Phyto teint expert 1 Ivory, 2 Soft beige, 3 Natural & 4 Honey

voor - geen foundation op
na - met een laagje Sisley teint expert foundation

Review

Sisley heeft zeker een goede foundation gemaakt die doet wat ze belooft, de foundation zorgt voor een mooie, egale en gladde huid met een natuurlijk, licht matte finish die echt de hele dag blijft zitten. Als 44-jarige heb ik natuurlijk wel wat rimpeltjes en ik was ook best nieuwsgierig of deze foundation niet in de rimpeltjes zou gaan zitten, maar dat was zeker niet het geval maar toch ik had ook niet echt het idee dat ze minder zichtbaar waren bij het gebruik van deze foundation. Persoonlijk vind ik de finish prima, maar ben ik minder blij met de ontwikkeling van de foundation op mijn huid, de foundation gaat namelijk behoorlijk glanzen na een tijdje. Ik heb verschillende cremes als basis gebruikt, ook heb ik wat geexperimenteerd met primers, maar het effect blijft gelijk. Misschien komt het toch wel omdat de foundation olievrij is en ik toch wel een droge huid heb, waardoor mijn huid extra talg gaat aanmaken? Nu hou ik best van een glanzende foundation, maar niet op deze manier, ik moet de foundation nu telkens wat afpoederen en daardoor vind ik het effect soms wat te heftig.
Toch is het effect best mooi, het oogt alleen echt wel wat erg "opgemaakt", ik zie de foundation dan wel echt zitten en dat vind ik persoonlijk minder mooi, maar het blijft een persoonlijke kwestie. De dekking is daarentegen dan wel weer prima, iets dat je zeker ook kunt zien op de foto's.
Over de huidverzorgende eigenschappen kan ik niet zoveel zeggen, ik merk zelf niet zoveel verschil met de andere (goede) foundations en BB creams die ik gebruik, ik geloof dan ook eerder in een goede huidverzorging dan in een verzorgende foundation om een huid goed te verzorgen.

Dekking - medium tot volledig, je kunt eventueel wat extra opbrengen als je meer dekking wilt, de laagjes blenden goed met elkaar.

Finish - redelijk mat met een iets lichte glans, na een uurtje vind ik dat de foundation wel iets teveel gaat glanzen op de t-zone, maar dat is wel af te poederen natuurlijk.

Houdbaarheid - goed, de foundation blijft de hele dag op zijn plaats, ook zonder primer. 

Huidtype - normaal tot vet, bij een erg droge huid denk ik dat de foundation minder mooi uitkomt en te droog gaat aanvoelen, door de goede huidverzorgende eigenschappen is de foundation zeker geschikt voor de oudere huid, mits die niet te droog is

Prijs - EUR 95,00 flacon 30 ml (vanaf september 2014 te koop)

Verkooppunten - bij de bekende Sisley verkooppunten zoals Douglas en ICI Paris XL


Jammer van de vieze dop, hoe ik ook mijn best doe om het netjes te houden, telkens opnieuw smeer je de foundation uit over de dop.

 
Welke foundations willen jullie nog meer zien in deze serie met foundationreviews? Laat het gerust weten, dan kan ik er rekening mee houden! Wil je meer foundation reviews zien? Klik dan op de artikelen hieronder of ga via deze link naar mijn foundation reviews. Lijkt de Sisley Phyto Teint Expert foundation jou iets?
Deel dit artikel
Back to top