Reviews

Yves Saint Laurent Cuirs Fétiches collectie - foto's, swatches & review

Volgende week heb ik een event waar de dress code "Bohemien Rock 'n roll" is....tja, dat is wel even speuren in mijn garderobe! Nu heb ik flink wat stoere schoenen die best "Rock 'n roll" zijn en vind ik er ook nog wel een leatherlookbroek, maar nu nog een jasje. Gelukkig bewaar ik unieke stukken altijd en vond ik nog een echt Harley Davidson motorjack, een perfecte outfit om de Cuir Fetiches collectie van Yves Saint Laurent in te testen. Kijk je even mee?


De Cuirs Fetiches collectie van Yves Saint Laurent is best uitgebreid, maar ik heb slechts twee producten kunnen testen, wie weet ga ik de collectie nog wel even verder ontdekken als het in de winkels ligt. In dit artikel kun je alle informatie over de collectie nog even nalezen.

Het Palette Fétiche is een zgn. Couture palette, het nieuwe oogschaduwpalette van dit mooie merk, en is voor deze collectie voorzien van een "leren" buitenkant. Het is uiteraard een limited edition en past helemaal in mijn rock 'n roll dress code van deze week.

Yves Saint Laurent Palette Fétiche EUR 64,50 met daarin vijf kleuren, 3 kleuren zijn behoorlijk glanzend en 2 kleuren zijn helemaal mat. 

Bij het palette krijg je twee korte applicators, een dubbele sponsapplicator en een enkel kwastje waarmee je de oogschaduw als een eyeliner kunt aanbrengen. Op zich werken ze prima, ze zijn alleen wel erg kort en dat vind ik niet zo heel fijn werken.


De oogschaduws zijn behoorlijk gepigmenteerd, ze zijn vrij zacht en hechten snel en goed aan de huid, de lichtste kleur valt een beetje weg op mijn huid en blijft het minst goed zitten. De matte kleuren zijn extra gepigmenteerd, maar laten zich wel goed blenden, zodat je de andere kleuren nog dieper kunt laten ogen. 

Op de foto's hieronder zie je mijn look met het Palette Fétiche, ik heb de donkerste, matte tint als een soort eyeliner gebruikt en heb de blauwe kleur heel licht onder het oog aangebracht. De andere drie kleuren heb ik van donker naar licht aangebracht en daarna van buiten naar binnen geblend.


Het resultaat is een mooie, donkere en warme ooglook die de hele dag mooi is blijven zitten. Ik heb het palette zowel met als zonder oogschaduwbasis gebruikt en beide keren bleven de oogschaduws perfect op hun plaats en hoopten ze niet op in de arcadeboog, erg fijn!

Yves Saint Laurent Rouge pur couture the mats 207 Rose perfecto EUR 33,50 - een koele roze tint met een vleugje paars, de finish is semi-matte


De Rouge Pur Couture The Mats hebben een nieuwe fan gekregen, wat een prettig formule hebben deze matte lipsticks! De textuur is heel licht, je voelt de lipstick bijna niet als je deze aanbrengt, maar je ziet de kleur juist heel goed, ze zijn zeer gepigmenteerd. De finish is inderdaad mat, maar ook weer niet extreem mat, een perfecte finish wat mij betreft. En wat ook heel fijn is, ze drogen mijn lippen echt helemaal niet uit en blijven de hele dag comfortabel aanvoelen. De kleur blijft ook behoorlijk lang zitten, zeker een paar uur, waarbij ik gewoon gegeten en gedronken heb.


Mijn leatherlook van deze week! Kan ik zo naar Ibiza?

Als foundation heb ik de Fusion Ink gebruikt en mijn blush is ook van Yves Saint Laurent, het is de Babydoll Kiss & Blush Rose epicurien (review) en hij past mooi bij de donkere ooglook en de roze/paarse lipkleur.

Ik vind het Palette Fétiche heel mooi, de combinatie van de donkere tinten met zowel glanzend als matte texturen is heel fijn, de oogschaduws blijven goed zitten en je kunt verschillende combinaties bedenken. Ideaal dus! En The Mats hebben een nieuwe fan erbij, ik ga de andere kleuren snel eens wat beter bekijken in de winkels, hebben jullie nog aanraders? De Yves Saint Laurent Cuirs Fétiches collectie zal vanaf september 2014 bij de verkooppunten (De Bijenkorf, ICI Paris XL en Douglas) te vinden zijn (data zijn altijd onder voorbehoud).

Heb jij de Couture palettes van Yves Saint Laurent al eens getest? Wat is jouw ervaring ermee? En ben je ook fan van The Mats?

Deel dit artikel
Back to top