Reviews

Mascara's in de test - Rimmel London, NYC, Catrice & Max Factor

Eindelijk weer eens een paar mascara's in de test,vandaag is het de beurt aan vier nieuwe mascara's die je in de drogisterij vindt. Toch variëren ze behoorlijk in prijs (van EUR 1,99 tot wel EUR 19,99) en dat is toch ook wel opvallend! Zou de duurste ook echt de fijnste zijn? Ik heb ze in elk geval alle vier getest, de één wat langer dan de ander, maar ik kan jullie er zeker wat over vertellen. Kijk je even mee naar mijn review van de nieuwe mascara's van Rimmel London, NYC, Catrice en Max Factor?

Ik heb de mascara's getest en het resultaat op foto vastgelegd, zoals jullie zien heb ik vrij dunne, lichte wimpers die ik met een wimperkruller een beetje extra krul meegeef. Mijn wimpers hebben echt een goede mascara nodig, één die de krul mooi houdt, mijn wimpers mooi zwart maakt en als het even kan de hele dag goed blijft zitten. Ik hou persoonlijk niet van mascara's die heel hard worden, dat voelt niet fijn. Op de foto's hieronder zie je mijn wimpers zonder mascara, daarna op de foto met één laagje en als laatste een foto met eyeliner, een extra laagje mascara en mascara op mijn onder wimpers.

Max Factor Volume Excess mascara EUR 19,99 (20 ml)
...de ultieme combinatie voor het creëren van een dramatische oogopslag. Door de combinatie van een base coat en top coat zorgt de Max Factor Excess Volume mascara voor een dramatische oogopslag die past bij een stijlvolle outfit voor naar kantoor, maar ook bij een feestelijke festival-look. Een ‘mascara-cocktail’ behoort vanaf nu tot het verleden. Ruimte in je toilettas!het borsteltje van stap 1, goed van maat en vorm, minder fijn dat het stokje zo kort is, dat werkt niet zo prettig. Het andere borsteltje is net zo kort!

na laagje 1 : extreme volume

na laagje 2 : dark lacquer


Max Factor heeft fijne mascara's, maar deze nieuwe aanwinst vind ik toch niet zo heel geweldig, mede door de onhandige verpakking (om precies te zijn het borsteltje). Twee stappen mascara's hebben we nu eigenlijk wel gehad, het is echt een tikje ouderwets en zoals je kunt zien is het effect ook niet de moeite waard, ik heb niet het idee dat de Dark Lacquer mijn wimpers extreem mooi zwart maakt, je niet maar weinig verschil. Toen ik vorig jaar bij het P&G event in Barcelona was, werd deze mascara heel groots geïntroduceerd, dit moest de knaller worden van Max Factor maar ik had toen al mijn bedenkingen over het borsteltje. De borstels zijn vooral veel te kort, waardoor het niet fijn aanbrengen is, je moet de mascara echt op je wang leggen om de wimpers goed te bereiken en dat voelt gewoon niet fijn. De borstel van stap 1 is op zich wel fijn, de stekeltjes zijn kort en staan dicht op elkaar, daarmee separeer je de wimpers wel heel goed. Het borsteltje van stap 2 lijkt de Dark Lacquer niet zo goed af te geven, er blijft veel aan de borstel hangen en er komt te weinig op mijn wimpers. 
De houdbaarheid van de mascara is redelijk, na een dag dragen zie ik dat de krul is uitgezakt en dat de mascara minder zichtbaar is, al heb ik nu ook weer niet het gevoel dat ik de mascara moet bijwerken, verwijderen gaat normaal. Nee, de Max Factor Excess Volume is niet mijn favoriet, ik ben benieuwd hoe de echte Max Factor fans over deze nieuwe aanwinst denken!

Rimmel London Kate mascara EUR 12,99 (12 ml)
Het borsteltje heeft de vorm van een gebroken hart, zodat het zich feilloos naar de wimperlijn vormt. Dankzij het smalle uiteinde bereik je zelfs de kortste wimperhaartjes in de ooghoek, terwijl je met de brede kant de wimpers prachtig krult en dramatisch volume geeft. Geeft in één keer prachtig volle, gelifte wimpers zonder klontjes!een groot, apart gevormd borsteltje met een dun puntje waardoor je makkelijk bij de kleine wimpers kunt. Toch ben ik geen fan van de grote borstel omdat deze vlekjes achterlaat op mijn ooglid, hoe voorzichtig ik ook benIk weet niet of Kate van zichzelf heel lange en dikke wimpers heeft, anders had ze vast een ander soort borsteltje bedacht, deze werkt gewoon niet zo fijn bij dunnere, korte wimpers. Maar goed, die heeft niet iedereen, dus het zal niet voor niets zijn dat Kate & Rimmel zo'n borsteltje gebruiken. De formule valt mij een beetje tegen, ik mis een echt intense kleur en zie niet zoveel volume en verlenging, het blijft een beetje gemiddeld. En dat had ik weer niet van Kate verwacht, die houdt wel van een beetje wimper! Het is geen slechte mascara, maar het is er één die bij mij zeker blijft liggen, er zijn zoveel fijnere formules, deze maakt de wimpers een beetje slordig. Jammer, Kate...volgende keer beter, ga dan voor een goede "smoky" mascara met een lekkere plakkerige formule die de wimpers vanaf de aanzet goed donker maakt, dat is meer jouw ding!

NYC Smokin' hot show time EUR 1,99 (8 ml)
Een mascara die je wimpers onmiddelijk intens zwart kleurt, zwarter dan ooit, met een ongekend volume. Een musthave voor de perfecte smokey eye look! De unieke formule bevat intense kleur pigmenten met een matte finish voor ultra zwarte wimpers. De precisieborstel separeert en definieert. Je hebt geen last van vervelende klontjes en vlekken die je sexy ogen ruïneren.een smal, vrij klein, traditioneel borsteltje dat prettig aanbrengt, vooral omdat je de wimpers goed vanaf de aanzet kunt voorzien van mascaraDit is een fijne mascara! Ik was eigenlijk best verrast, omdat ik eerdere NYC mascara's nooit heel fijn vond, deze bevalt me wel heel goed. Ik ben vooral fan van het borsteltje, dat is fijn voor mijn korte wimpers, ik kan tenminste overal bij en het borsteltje vlekt niet op de huid. Ook de formule is prima, al zie ik nu ook weer geen megavolume en zou de kleur wat donkerder mogen wat mij betreft. Voordeel van de mascara is dat je echt meerdere laagjes kunt aanbrengen, zelfs later op de dag en dan krijg je geen rare, klonterige wimpers. Maar echt nodig vond ik dat niet, de mascara blijft nl. verrassend goed zitten, de hele dag en zelfs de krul is netjes in mijn wimpers blijven zitten. 

Catrice Lash Extension volume mascara EUR 3,99 (9 ml)
Een XXS borsteltje for XXL wimpers. De nieuwe Lash Extension Volume Mascara wordt gekenmerkt door het bijzonder slanke vezelborsteltje dat moeiteloos elke individuele wimper bedekt met een diepzwarte textuur. Geïntegreerde vezels zorgen voor een wimperverlengend effect. Wimpers vallen op door hun prachtige lengte, volume en krul. Voor wimpers met een perfecte definitie.


een traditioneel borsteltje waarbij de spiralen best ver uit elkaar staan, hierdoor hoopt de mascara zich wel op tussen de "haartjes" met de kans op klontjes. Om de mascara aan te zetten is de borstel fijn, maar voor uitborstelen pak ik liever een ander soort! Toch een mascara-cocktail voor mij!


ook een traditioneel borsteltje, het formaat is lekker smal en vrij klein, wel is de ruimte tussen de haartjes vrij breed waardoor je de wimpers niet heel goed kunt scheidenWow...wat een goede zwarte mascara is dit! De vezeltjes in de formule zorgen ervoor dat de mascara heel plakkerig is, waardoor deze perfect pakt op de wimpers, je ziet binnen één seconde resultaat, dat kun je van de andere mascara's in deze test niet zeggen. Een heel fijne mascara, al moet je wel voorzichtig zijn dat je niet teveel mascara aanbrengt, de textuur blijft nl. nogal tussen het borsteltje zitten en klontjes of aan elkaar geplakte wimpers liggen op de loer. Toch ben ik er wel tevreden over, vooral omdat je direct goed zichtbare wimpers hebt met veel volume, ik zou alleen een andere borsteltje gebruiken om de mascara uit te kammen. De mascara blijft opvallend goed zitten, ook aan het einde van de dag zien mijn wimpers nog lekker zwart en vol, verwijderen gaat prima.


Nog even allemaal bij elkaar, welke vind jij het beste resultaat geven?

Verrassend, naar mijn mening is de duurste echt niet de beste! Ik zou de NYC en Catrice mascara op een gedeelde eerste plaats zetten, beter nog...combineer ze gewoon. Breng eerst een laagje Catrice mascara aan en verdeel dit met het borsteltje van NYC, een prima mascara cocktail die maar EUR 5,98 kost. Dat is toch even iets anders dan de mascara van Max Factor die drie keer zoveel kost, al moet ik wel eerlijk zeggen dat deze wel 20 ml inhoud heeft en dus waarschijnlijk langer mee zou gaan. Alhoewel....je kunt drie setjes Catrice en NYC kopen voor de prijs van één Excess Volume! Kate's mascara valt een tikje tegen, jammer want ik had er meer van verwacht, volgende keer beter! Je vindt alle mascara's in de drogisterij.

Heb jij één van deze mascara's al eens getest? Gebruik je vaak mascara's van hetzelfde merk of maakt dat je niets uit?

 

Deel dit artikel
Back to top