Reviews

Herfstparfums 2014 met Jo Malone, Dior, Memo Paris en Burberry

De herfst heeft zijn intrede gedaan, al merken we het (gelukkig) nog niet aan het weer, het is nog lekker zonnig en best warm. Toch is de tijd van typische zomergeuren voorbij en maken de eerste, nieuwe herfstgeuren zijn entree....ietsje warmer en kruidiger, maar nog steeds wel fris genoeg om nu te dragen. Ach, eigenlijk kunnen deze geuren altijd wel, ik vind ze allevier zeker iets hebben, lees even mee wat ik vind van de fijne geuren van Burberry, MEMO Paris, Dior en Jo Malone die ik getest heb....


Helemaal nieuw zijn de geuren niet, J'Adore van Dior kennen jullie natuurlijk allemaal maar deze handige navulbare kleine flacon mag best even in het zonnetje gezet worden.....en wat vinden jullie van de zeer toepasselijke versiering van het Jo Malone doosje?

Burberry My Burberry eau de parfum vanaf EUR 55,00 (30 ml) 

Wat zegt Burberry over deze geur?

"Geïnspireerd op de trenchcoat en zijn erfgoed van Brits ontwerp en vakmanschap, bevat My Burberry de geur van een Londense tuin na regen. De geur is die van een hedendaagse Britse bloementuin en bevat een delicate harttoon van roos, verweven met een onverwacht vleugje geraniumblad. Hoofdnoten van zoete erwten en bergamot versmelten met geranium, gouden kweeperen en fresia, aangevuld met een basis van patchouli en vochtig damast en centifolia rozen."

Wat vind ik ervan?

Burberry is een klassiek Engels modehuis, maar door de invloed van Christopher Bailey is het getransformeerd in een hip en modern huis dat prachtige items maakt, zoals deze winter de bijzondere dekenjassen en -shawls. Of die prachtige beige pumps/laarsjes met open teen en prachtige hak die ik nog heb staan bewonderen in de winkel in Parijs....een winkel die ook nog eens heel erg lekker rook, tenslotte moest iedereen weten dat Burberry een nieuwe geur heeft, My Burberry. Ik moet eerlijk zeggen dat ik even heb moeten wennen aan "mijn" Burberry, ik was bij de eerste keer ruiken helemaal niet onder de indruk. Toch heb ik de geur bijna dagelijks op de laatste week en dat zegt toch wel weer iets! De geur is ongecompliceerd, klassiek en tegelijkertijd heel jong, fruitig en fris. Je ruikt vooral de "sweetpeas" en de freesia in het begin, maar later komt de aardse, prikkelende patchouli goed naar voren, zachter gemaakt door de centifolia roos...een geur die ik altijd associeer met Engelse parfums, is dat gek? My Burberry is een tikje prikkelend, maar ook lief, zacht en vrouwelijk, een prima combinatie in een kwalitatief goede geur die echt met zorg is samengesteld door Francis Kurkdjian. Deze moet je echt even gaan ruiken! Leuk detail trouwens, de strik aan de flacon is gemaakt van dezelfde stof als de klassieke Burberry trenchcoat, net zoals de dop ook geinspireerd is op de knopen....nu wil ik helemaal een Burberry trenchcoat!

MEMO Paris Kedu eau de parfum EUR 171,00 (75 ml)

Wat zegt MEMO Paris over deze geur?
"Kedu, met als bijnaam de "tuin van Java" in Indonesië, is een vlakte die wordt begrensd door een vulkaan. De aarde, die vruchtbaar is door de as van de vulkaan is heilig. Glanzende groene palmbomen staan zij aan zij met neushoorns, reusachtige bloemen in veranderende kleuren, prehistorische buffels en diep buigende pelgrims. De Borobudur rijst op uit de mist, een plek om te bidden gebouwd op een magisch vierkant, de traditie is dat je de ziel kan reinigen door 1 voor 1 sesamzaadje te werpen in de vuren die er branden. De verbrande sesamaroma rijst omhoog richting de hemel....De bijzondere geur van de sesamzaadjes wordt in deze geur gecombineerd met de sprankelende frisheid van grapefruit, neroli, mandarijnolie en maté. In het hart ruik je ook roos, freesia, pioenroos en sesam, de geur heeft een sensuele basis van witte musk en moss."

Wat vind ik ervan?

Als kind van Indonesische voorouders kon het eigenlijk niet anders dan dat deze geur mij zou aanspreken, het lijkt wel genetisch bepaald! Ik hou van de warme geur van sesam die zo goed gecombineerd is met de frisheid en zoetheid van de neroli en grapefruit. Grappig dat je de maté zo goed ruikt, ik krijg inderdaad het gevoel van een warme kop thee als ik de geur ruik, een thee die ik met liefde zou opdrinken trouwens. Kedu is fascinerend, zowel kruidig als fris en licht, blijft enorm lang op de huid ruiken en ontwikkelt zich fijn, na een tijdje wordt de geur heel zacht maar nog steeds duidelijk herkenbaar. MEMO Paris neemt je met hun geuren iedere keer weer even mee naar een bijzondere bestemming, ik vind dat zo knap gedaan...je hoeft alleen maar jouw ogen dicht te doen om je in Indonesië te wanen.

Jo Malone Wood sage & sea salt cologne EUR 90,00 (te koop bij De Bijenkorf Amsterdam en Den Haag)

Wat zegt Jo Malone over deze geur?
"Ontsnap aan de dagelijkse sleur door een wandeling langs de winderige kust. De witte schuimkoppen breken op de rotsen, de lucht ruikt naar ziltig en fris. Je ruikt de minerale geur van de rotsen, die gecombineerd wordt met de houtachtige, aardse geur van salie en ambretta zaad. De geur is levendig, vol geestdrift en vrolijk." 

Wat vind ik ervan?

Bij een geur die wordt omschreven als een zeebries krijg ik vaak al de koude rillingen, ik ben helemaal geen fan van de zogenaamde "aqua" geuren die vaak helemaal niet naar de zee ruiken. Nee, de zee, het strand, de kust...die ruiken heel anders dan die "syntethische" geur die in veel mannengeuren wordt gecombineerd. Hoe het dan wel ruikt? Fris, licht zoutig, stoer, koel, groen, luchtig en zoals Wood sage & Sea Salt....dit heeft Christine Nagel weer bijzonder goed gedaan, de geur is geweldig! Misschien is Wood sage & Sea Salt wel iets meer mannelijk dan vrouwelijk, maar laat je er zeker niet door weerhouden om deze geur toch te dragen, ik doe het ook! Het is de perfecte geur als je zin hebt in een strandwandeling, op een frisse maar zonnige dag, al mag er best een klein buitje vallen. Diep weggedoken in een regenjack, dikke shawl, vechtend met een paraplu, een stok weggooiend voor de hond....en dan een lekker visje eten aan de haven, terwijl je er verwaaid bij zit met gloeiende wangen....zo'n dag! Zowel mannen als vrouwen kunnen de geur dragen, persoonlijk vind ik de geur zo iets te mannelijk, ik combineer de geur dan ook met iets fruitigs zoals de Lime Basil Mandarin van Jo Malone!

Dior J'Adore eau de parfum purse spray EUR 105,00 (3 X 20 ml) 

Wat zegt Dior over deze geur?
"De verpersoonlijking van absolute vrouwelijkheid in een weelderig fruitig, floraalboeket. J’adore opent met een fris akkoord van bergamot essence en evolueert via een vibrerend boeket rozen naar een streelzachte basis van jasmijn. De sensuele welvingen van de amforflacon maken van deze geur tot een legende."

Wat vind ik ervan?

Dit is geen nieuwe geur, maar ter gelegenheid van de nieuwe film van J'Adore kreeg ik deze handige tasverstuiver opgestuurd, ideaal natuurlijk als je gek bent op J'Adore en deze graag altijd bij je hebt! De tasverstuiver is navulbaar (werkt zeer eenvoudig) en bij de chique, nachtblauwe verstuiver krijg je 2 navullingen van 20 ml, in totaal krijg je 60 ml eau de parfum bij aankoop. De Eau de parfum van J'Adore is wat ronder dan de eau de toilette, die ik nogal prikkelend vind.  De Ylang-Ylang topnoten zijn wel de meest opvallende in deze vrouwelijke, lichte en toch sensuele geur, door de rozen en sambac jasmijn ruikt de geur mooi en klassiek, de jasmijn blijft fijn en lang hangen op de huid. Hebben jullie de nieuwe film van J'Adore al gezien? Zo prachtig gemaakt door Jean-Baptiste Mondino en wat is Charlize toch prachtig met haar lange benen en "gouden" uitstraling....j'adore!


de glazen flesjes zijn heel simpel te vervangen, je tilt de flacon zo uit het omhulsel en dan hoef je alleen het dopje eraf te halen en op een nieuwe, volle flacon te plaatsen, kind kan de was doen!

Ik neem jullie vanaf deze week iedere week mee in mijn ontdekkingstocht naar nieuwe geuren...er komen zoveel mooie en bijzondere geuren uit, het is bijna niet bij te houden. Het is alleen zo jammer dat ik jullie niet een vleugje geur mee kan geven door het scherm heen, dat moet ooit toch eens anders! Gelukkig kunnen jullie de geuren natuurlijk wel zelf gaan ruiken in de parfumerie, mijn aanraders van deze keer zijn toch wel de bijzondere Kedu en My Burberry, Wood sage & Sea Salt is ook heerlijk maar misschien toch iets meer voor mannen? Of heb ik het helemaal fout?

Welke nieuwe geur heb jij de laatste weken ontdekt en kun je mij echt aanraden? Ik heb er nog een aantal staan die ik moet reviewen, maar ik blijf altijd nieuwsgierig naar jullie aanraders!

Deel dit artikel
Back to top