Nieuws

Beauty dilemma - Botox gebruiken ja of nee?

Iedere zondag leg ik jullie een beauty-dilemma of beauty-vraag voor, die kan variëren van een luchtige vraag tot een lastig dilemma. Natuurlijk is het wel het leukste als jullie lezers hierop reageren, tenslotte kunnen we ook veel van elkaar opsteken. Ik deel in dit artikel uiteraard altijd mijn mening of antwoord op de vraag, doen jullie dit dan ook? Vandaag wil ik het met jullie eens hebben over het gebruik van Botox, dat wordt steeds geaccepteerder in Nederland, het is heel normaal om een rimpeltje "weg te spuiten". Is dat een goede ontwikkeling?

Beauty dilemma
"Botox® (botuline toxine) is het middel dat gebruikt wordt om rimpels tegen te gaan. Botox® is geen filler maar een stof die de mimische spieren verslapt, waardoor rimpels minder zichtbaar worden. Oorspronkelijk werd dit medicijn vooral gebruikt in de oogheelkunde en neurologie om spastische spieren te laten verslappen. Maar sinds de jaren '90 wordt Botox® op grote schaal gebruikt voor cosmetische doeleinden. Het middel was meteen populair onder topmodellen die voor hun werk rimpelloos wilden blijven. Maar inmiddels kiezen veel meer mensen voor Botox®." - bron Velthuis Kliniek
Even een spuitje Botox halen....daar schaamt niemand zich tegenwoordig meer voor, het is in (bepaalde kringen) heel normaal dat je dit doet om jouw gezicht zo rimpelloos mogelijk te houden. Dat doet je trouwens niet alleen als je al rimpels hebt, maar ook jonge mensen die nog geen (of amper) rimpeltjes hebben kiezen er soms al voor om preventief botox te gebruiken. Zo kunnen er geen rimpels ontstaan en oog je langer jong, het enige wat je hoeft te doen is om de paar maanden even naar een kliniek te gaan om een paar prikjes te laten zetten. Het is dus "normaal" en acceptabel, maar is dat nu wel een goede ontwikkeling?

Wat vind ik ervan?

Laat ik als eerste goed duidelijk maken dat iedereen natuurlijk moet doen wat hij of zij willen, het is uiteindelijk hun gezicht/lichaam en wie ben ik dan om erover te oordelen. 
Maar ik heb uiteraard ook mijn mening over het gebruik van botox, tenslotte val ik qua leeftijd inmiddels toch echt wel in de groep die regelmatig kiest voor een spuitje botox. Toch kies ik ervoor om geen botox of fillers te gebruiken en heb ik ook nooit een andere procedure ondergaan om mijn gezicht te verfraaien of verjongen. Gek genoeg verbaast dat mensen in mijn werkomgeving weleens, het is nl. in die wereld heel normaal om botox te gebruiken en volgens mij gaat iedereen er vanuit dat iedereen dat standaard doet. Je ziet dan ook best veel dames en heren met extreem gladde voorhoofden rondlopen of met bolle, een tikje onnatuurlijke, wangen die voorzien zijn van flink wat fillers. Zeker dames en heren die regelmatig op televisie of in bladen verschijnen willen er graag goed uit blijven zien en voorhoofd-/frons-/lachrimpeltjes zijn dan niet gewenst. Maar is het echt zo erg dat je een rimpeltje hier en daar hebt, zeker als je toch echt wat ouder bent? Ik vind van niet, het hoort dan gewoon bij je gezicht. Maar als je een diepe fronsrimpel hebt, die je er altijd boos laat uitzien, ook al ben je dat niet, dan kan ik mij ook wel voorstellen dat je daar iets aan laat doen. 
Blijft de vraag of het een goede ontwikkeling is dat het gebruik van botox normaal gevonden wordt? Ik weet het niet, ik neig om te zeggen dat het niet echt normaal is, omdat ik het echt geen schande vindt als je rimpeltjes hebt al je ouder bent. Aan de andere kant gebruik ik ook (goede) huidverzorging om mijn huid gezond en jong te houden, is dat niet hetzelfde? Toch zie ik ook regelmatig vrouwen die iets teveel botox hebben gebruikt en dat ziet er dan echt niet meer uit, die zijn duidelijk hun doel voorbij geschoten. De huid mag dan wel weer strak en glad zijn, vaak zie je aan de structuur en textuur toch wel dat de vrouwen in kwestie niet echt jong zijn en dat oogt dan echt onnatuurlijk, niet mooi. Misschien moet ik het gewoon een keer zelf gaan proberen, om te ervaren hoe het effect is en of je ook botox kunt gebruiken zonder door te slaan.....

Wat vind jij van deze ontwikkeling? Vind je botox een normaal en acceptabel middel om er jong uit te blijven zien? Of gaat dit toch iets verder dan een potje creme of serum? Heb jij weleens botox gebruikt of overweeg je het? Ik ben benieuwd naar jullie mening!

Deel dit artikel
Back to top