Reviews

Foundation review Diorskin Star studio makeup SPF30 long wear

Foundation heeft de laatste jaren een behoorlijke transformatie ondergaan, je hoeft echt niet meer met een dikke, dekkende, plakkerige laag op jouw huid rond te lopen als je er egaler uit wilt laten zien. Nee, de foundations van 2014 zijn licht, dekkend, mooi glanzend en amper voelbaar op de huid, alsof je geen foundation draagt. De nieuwe Diorskin Star foundation is zo'n 2014 foundation, de eerste foundation van Dior die de huid optimaal laat stralen , alsof je van binnenuit licht geeft. Lees je mee met mijn review?

Wat zegt Dior over deze Diorskin Star foundation?

 

"Deze nieuwe, gewichtsloze vloeibare foundation creëert een "brightening" effect, waardoor de teint direct en langdurig geperfectioneerd wordt. De textuur is verrijkt met sterke concentraties pigmenten en verhelderende, verzorgende ingrediënten. Dit resulteert in een product met het stralende make-upeffect van een foundation en de doeltreffende werking van een verzorging. Diorskin Star maximaliseert het licht, neutraliseert kleuroneffenheden en pigment- en ouderdomsvlekjes en corrigeert langdurig de huidstructuur."

Diorskin Star bevat een behoorlijk hoge hoeveelheid titanium dioxide, een mineraal poeder dat dekking geeft aan de huid maar tevens ook voor een zonbescherming zorgt, de foundation beschemt wel met SPF 30. Dat is behoorlijk hoog, maar let er wel op dat je voldoende foundation aanbrengt als je die bescherming wilt hebben. Ik gebruik iets meer dan 1 pompje voor mijn hele gezicht, misschien wel bijna twee, ik merk dat deze foundation minder zuinig in gebruik is als andere foundations die ik gebruik, misschien wel omdat de formule wat droog is?


ingrediëntenlijst Diorskin Star foundation

Swatches en foto's van het resultaat


De foundation is prettig van textuur, op mijn hand voelt de foundation zacht aan tijdens het swatchen maar waar een andere foundation na een paar minuten nog wat plakkerig kan aanvoelen, is dat bij de Diorskin Star foundation heel anders. De formule droogt behoorlijk snel in, geeft dan helemaal niet af en blijft perfect op zijn plaats zitten, zelfs na het handen wassen.
De bijzondere formule heeft ook zijn nadelen, vooral het opbrengen van de foundation is een beetje tricky, je moet nl. wel snel werken en aanbrengen met mijn vingers gaat niet zo goed bij deze foundation, een foundation spons of platte kabuki werkt toch het beste, anders krijg je misschien strepen of vlekken.

 Je ziet hierboven de kleuren 020 en 030, het verschil is miniem zo te zien, maar op de swatches zie je toch wel wat verschil!

links 020 en rechts 030


 
voor - geen foundation op
 

na - met een laagje Dior Diorskin star foundation

Review


Het resultaat van deze foundation is geweldig, de dekking is medium en heel goed opbouwbaar, de formule voelt prima en heel licht aan op de huid. Het aanbrengen moet je even onder de knie krijgen, kies ook een goede primer als dat je helpt een mooier resultaat te geven, dat scheelt. Of zorg in elk geval voor een goede verzorging onder de foundation. De foundation blijft enorm lang zitten en geeft niet af, dat is echt een groot pluspunt. De finish is natuurlijk mat met een gezonde glans, bij mij gaat de foundation niet meer glanzen na een tijdje, ik vind afpoederen niet nodig maar het kan natuurlijk wel (plaatselijk). Wil je meer dekking, dan kun je plaatselijk wat extra foundation aanbrengen, maar verdeel het wel goed! Deze foundation blijf ik zeker vaker gebruiken, vooral als ik van te voren weet dat ik een lange drukke dag ga hebben.

Dekking - medium tot volledig, prima opbouwbaar in meerdere laagjes maar zorg dat je de foundation wel snel opbrengt en verdeelt, de foundation droogt snel in en is daarna maar lastig te blenden. Ik vind dat je het beste resultaat krijgt met een make-up kwast zoals een platte kabuki of een beautyblender/foundationspons.

Finish - vrij mat, al blijft er best een lichte, natuurlijke glans zichtbaar, waardoor de foundation best natuurlijk oogt. Ik heb de foundation niet afgepoederd omdat het niet nodig is, ik vind de lichte glans altijd wel mooi. In de loop van de dag zie ik amper glans ontstaan, maar iets afpoederen kan natuurlijk altijd.

Houdbaarheid - heel erg goed, blijft echt de hele dag op zijn plaats. zelfs als je regelmatig aan je gezicht zit. Ik heb de foundation ook even getest op mijn hand en dan overleeft deze zelfs handen wassen....echt waar, ook een regenbuitje krijgt deze foundation niet van zijn plaats!

Huidtype - normaal, normaal tot droog en normaal tot vet, vet - de foundation droogt wel snel in, ik denk dat deze minder mooi is in combinatie met een echt droge huid of een huid met droge plekjes. Maar als je op een droge huid een goede primer gebruikt (zoals de Glow Maximizer van Dior) dan oogt de foundation toch wel weer heel mooi, maar probeer het zeker even uit voordat je de foundation aanschaft.

Prijs -  EUR 49,50 voor een pompflacon van 30 ml (klik op de prijs om te kopen), er is ook een speciale Diorskin Star fluide foundation sponge a la de Beautyblender te koop voor EUR 17,50, exclusief bij de Bijenkorf counters.

Verkooppunten - bij alle bekende Dior verkooppunten zoals De Bijenkorf, Douglas, ICI Paris XL en andere luxe parfumerieën


Onder de felle lampen van Dior on stage toch wel wat glim....maar dat komt dan ook alleen daardoor!

 

Welke foundations willen jullie nog meer zien in deze serie met foundationreviews? Laat het gerust weten, dan kan ik er rekening mee houden! Wil je meer foundation reviews zien? Klik dan op de artikelen hieronder of ga via deze link naar mijn foundation reviews. Lijkt de Diorskon Star foundation jou iets?

Deel dit artikel
Back to top