Nieuws

Beauty dilemma - advies vragen in parfumerie, ja of nee?

Iedere zondag leg ik jullie een beauty-dilemma of beauty-vraag voor, die kan variëren van een luchtige vraag tot een lastig dilemma. Natuurlijk is het wel het leukste als jullie lezers hierop reageren, tenslotte kunnen we ook veel van elkaar opsteken. Ik deel in dit artikel uiteraard altijd mijn mening of antwoord op de vraag, doen jullie dit dan ook? Vandaag zou ik weleens willen weten waar jullie naartoe gaan als je advies wilt over beauty producten wilt hebben. Ga je naar een verkoopster in de parfumerie of drogist, vraag je het aan vriendinnen of lees je erover? 

Beauty dilemma
Het is soms best lastig om door de bomen het bos te zien in de wondere wereld van cosmetica, er is ook zoveel te vinden! Iedere dag lees je wel over een nieuw product of zie je iets voorbij komen wat de aandacht trekt, waarna je toch maar even de parfumerie binnenstapt. Vervolgens vraag je de verkoopster om advies : is het product geschikt voor jouw huid, hoe combineer je het, hoe breng je het aan en waar moet je nog meer opletten? Het antwoord van de verkoopster kan weleens tegenvallen, ze weet dan niet eens welk product je bedoelt en over de werking kan ze (nog) helemaal niets vertellen. Of ze geeft je advies dat echt niet goed is, waardoor je jouw droge, rode huid toch gaat insmeren met een hydraterende creme die lekker vol zit met parfum en alcohol (maar wel lekker ruikt en gepromoot moet worden die week). Dat is natuurlijk vervelend en vervolgens zit je nog steeds met jouw vragen, waar kun je dan eigenlijk terecht? Leg je jouw vraag dan voor aan een vriendin, familielid of collega? Ga je op zoek naar advies of het antwoord op jouw vragen op internet? Vraag je het aan een schoonheidsspecialiste? Of heb je een andere manier om advies te krijgen?

Wat vind ik ervan?

Ik heb niet zulke goede ervaringen met het advies dat je krijgt in een parfumerie of drogisterij, al zijn er uiteraard wel uitzonderingen. In grote parfumeriëen of warenhuizen vind je product- of merkspecialisten en die vind ik over het algemeen wel goed advies geven omdat ze de producten of het merk heel goed kennen, dat helpt natuurlijk enorm. Het probleem bij "algemene" verkoopsters is dat ze simpelweg niet alle producten goed kennen, wat natuurlijk logisch is gezien het grote assortiment in de parfumerie of drogist, ook de trainingen die ze krijg schieten weleens tekort (of ze mogen geen trainingen volgen). Het nadeel bij merkspecialisten is dan weer dat ze alleen hun eigen merk goed kennen en ze (natuurlijk) niet een goed product van een ander merk zullen aanraden, daar zijn ze dan weer niet voor. Hoe ideaal zou het zijn als er een neutrale adviseur zou zijn, die niets te verkopen heeft, maar wel genoeg kennis van zaken en producten om iedereen advies te kunnen geven....kan iemand niet zoiets gaan opzetten?

Waar vraag jij om advies over beautyproducten? Altijd in de winkels of ook weleens daarbuiten? Hoe is jouw ervaring hiermee? Heb je weleens een geweldig goed advies gehad waar je nog steeds heel blij mee bent? Of misschien heb je juist een minder goede ervaring?

Deel dit artikel
Back to top